Hanhet ja me (22.08.2014)

Valkoposkiset rauhoitetut linnut (Branta leucopsis) ovat tulleet jälleen Isolle Ysille. Aamupäivien kierroksilla niitä on aika harvakseltaan, mutta iltapäivällä hanhilautat laskeutuvat väylille ja greeneille. Pelikierroksilla omaa lyöntivuoroa odotellessa tulee seurattua näiden jalojen eläinten (lue: läpipaskojen kaakattajien) elämää.

Ykkösväylä: lammen rannalla muutama valkoposki nukkumassa. Peli voi alkaa.

Kakkosväylä: hanhivapaa.

Kolmosväylä: kymmeniä valkoposkia oikealla puolella lammen rannalla, osa väylällä ja osa greenin reunamilla. Okei, sujutellaan tästä välistä.

Nelosen tiiausboksi: täynnä hanhia, jotka eivät meistä golfareista piittaa.

Peli jatkuu hanhia kohteliaasti sivummalle ohjaillen ja väistellen.

Vitosväylä: hanhivapaa.

Kuutosella: hanhia kymmenittäin ja lisää tulossa. Odotellaan.

Seiska ja kasi: hanhivapaita.

Yhdeksännellä väylällä: kymmenittäin taas. Odotellaan.

Leikkasin joku viikko sitten lehdestä talteen ohjeita hanhien kohtaamiseen. Tässä niistä oma sovellukseni pitäen mielessä, että pienimuotoinen hätyyttely on sallittua:

  1. Tee itsestäsi isomman näköinen vaikkapa levittämällä takkisi.

  2. Räpyttele käsiäsi kuin siipiä, hanhi ehkä luulee sinua isoksi linnuksi ja jättää sinut rauhaan.

Siinä odotellessa ja kauniita hanhipullukoita katsellessa nousee mieleen kolmas ohje:

”Suolaa, omenoita, kuivattuja luumuja, roseepippuria rosmariinia, timjamia jne. Uuniin kahdeksi tunniksi miedolla lämmöllä.”

Jaa, mutta se olikin Marttojen keittokirjasta.

 

Leena Pakkanen


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat