Avoimuutta ja vuorovaikutusta

Monet ovat ihmetelleet, miksi en ole osallistunut foorumikeskusteluun enkä kirjoitellut kolumneja. Mielessäni olin tuumaillut antaa tilaa toisenlaisillekin näkemyksille. Kun lehdenteko helpotti, Alasen Kirstille ilmaantui uusi sanomisen ja vaikuttamisen väylä. Kirsti lupautui kolumnistiksi ja jotta meikä-äijä ei tuntisi itseään aivan tarpeettomaksi sovimme, että Kirsti kantaa päävastuun ja minä elelen siivellä. Kirjoittelen harvakseen. Toisaalta odotin kevätkokousta ja haistelin sen mielipideilmastoa. Kevätkokous tuuletti. Seuran keskustelufoorumin kirjoitukset herättivät tulikivenkatkuiset ja suorastaan tunnetason ylärekisteriin nousseet tunneilmaisut.

Hyvä esimerkki, mikä keskustelufoorumin tarkoitus on, tuli esille, kun Kärjen Topi kysyi, miten kilpailutoimikunta tulee valvomaan, ettei kukaan kisoissa pääse vilpillisesti avaamaan ylisuurilla ”mopotankeilla”? Topi sai välittömästi vastauksen. Valvontaa tulee olemaan. Se ilahdutti, että sama asia tuli esille keskustelufoorumilla, kun Korhosen Pekka pani heti kokouspäivän iltana luettelon ”mopotankeista” Sepän Hannulle ja hän edelleen foorumille.

Kevätkokouksen jälkeen keskustelufoorumin kirjoittelu on lähtenyt uudella tavalla käyntiin. Foorumista on tulossa nopea tiedotuskanava. On aivan oikein, kun Pirjo ilmoittaa pöytäkirjan olevan kaikkien halukkaiden nähtävillä ja että siihen on kirjattu ”viralliset” päätökset. Kokouksen virallisen osuuden jälkeen pidetyt puheenvuorot ovat asioita, jotka jäävät johtokunnan ja toimikuntien mietintämyssyyn. Seuran kotisivujen etusivulla todetaan: ”Seuran toimintaperiaatteisiin kuuluu avoimuus ja vahva vuorovaikutus”. Kun en ole enää tiedotustoimikunnassa, toivotan uudelle toimikunnan puheenjohtajalle Mauno Hietikolle kaiken hyvän lisäsi menestystä avoimuudessa ja vuorovaikutuksessa. Tätä me kaipaamme. Siitä se lähtee, kun yhteydenhoitotapa ilmestyy seuran toimikuntien palstalle.

Talkoot on pidetty ja kenttä avattu. Kenttä kokonaisuudessaan talvehti erinomaisesti. Kevättalkoisiin en päässyt (50 muuta onneksi pääsi), koska samaan aikaan jouduin osallistumaan sotiemme veteraaniasioiden hoitoon. Mikäli olisin ollut talkoissa, olisin tuonut esille suuret kiitokset yhtiölle siitä, että sotiemme veteraanit voivat pelata ilmaiseksi kotikentällämme. Rangella käy kova huiske. En ole ollut ainoa, joka on ulkoiluttanut entisiä mailoja talven jäljiltä tai suorastaan testannut uusia välineitä. Minä hankin Paloheinän golfshopista uuden rautaseiskan. Testi onnistui, mutta liekulmassa lienee säädettävää, jotta napakka osumakohta mailan lavasta löytyy. Tiedän, että se on usein hyvin pienestä kiinni ja onnistuu, kun sijoittaa pari erkkiä ja antaa Hannan säätää. Mikäli liekulman säädöllä ei onnistu, otan Hannalta yksityistunnin. Viisikymppiä kauden alussa ei ole turha sijoitus swingiin. Summittainen pallonlätkiminen rangella ei ole viisautta.

Kirstin aloite ensimmäisessä kolumniavauksessaan on loistava.  Kannatan, että Levistä tulee ystävyyskenttä. Kirsti hoitaa. Samassa yhteydessä saattaisi herättää Kuusvaaran uudelleen henkiin. He muistavat, kun emme vielä olleet Golfliiton jäsenseura, että meillä oli ystävyyskenttä Pohjois-Karjalassa Pyhäselän Kuusvaarassa. Matkaa Paloheinästä on 460 kilometriä. Levistä ja Kuusvaarasta heräsi toinen ajatus. Mitähän jos virittelisimme eloon laajamittaista ystävyystoimintaa? Rakentaisimme ystävyystriplan tai suorastaan ystävyystroikan. Levin ja Kuusvaaran lisäksi ottaisimme mukaan Moskovan, jossa on kuulemma tasokas kenttä. Ulkopoliittisesti tämä saattaisi olla myös merkittävä uusi avaus. Jotta en lähtisi soitellen sotaa, toivon saavani keskustelufoorumissa palautetta. Panen homman puihin, jos jäsenistö heittäytyy vastustamaan. Yhteisiä golfharjoituksia ei silloin järjestetä, eikä maaottelua, Paloheinä vastaan Moskova.

Matti Hara