Arkajalkagolfia (14.6.2015)

Aloitin golfharrastuksen viisi vuotta sitten. Lähipiirissäni ei ollut ketään golfaajaa. Pikkuisen empien menin green card -kurssille Paloheinään. Oppisinko uuden lajin, joka vaikutti aika herraskaiselta ja sanastokin oli ihan outoa? Meitä oli iso ryhmä eri ikäisiä aikuisia ihmisiä, kaikki yhtä hämillään, ujoina, mutta täynnä intoa opetella jotain uutta.

Kurssin päätyttyä iski arkuus: uskallanko, kehtaanko lähteä kiertämään kenttää ventovieraiden ihmisten kanssa? Varmaan munaan itseni ja muut katsovat kieroon. Ensimmäisen oikean avauksen jälkeen hengästytti, kädet tärisivät – apuva! Kiitos kärsivällisille kanssapelaajille, jotka eivät ainakaan ulospäin näyttäneet pitkästymisen merkkejä.

Fagerholmin Anna caddiemasterina toimi valtavan rohkaisevasti. Hän etsi paikkoja sellaisista ryhmistä, joihin arveli meikäläisen sopivan. Oivalsin, että tämä laji on harrastajatasolla paitsi pelaamista myös tutustumista uusiin ihmisiin ja yhdessäoloa golfetikettiä noudattaen.

On aivan riemastuttavaa, että Paloheinässä on nyt aloitettu arkajaloille tarkoitetut golfkierrokset iltaisin ja vielä puoleen hintaan! Sekaan vaan, suosittelen. Kenttää kiertämällä kehittyy pelisilmä ja karttuu kokemusta.

Nyt kun itselläni on käynnistynyt kuudes pelikausi, olen päättänyt rohkaistua ja pelata myös A-tiiltä. Sehän on tämä miesten tii, jolta tosin pelaavat sellaisetkin herrahenkilöt, joiden pelitasoon istuisi paremmin B tai C . Täytyy myöntää, että arkajalka minussa hiipii esiin, sillä ihan mihin porukkaan tahansa en taida rohjeta, mutta silloin tällöin ”guzeniinat” houkuttelevat. Maria Guzeninahan kertoi lehtihaastattelussa pelaavansa miesten tiiltä paitsi nyt, kun uusi miesystävä on vasta aloittanut lajin harrastuksen tiiaavat kumpikin C:ltä. Miten somaa!

Golf on seurapeli, arkuus on selätettävissä pelaamalla ja caddiemasterit auttavat sopivan ryhmän löytämisessä.


Avoimet ryhmätreenit keskiviikkona ja torstaina

Paloheinä Golf järjestää yleisiä ryhmätreenejä kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-18. Kaikille avoimien treenien tarkoituksena on kohentaa golftaitoja kokonaisvaltaisesti.

Avoimet senioriharkat ti ja to kello 10-11

Suositut senioriharkat ovat pyörähtäneet käyntiin. Sennutreenit pidetään jos osallistujia on vähintään neljä, mukaan mahtuu kerralla enintään 10 henkeä. Hinta 10-15 €.


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan ja liikkumaan kentällä, minkä vuoksi järjestämme ohjattuja pelikierroksia nyt myös muutamina arkiaamuina. Hinta 30 € sisältää green feen, kärryjen ja mailojen lainan.

Anna lahjaksi iloa ja hyvinvointia – golfin lahjakortti!

Anna lahjaksi golfin lahjakortti, jonka saaja voi käyttää sen Paloheinä Golfissa haluamallaan tai antajan valitsemalla tavalla: green card -kurssi (129 €), rajaton pelioikeus, nappulaleiri, rangepalloja, pelikierroksia, yksityisopetusta…


Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit keväästä syksyyn

HIFK Golfin junnutreenit pienryhmissä on tarkoitettu 5-17 -vuotiaille ja niitä järjestetään kahdesti viikossa taso- ja ikäryhmittäin. Kun liityt HIFK Golfin jäseneksi (50 €), voit osallistua niihin milloin haluat. Kausihinta vain 150 €.

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Yhteistyössä