20 % (27.6.2015)

On ilmoja pidellyt. Päivästä toiseen Paloheinässä ja Torpparinmäessä on satanut kaatamalla, tasaisesti lotisten, tihuuttamalla tai kuuroina kunnolla. Kun siihen lisätään vielä kova tuuli, niin ei kauheasti naurata tai sitten naurattaa oikein kunnolla, jos sattuu olemaan huumorintajuista peliseuraa. Sääennusteen ilmoittama 20%:n sateen todennäköisyys tuntuu jo ruhtinaalliselta, vain kaksikymmentä prosenttia!

Huumori kukki naisten peli-illassa kesäkuun viimeisenä torstaina. Taas kerran oli satanut, mutta illansuussa aurinko pilkisteli pilvien lomassa. Kylmä tuuli ja 15 astetta lämpöä tuntuivat syksyisen kolealta. Pelimuoto oli scramble nelihenkisillä joukkueilla, mailoina draiveri, rautakasi ja putteri. Riitta, Hippi, Tellervo ja minä saimme lähteä matkaan ensimmäisinä.

Olimme sparranneet itsemme klubitalolla oikein hyvälle tuulelle. Nauraminen rentouttaa mukavasti lihaksia, on vaivatonta eikä vaadi hikitreeniä. Menetelmä toimii, kokeilkaa itse.

Hymyt alkoivat hyytyä jo ensimmäisellä väylällä. Edessämme oli todella hidas nelihenkinen ryhmä. Kolmosväylällä selvisi, että heidänkin edessään oli hidas ryhmä, joten pahimmillaan kolme ryhmää odotteli vuoroaan. Naisten peli-illan neljä muuta ryhmää tulivat takanamme ja odottelivat myös.

Kylmä alkoi kangistaa jäseniä. Tuuli pureutui luihin ja ytimiin. Pikkuisen auttoi, kun hoputimme edellä olevaa ryhmää edes liikkumaan reippaammin, meno heillä oli kuin hidastetussa filmissä. Meillä pelirytmi alkoi olla tipotiessään. Sitten rupesi naurattamaan. Pienikin risahdus nauratti hervottomasti minua ja Hippiä ja peli meni ihan sekaisin. Tellervo ja Riitta yrittivät pysyä jotenkuten kuosissa.

Suosittelen nauruterapiaa rentoutukseen ennen kierrosta. Kierroksen aikana se ei toimi.

Ei muuten toiminut sääennustekaan: 20%:n sateen todennäköisyys EI TOTEUTUNUT!

Aikaa tälle kierrokselle kului kaksi ja puoli tuntia.

PS. Olen lähdössä kierrokselle. Sääennusteessa sateen todennäköisyys on 20%. Mitenkäs sattuikaan taas.