Hanhet ja me (22.08.2014)

Valkoposkiset rauhoitetut linnut (Branta leucopsis) ovat tulleet jälleen Isolle Ysille. Aamupäivien kierroksilla niitä on aika harvakseltaan, mutta iltapäivällä hanhilautat laskeutuvat väylille ja greeneille. Pelikierroksilla omaa lyöntivuoroa odotellessa tulee seurattua näiden jalojen eläinten (lue: läpipaskojen kaakattajien) elämää.

Ykkösväylä: lammen rannalla muutama valkoposki nukkumassa. Peli voi alkaa.

Kakkosväylä: hanhivapaa.

Kolmosväylä: kymmeniä valkoposkia oikealla puolella lammen rannalla, osa väylällä ja osa greenin reunamilla. Okei, sujutellaan tästä välistä.

Nelosen tiiausboksi: täynnä hanhia, jotka eivät meistä golfareista piittaa.

Peli jatkuu hanhia kohteliaasti sivummalle ohjaillen ja väistellen.

Vitosväylä: hanhivapaa.

Kuutosella: hanhia kymmenittäin ja lisää tulossa. Odotellaan.

Seiska ja kasi: hanhivapaita.

Yhdeksännellä väylällä: kymmenittäin taas. Odotellaan.

Leikkasin joku viikko sitten lehdestä talteen ohjeita hanhien kohtaamiseen. Tässä niistä oma sovellukseni pitäen mielessä, että pienimuotoinen hätyyttely on sallittua:

  1. Tee itsestäsi isomman näköinen vaikkapa levittämällä takkisi.

  2. Räpyttele käsiäsi kuin siipiä, hanhi ehkä luulee sinua isoksi linnuksi ja jättää sinut rauhaan.

Siinä odotellessa ja kauniita hanhipullukoita katsellessa nousee mieleen kolmas ohje:

”Suolaa, omenoita, kuivattuja luumuja, roseepippuria rosmariinia, timjamia jne. Uuniin kahdeksi tunniksi miedolla lämmöllä.”

Jaa, mutta se olikin Marttojen keittokirjasta.

 

Leena Pakkanen


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat