Elokuista kuvasatoa

Kuvat puhukoot puolestaan. Kävin kentällä 25. elokuuta 2013. Seurasin seuran toista mestispäivä. Sää suosi. Aurinko helotti pilvettömältä taivaalta.  Lämmintä oli yli kaksikymmentä astetta. Kenttä oli vapautettu rajoituksista, kun sinivalkoiset paalut oli poistettu.  Kenttä oli loistavassa ja haasteellisessa pelikunnossa. Seuran mestiskisaan oli ilmoittautunut ennätyksellinen osanottajajoukko. Mukana oli 106 pelaajaa. 

Toinen kisapäivä loi oman yksittäisen jännityksen. Kaatuuko naisten yleisessä sarjassa Eeva Määttäsen suvereenisti hallitsema kymmenen vuoden valtakausi? Ilmassa enteili kisapommi. Kaatuuko todellakin kuningatar, kun ensimmäisen kisapäivän jälkeen Eevalla oli vain kahden pisteen johto Helena Laaksoon? Niinhän siinä kävi. Jaana Lindström nousi ensimmäisen päivän kolmannelta sijalta voittoon. Jännitys laukesi. Uusi kuningatar syntyi. Missä ovat kruununperijäprinsessat? 

Tyttöjunioreissa ei ollut yhtään osanottajaa eikä myöskään erityisnaisissa. Junioripojissa oli viisi ja erityismiehissä kaksi. Ehkä ensi vuonna voisi olla houkuttimena uusi yleissarja, jolle Kari Virta ehdotti nimeksi Jokamiessarja. Miesnimestään huolimatta siihen voisivat osallistua ikään ja sukupuoleen katsomatta kaikki, myös TK-16 toimikunnan miesperustajajäsenet.  

Itse en ilmoittautunut kisaan, vaikka ennakkoon sanoin osallistuvani avoimeen miesten sarjaan. Syynä oli ensimmäisenä kisapäivänä poikamme vaimon 50-vuotissaynttärit. Tiesin, että juhlinta letkeine seurusteluineen vie ja veikin terävimmän kisakunnon. Niinpä pidän viisaimpana liittyä kisakatselijoiden joukkoon. Kiertelin kentällä ja napsin kuvia. Hannu Seppä tarkasti golfauton ajokuntoni. 

Parkkipaikalle oli ilmestynyt melkoinen kasa keinonurmirullia. Jouko Heikura kertoi, että ne tullaan levittämään rangen takaosaan. Tapasin myös Hanna Teerijoen. Suosittelin Hannalle Harvey Penickin Pienen punaisen kirjan lukemista. Mielestäni siinä on golffilosofiaa, johon on hyvä kenen tahansa golfopettajankin tutustua. Hanna lupasi lukea ja kommentoida. Totean, että naisten sarjan kärkipelaajista ainakin yksi nostaa uloimman jalan kantapäätä backsvingissä. Onko kysymyksessä Jaana Lindström?

Toivotan onnea mestareille. Kilpailutulokset ovat seuran kilpailuosiossa. Jätän tulosanalyysit seuran asiantuntijoille. Hauskaa ainakin oli.

Matti Hara


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat