Hyvät neuvot

Viime viikkoina olen monesti miettinyt, kehtaisinko kysyä neuvoa pelikavereiltani. Tänä kesänä pelini on takunnut pahemman kerran. Aina jokin maila tai lyönti on hukassa. Rautamailoja olen etupäässä ulkoiluttanut, koska en saa niillä lyöntejä haluamaani suuntaan. Aina menevät vinoon. Jollakin kierroksella avaukset ovat hanurista, puteista puhumattakaan.

Tällaisilla kierroksilla itsetunto rapistuu. Tulee olo, että on paitsi huono pelaaja, myös huono ihminen. Iltaisin sitten miettii miettimistään, missä vika. Netistä löytyy ohjeita ja kirjallisuuttakin on pilvin pimein. Rangella ne opit toimivat, mutteivät enää kentällä. Pelivuosia on takana jo yhdeksän ja tasoituskin alle 30.

No mikset kysy? Luulisi, että toimittajana kysyminen on juuri sinun erikoisalaasi?

Katsos ystäväiseni – ei se ole niin helppoa. Pelikaveria ei raaski häiritä. Päätin kuitenkin viime viikolla rohkaista mieleni, ja avuliaita neuvojia on löytynyt:

– Draivatessa etujalkaterä auki ja pam – kyllä lähtee!

– Raudoilla katso, että stanssi osoittaa lipulle ja lyöt suoraan sivulta, älä käännä kättä!

– Putatessa älä käännä päätä, pidä katse pallossa!

Auttoivatko neuvot?

Kyllä. Pitää uskaltaa kysyä, kunhan ei häiritse toisen pelaamista. Tämä on syytä painaa mieleen, koska kaikki eivät halua neuvoa ja jotkut eivät rohkene, koska pelkäävät, että autettava loukkaantuu. 

Eilisen kierroksen alkua odotellessani nostin tämän teeman esille. Pelikaverini M oli samaa mieltä, mutta paha on kuulemma jos nainen neuvoo. Sitä ei monen miehen itsetunto kestä.

Eli summa summarum: minua voi neuvoa, en loukkaannu! Kysyä saa ja vastaan, jos osaan.

Samaisella kierroksella eilen pelikaverini J kysyi, miksi liput ovat punaisia? Jaa-a. Siinäpä hyvä kysymys. Heitämpä kysymyksen eteenpäin:

Voisiko liput vaihtaa valkoisiksi?

Kentällä tavataan!

Leena Pakkanen

PS. Muistetaan myös, että ammattiopettajat ovat olemassa. Hinnatkaan eivät päätä huimaa etenkään, jos saa jonkun toisen mukaan. Tunnissa ehtii paljon. Green card -kursseilla opittuja asioita pitää harjoitella. Ja aloittelijoille on Paloheinässä tarjolla ohjattuja lähtöjä.


Avoimet ryhmätreenit keskiviikkona ja torstaina

Paloheinä Golf järjestää yleisiä ryhmätreenejä kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-18. Kaikille avoimien treenien tarkoituksena on kohentaa golftaitoja kokonaisvaltaisesti.

Avoimet senioriharkat ti ja to kello 10-11

Suositut senioriharkat ovat pyörähtäneet käyntiin. Sennutreenit pidetään jos osallistujia on vähintään neljä, mukaan mahtuu kerralla enintään 10 henkeä. Hinta 10-15 €.


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan ja liikkumaan kentällä, minkä vuoksi järjestämme ohjattuja pelikierroksia nyt myös muutamina arkiaamuina. Hinta 30 € sisältää green feen, kärryjen ja mailojen lainan.

Anna lahjaksi iloa ja hyvinvointia – golfin lahjakortti!

Anna lahjaksi golfin lahjakortti, jonka saaja voi käyttää sen Paloheinä Golfissa haluamallaan tai antajan valitsemalla tavalla: green card -kurssi (129 €), rajaton pelioikeus, nappulaleiri, rangepalloja, pelikierroksia, yksityisopetusta…


Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit keväästä syksyyn

HIFK Golfin junnutreenit pienryhmissä on tarkoitettu 5-17 -vuotiaille ja niitä järjestetään kahdesti viikossa taso- ja ikäryhmittäin. Kun liityt HIFK Golfin jäseneksi (50 €), voit osallistua niihin milloin haluat. Kausihinta vain 150 €.

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Yhteistyössä