Ei viivaa tuloskorttiin

Reikäpelifinaalit on pelattu. Seurasin miesten finaalin. Vastakkain olivat Petri Huhta ja Peter Raikamo. Finaali pelattiin kahtena ysikierroksena ja ratkaisu tapahtui vasta kakkoskierroksen viimeistä edellisellä väylällä. Jännittävien vaiheiden jälkeen seuran kapteeni Petri Huhta on miesten reikäpelimestari. 

Seurasin titaanien kamppailun Mikko Vuorelan, Jukka Wahlroosin ja Joona Vainion kanssa. Yhtä asiaa ihmettelin. Joona otti kännykällä koko ajan kuvia ja kuvien oton jälkeen räpläili kännykkää. Uteliaana seurasin Joonan touhua. Kun Joona tämän huomasi, hän näytti kännykkäänsä, jolla hän oli hetki aiemmin lähettänyt päivityksen facebookiin. 

Tiesin, että Joona on avannut HIFK Golf jäsenistölle oman facebook alustan, mutta en tiennyt, että hän itse päivittää sivustoa. Mielestäni tämä on kiitoksen ansaitsevaa toimintaa. Niinpä kiittelin Joonaa kuvien lisäksi napakoista teksteistä. Toivoin, että ei muuta tyyliä. Samaa mieltä oli Jukka ja yhtyi kiittelyihini. Seuran ”virallisten” jäsentiedotteiden rinnalla Joonan sivusto jäsenistölle on erinomainen kumppanuuslisä. Some on tätä päivää.

Kun tulimme ensimmäisen kierroksen jälkeen klubitalolle, saimme caddiemasterilta moittivat pyyhkeet. Jotkut asiakkaat olivat reklamoineet, kun olimme pyytäneet ohituslupia. 

Otan moitteista osan omaan piikkiini. Kun käytössäni oli golfauto, ajelin edessämme liikkuvien peliryhmien luo ja ystävällisesti mainitsin meneillään olevasta reikäpelifinaalista. En kuitenkaan pyytänyt minkäänlaista ohituslupaa, koska siihen ei minulla ollut valvojan oikeutusta. Toisaalta ohitusluvan myöntäminen ei oikeastaan kuuluisikaan meille, vaan ohitettavan ryhmän tulisi katsoa peruutuspeiliin ja ehdotettava ohittamista. 

Yksi edellä oleva ryhmä antoi pyynnöstäni ohitusluvan, vaikka totesi samalla, että ongelma on heidän edessään. Ajelin tutkailemaan tilannetta. Matkalla minut pysäytti naishenkilö ja sanoi, että hidastelu takkuilee edessä ja he ovat käyneet huomauttamassa, että kärryjä ei saa vetää griinille. Itse totesin, että turhan paljon kertyy lyöntejä ryhmälle. En mennyt silti huomauttelemaan, vaan palasin seuraamaan finaalia. 

Ohitusluvan antaneen ryhmän yksi pelaajista Mikko Vuorela keskeytti oman pelinsä ja jäin seuraamaan finaalia. Mikko esitteli itsensä minulle ja mainitsi tehneensä holarin menneellä viikolla. Oli tarjonnut holariskumpat peliryhmälle, kun ei ollut omaa holarivakuutusta ja liittohan ei korvaa harjoituskierrosten holareita.

Ensimmäisen finaalikierroksen jälkeen oli tunnin tauko. Terassilla kulutimme aikaa. Petri Huhta nautti tonnikalasalaatin. Me toiset tyydyimme ohrapirtelöön. 

Keskustelimme saamistamme moitepyyhkeistä. Kaikki ymmärsimme, että jokamieskentällä on aina tietyt ongelmansa ja ne pitää hyväksyä. Jukka tiesi kertoa, että yksi ratkaisu voisi olla se, että suositeltaisiin paikallisääntönä, että kullakin väylällä pelataan väylän parin lisäksi korkeintaan neljä lyöntiä ja se merkitään korttiin. Kuulemma Ruotsissa näin menetellään.  

Vuorelan Mikko mainitsi, että pohjoiselle golftähtitaivaalle on noussut tähti, joka on suorittanut greencardin Hannan koulussa Paloheinässä. Hän on Kim Koivu. Mikko on sitä mieltä, että tämä pitäisi jotenkin hyödyntää.            

Kakkoskierros jatkui ja se ei takkaillut.  

Suosittelen tulevista pelitapahtumista Suomen Punaisen Ristin Pohjois-Helsingin osaston järjestämää hyväntekeväisyysgolfkilpailua lauantaina 1. syyskuuta klo 9.00 alkaen. Se on varaslähtö Nälkäpäivään. Pelimuoto on scramble kahden hengen joukkueilla. Kilpailussa pelataan 9 reikää.    Osallistumismaksu 30 euroa/henkilö. Osallistun, mikäli saan itselleni parin. On hakusessa.

 

Matti Hara


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat