Arpokaa, kuka ajaa!

Meno kentällä on ollut riemukasta. Ihmiset ovat olleet tyytyväisiä takaysillä pelaamiseen. Ruotsista ostettiin kuusi golfautoa. Seuran suunnitelmissa oli yhden golfauton hankinta. Siitä puhuttiin syyskokouksessa.Taidettiinpa mainita, että se tulisi vammaisgolfareiden käyttöön ja kun se on vapaa, sitä voisivat toiset käyttää. Ajatuksena se oli ihan hyvä, mutta siitä luovuttiin, koska oli hyvä pitää seura puhtaana niin pitkään kuin suinkin muusta kuin jäsenmaksuista. Tämä asia putkahti esille kevätkokouksessakin.

Eräs seuran jäsen kysyi Minnan Hyrskeeltä inventaariota. Minna vastasi, että ei ole mitään omaisuutta, mitä pitäisi inventoida. Oikeastaan erillisen golfauton hankinta tyssäsi tähän. Näin menee hyvin, kun yhtiö hoitaa.

Golfautot tulivat Ruotsista. Porukkaa huristelee tyytyväisenä. Keskustelin asiasta Anna Fagerholmin kanssa. Molemmat kiinnitimme huomiomme samaan asiaa. Yleisesti ottaen menee hyvin. Joskus homma silti ruuhkautuu siten, että koko autolössi on joko klubitalon edessä tai takaysillä.

Uskon, että joku ratkaisu löytyy. Se on jo erinomainen asia, että autoja on hankittu. Kaikki eivät käytä autoa, vaikka sellainen olisi tarjolla. He pitävät puolen kilometrin kävelyä puoleen ja toiseen ihan hyvänä kunnon kohentamisen kannalta.

Anna oli puuttunut yhteen tapaukseen. Klubitalon edessä oli kaksi autoa. Paikalle saapui kaksi lähtijää. Kumpikin olisi ottanut oman auton, mutta Anna oli ystävällisesti pyytänyt menemään samalla autolla. Uskon, että tämä ei ollut käyttäjiltä tahallista, vaan yksinkertaisesti ajattelematonta.

Minulla ei ole omaa autoa. Käytän julkisen liikenteen bussia 67. Yleensä jään pois Kuusmiehentien ensimmäisellä pysäkillä ja kävelen klubitaloille. Tapasin eräänä päivänä bussissa Tuula Wennströmin. Hänen kanssaan puhuimme golfautoista ja niihin liittyvistä ajankohtaisista pulmista. Tuula oli sitä mieltä, että hän ja Finn-Göran, voisivat kävellä suoraan kodistaan takakentälle, jos se on mahdollista. Selvitin asian. Se on mahdollista ja jopa suotavaa. Se on tärkeätä, että vahvistaa soittamalla menettelynsä caddiemasterille.

Seuraavana päivänä, vaikka en asu Torpparimäessä, päätin kokeilla, voisinko menetellä samoin kuin Wennströmit. Alkaisin mennä suoraan avauspaikalle. Tein testin. Jäin bussista viimeistä edellisellä pysäkillä. Kävelin avauspaikalle. Matka ei ollut tappavan pitkä. Kun tällä testimatkallani ei ollut bägiä mukana, otin yhden golfauton ja ajelin sillä klubitalolle.

Tsekkasin lähtiessäni, että neljän henkilön ryhmä oli tulossa viimeiselle griinille. Oletin, että he tulevat klubitalolle kahdella autolla. Kolme jäisi vielä takaysin parkkiin. Viiden minuutin kuluttua klubitalon edessä oli kolme autoa ja takaysillä saman verran. Kerroin Annalle testistäni. Anna piti menettelyäni oikeana. Torpparimäkeläisenä hän oletti, että minun olisi ehkä kannattanut jäädä bussista pois jo S-marketin pysäkillä. Matka ehkä näin vähän lyhenisi.

Reijo Kuusistolla ja Kalervo Ahosella on joku ikioma viritys asiaan. Voivat kertoa, jos kysytään. Mitä itseeni vielä tulee, testaan vielä kävelymatkan S-marketin pysäkiltä. Jotta golfauton kuljettajasta ei synny ongelmaa, suosittelisin arpomismenettelyä. Kun lähtee takaysiltä klubitalolle, suosittelin, että jää tarpeen mukaan odottelemaan itselleen kyytikaveria. Voi käydä odotellessa kuluttamassa aikaa ”sinisessä huvimajassa”. Sekin on ilmestynyt maisemaan.

Matti Hara