Dae Jin Hwang, mestari monessa (24.6.2017)


Tuttu näky Paloheinässä: Dae Jin Hwang ja hänen vaimonsa Yoon Yae Kim.

Mikä yhdistää golfjournalistilegenda Lassi Tilanderia (s.1934), viime syksynä Stadin superseniorikisassa ikähyvityksen johdosta supersenioritittelin menettänyttä Raimo ”Raikka” Myyryläistä (s.1938) sekä taekwondossa yhdeksän danin musta vyön haltijaa Dae Jin Hwangia (s.1942)? Vastaan. He kuuluivat Suomen senioreiden golfmaajoukkueeseen, joka 1998 osallistui Sveitsissä pidettyyn EM-kisaan. Siis pelimiehiä.  

Paloheinä eli stadilaisittain Svedis voisi näiden kolmen kohdalla olla tietynlain uusinnan paikka. Herrat voisivat, mikäli Tellqvistin Kale syksyllä järjestää Stadin superseniorikisan, testata silloin siinä tämänhetkisen ikähyvityksellä jyvitetyn golfkuntonsa ja muistella pelin tuoksinassa menneitä. Tämä on haaste. Ellei Kale järjestä kisaa, asia hoidetaan muuten tavalla tai toisella. Hankin sponsorin. Käännyn silloin ensimmäisenä yhtiön puoleen. 

Kisa on syytä hoitaa muutenkin ja eritoten, koska meillä svedisläisillä on panna Lassia ja Raikkaa vastaan kunnon haastaja Dae Jin Hwang, joka Dae Jin etunimen asemasta on alkanut käyttää kutsumanimenä Hwangia, koska suomalaisten on helpompi puhutella Hwangina kuin Dae Jinä.  

Oma veikkaukseni on, että Kale järjestää kisan entiseen malliin, ja asiantunteva arvailuni on, että varsinainen peli päättyy tasatulokseen ja voittaja ratkaistaan ikähyvityksillä; Lassi (83v), Raimo (79v) ja Hwang (75v). 

Lassi on Talista, Raimo SHG:stä. Hwangkin oli pitkään Keimolassa, mutta liittyi tänä vuonna HCG:hen vaimonsa Yoon Yae Kimin kanssa ja molemmat ovat erittäin hyvin kotoutuneet sekä Cityyn että kotikenttä Svedikseen. Heidät voi lähes päivittäin nähdä Svediksessä joko pelaamassa yhdessä tai Yoon kiertää jossain ryhmässä, kun Hwang valmentaa.

Hwangilla onkin pitkä oma urheilutausta ja valmentaminen. Hän tuli Suomeen 1979 ja silloin toi mukanaan taekwondon. On siis eräänlainen ”taekwondon lähetyssaarnaaja”. Tässä lajissa hänellä on Koreassa voitettu maansa lajimestaruus. Vaimo muutti miehensä perässä parin vuoden päästä ja asuvat lähes naapurinani Kontulan Kurkimäessä. Heillä on kaksi aikuista poikaa ja heillä lapsia. 

Kaikki ovat Suomen kansalaisia ja Hwang on jopa valtiollisesti kivunnut kansallisessa hierarkiassa merkkihenkilöksi. Hänellä on mm. Tasavallan presidentin myöntämä Suomen Leijonan ansioristi (2001) ja Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi (2012). Taekwondossa hänet on monilla tavoilla palkittu. 

Huomattava painoarvo myöntämisperusteille on tullut hänen vuosia jatkuneesta vammaisten taekwondovalmennuksestaan ja köyhien lasten puolesta tekemistään hyväntekeväisyyskampanjoista. Lisämeriittinä on hänen toimintansa Suomen ja Etelä-Korean kauppa- ja kulttuurisuhteiden avaamisissa.   

 Meillä Svediksessä Hwang on kuluvana kesänä alkanut vetää senioreiden golftreenejä.  Alkukaudella treenit olivat keskiviikkoisin kello kymmeneltä. Kesäkuun alussa kellonaika säilyi samana, mutta treenipäivä muuttui torstaihin. 

Osanotto Hwangin treeneihin on ollut ilahduttavan runsasta ja tuloksellista. Hänellä on taito hanskassa. Tämän saatoin omin silmin todeta juhannuksen aatonaattona, kun näin porukan harjoittelevan ensin rangen takana lähipeliä ja sitten klubitalon edessä avauksia.  Oli hyvä meininki.

Matti Hara


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat