Hanhet ja me (22.08.2014)

Valkoposkiset rauhoitetut linnut (Branta leucopsis) ovat tulleet jälleen Isolle Ysille. Aamupäivien kierroksilla niitä on aika harvakseltaan, mutta iltapäivällä hanhilautat laskeutuvat väylille ja greeneille. Pelikierroksilla omaa lyöntivuoroa odotellessa tulee seurattua näiden jalojen eläinten (lue: läpipaskojen kaakattajien) elämää.

Ykkösväylä: lammen rannalla muutama valkoposki nukkumassa. Peli voi alkaa.

Kakkosväylä: hanhivapaa.

Kolmosväylä: kymmeniä valkoposkia oikealla puolella lammen rannalla, osa väylällä ja osa greenin reunamilla. Okei, sujutellaan tästä välistä.

Nelosen tiiausboksi: täynnä hanhia, jotka eivät meistä golfareista piittaa.

Peli jatkuu hanhia kohteliaasti sivummalle ohjaillen ja väistellen.

Vitosväylä: hanhivapaa.

Kuutosella: hanhia kymmenittäin ja lisää tulossa. Odotellaan.

Seiska ja kasi: hanhivapaita.

Yhdeksännellä väylällä: kymmenittäin taas. Odotellaan.

Leikkasin joku viikko sitten lehdestä talteen ohjeita hanhien kohtaamiseen. Tässä niistä oma sovellukseni pitäen mielessä, että pienimuotoinen hätyyttely on sallittua:

  1. Tee itsestäsi isomman näköinen vaikkapa levittämällä takkisi.

  2. Räpyttele käsiäsi kuin siipiä, hanhi ehkä luulee sinua isoksi linnuksi ja jättää sinut rauhaan.

Siinä odotellessa ja kauniita hanhipullukoita katsellessa nousee mieleen kolmas ohje:

”Suolaa, omenoita, kuivattuja luumuja, roseepippuria rosmariinia, timjamia jne. Uuniin kahdeksi tunniksi miedolla lämmöllä.”

Jaa, mutta se olikin Marttojen keittokirjasta.

 


Avoimet ryhmätreenit keskiviikkona ja torstaina

Paloheinä Golf järjestää yleisiä ryhmätreenejä kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-18. Kaikille avoimien treenien tarkoituksena on kohentaa golftaitoja kokonaisvaltaisesti.

Avoimet senioriharkat ti ja to kello 10-11

Suositut senioriharkat ovat pyörähtäneet käyntiin. Sennutreenit pidetään jos osallistujia on vähintään neljä, mukaan mahtuu kerralla enintään 10 henkeä. Hinta 10-15 €.


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan ja liikkumaan kentällä, minkä vuoksi järjestämme ohjattuja pelikierroksia nyt myös muutamina arkiaamuina. Hinta 30 € sisältää green feen, kärryjen ja mailojen lainan.

Anna lahjaksi iloa ja hyvinvointia – golfin lahjakortti!

Anna lahjaksi golfin lahjakortti, jonka saaja voi käyttää sen Paloheinä Golfissa haluamallaan tai antajan valitsemalla tavalla: green card -kurssi (129 €), rajaton pelioikeus, nappulaleiri, rangepalloja, pelikierroksia, yksityisopetusta…


Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit keväästä syksyyn

HIFK Golfin junnutreenit pienryhmissä on tarkoitettu 5-17 -vuotiaille ja niitä järjestetään kahdesti viikossa taso- ja ikäryhmittäin. Kun liityt HIFK Golfin jäseneksi (50 €), voit osallistua niihin milloin haluat. Kausihinta vain 150 €.

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Yhteistyössä