Elokuista kuvasatoa

Kuvat puhukoot puolestaan. Kävin kentällä 25. elokuuta 2013. Seurasin seuran toista mestispäivä. Sää suosi. Aurinko helotti pilvettömältä taivaalta.  Lämmintä oli yli kaksikymmentä astetta. Kenttä oli vapautettu rajoituksista, kun sinivalkoiset paalut oli poistettu.  Kenttä oli loistavassa ja haasteellisessa pelikunnossa. Seuran mestiskisaan oli ilmoittautunut ennätyksellinen osanottajajoukko. Mukana oli 106 pelaajaa. 

Toinen kisapäivä loi oman yksittäisen jännityksen. Kaatuuko naisten yleisessä sarjassa Eeva Määttäsen suvereenisti hallitsema kymmenen vuoden valtakausi? Ilmassa enteili kisapommi. Kaatuuko todellakin kuningatar, kun ensimmäisen kisapäivän jälkeen Eevalla oli vain kahden pisteen johto Helena Laaksoon? Niinhän siinä kävi. Jaana Lindström nousi ensimmäisen päivän kolmannelta sijalta voittoon. Jännitys laukesi. Uusi kuningatar syntyi. Missä ovat kruununperijäprinsessat? 

Tyttöjunioreissa ei ollut yhtään osanottajaa eikä myöskään erityisnaisissa. Junioripojissa oli viisi ja erityismiehissä kaksi. Ehkä ensi vuonna voisi olla houkuttimena uusi yleissarja, jolle Kari Virta ehdotti nimeksi Jokamiessarja. Miesnimestään huolimatta siihen voisivat osallistua ikään ja sukupuoleen katsomatta kaikki, myös TK-16 toimikunnan miesperustajajäsenet.  

Itse en ilmoittautunut kisaan, vaikka ennakkoon sanoin osallistuvani avoimeen miesten sarjaan. Syynä oli ensimmäisenä kisapäivänä poikamme vaimon 50-vuotissaynttärit. Tiesin, että juhlinta letkeine seurusteluineen vie ja veikin terävimmän kisakunnon. Niinpä pidän viisaimpana liittyä kisakatselijoiden joukkoon. Kiertelin kentällä ja napsin kuvia. Hannu Seppä tarkasti golfauton ajokuntoni. 

Parkkipaikalle oli ilmestynyt melkoinen kasa keinonurmirullia. Jouko Heikura kertoi, että ne tullaan levittämään rangen takaosaan. Tapasin myös Hanna Teerijoen. Suosittelin Hannalle Harvey Penickin Pienen punaisen kirjan lukemista. Mielestäni siinä on golffilosofiaa, johon on hyvä kenen tahansa golfopettajankin tutustua. Hanna lupasi lukea ja kommentoida. Totean, että naisten sarjan kärkipelaajista ainakin yksi nostaa uloimman jalan kantapäätä backsvingissä. Onko kysymyksessä Jaana Lindström?

Toivotan onnea mestareille. Kilpailutulokset ovat seuran kilpailuosiossa. Jätän tulosanalyysit seuran asiantuntijoille. Hauskaa ainakin oli.

Matti Hara