Arkajalkagolfia (14.6.2015)

Aloitin golfharrastuksen viisi vuotta sitten. Lähipiirissäni ei ollut ketään golfaajaa. Pikkuisen empien menin green card -kurssille Paloheinään. Oppisinko uuden lajin, joka vaikutti aika herraskaiselta ja sanastokin oli ihan outoa? Meitä oli iso ryhmä eri ikäisiä aikuisia ihmisiä, kaikki yhtä hämillään, ujoina, mutta täynnä intoa opetella jotain uutta.

Kurssin päätyttyä iski arkuus: uskallanko, kehtaanko lähteä kiertämään kenttää ventovieraiden ihmisten kanssa? Varmaan munaan itseni ja muut katsovat kieroon. Ensimmäisen oikean avauksen jälkeen hengästytti, kädet tärisivät – apuva! Kiitos kärsivällisille kanssapelaajille, jotka eivät ainakaan ulospäin näyttäneet pitkästymisen merkkejä.

Fagerholmin Anna caddiemasterina toimi valtavan rohkaisevasti. Hän etsi paikkoja sellaisista ryhmistä, joihin arveli meikäläisen sopivan. Oivalsin, että tämä laji on harrastajatasolla paitsi pelaamista myös tutustumista uusiin ihmisiin ja yhdessäoloa golfetikettiä noudattaen.

On aivan riemastuttavaa, että Paloheinässä on nyt aloitettu arkajaloille tarkoitetut golfkierrokset iltaisin ja vielä puoleen hintaan! Sekaan vaan, suosittelen. Kenttää kiertämällä kehittyy pelisilmä ja karttuu kokemusta.

Nyt kun itselläni on käynnistynyt kuudes pelikausi, olen päättänyt rohkaistua ja pelata myös A-tiiltä. Sehän on tämä miesten tii, jolta tosin pelaavat sellaisetkin herrahenkilöt, joiden pelitasoon istuisi paremmin B tai C . Täytyy myöntää, että arkajalka minussa hiipii esiin, sillä ihan mihin porukkaan tahansa en taida rohjeta, mutta silloin tällöin ”guzeniinat” houkuttelevat. Maria Guzeninahan kertoi lehtihaastattelussa pelaavansa miesten tiiltä paitsi nyt, kun uusi miesystävä on vasta aloittanut lajin harrastuksen tiiaavat kumpikin C:ltä. Miten somaa!

Golf on seurapeli, arkuus on selätettävissä pelaamalla ja caddiemasterit auttavat sopivan ryhmän löytämisessä.

Leena Pakkanen


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat