Birkkuja ja Pirkkaa


Olipa viikko. Keskiviikkona pormestari Jan Vapaavuori osallistui Paloheinän seniorikisaan. Kisan aloitus viivästyi erään Putinin vierailun takia pikkuisen.

Mitä – oliko Putinkin siellä?

No ei tietenkään, älä höpäjä. Pääkaupungin liikenne oli hänen vierailunsa takia ihan sekaisin. Kentälle oli hankala päästä. Summa summarum: kisa pelattiin, pormestari oli mukana ja ehtipä vielä yhteiskuvaan meidän sennujen kanssa. Respektiä, aaltoja!

Nyt sunnuntaina sitten Torpparinmäen K-supermarketin kauppias Hannu porukoineen isännöi pariscramblekisaajohon osallistujia tuli tulvimalla kuin perjantain kaatosateet. Meitä oli kahdessa kattauksessa yhteensä 108 osallistujaa!

No, miten meni?

Kiitos kysymästä – hyvin ja ei niin hyvin. Ensimmäinen kierros oli parempi kuin toinen.

Mistä se johtui – höpöttelitkö?

En. Jotenkin vain kakkoskierroksella ote loppua kohti herpaantuu, niin kävi nytkin. Pariscramble on siitä ihana, että tulee sekä onnistumisia että epäonnistumisia molemmille. Meillä oli avauksissa työnjako, että minä avasin ensin ja pelikaverini Merja sitten apinan raivolla, jos minun palloni oli pelattavissa. Toimi.

Kauppias Hannu suhasi ristiin rastiin golfautolla ja jakoi syötävää ja juotavaa meille pelaajille. Jo ennen lähtöä saimme mukaan eväspussukat: banaani, ihana kerrosleipä, energiaelovena-patukka ja kivennäisjuomaa. Juomaa kului, koska oli lämmin päivä. Samalla Hannu, ehkä huomaamattaan hätisti hanhia, joita oli sadoittain. Sitten ne yhtäkkiä katosivat.

Mitäs nämä birkut ja Pirkat ovat-osallistuivatko hekin kisaan?

Minäpä kerron. Birkku on kansanomainen nimitys birdielle (lausutaan böödi) eli yksi alle parin tulos. Pirkka taas on Pirkka-viini, jota saimme maistella pikkuisen viitosväylän tiiboksissa. Se ihan normaali viini, ei mitään laimennettua. Aika moni K-kauppias haluaisi sellaisia valikoimiinsa. Vielä laki ei sitä salli, mutta ken elää, se näkee.

Kiitos Torpparinmäen K-supermarketin väelle kivasta kisasta ja pelikavereilleni Merjalle, Timolle, Pasille, Nallelle ja Maijalle. Me olimme hyvä kuusikko, iloisia eikä otettu turhia paineita.

Kentällä tavataan!
Leena Pakkanen