Hyvät neuvot

Viime viikkoina olen monesti miettinyt, kehtaisinko kysyä neuvoa pelikavereiltani. Tänä kesänä pelini on takunnut pahemman kerran. Aina jokin maila tai lyönti on hukassa. Rautamailoja olen etupäässä ulkoiluttanut, koska en saa niillä lyöntejä haluamaani suuntaan. Aina menevät vinoon. Jollakin kierroksella avaukset ovat hanurista, puteista puhumattakaan.

Tällaisilla kierroksilla itsetunto rapistuu. Tulee olo, että on paitsi huono pelaaja, myös huono ihminen. Iltaisin sitten miettii miettimistään, missä vika. Netistä löytyy ohjeita ja kirjallisuuttakin on pilvin pimein. Rangella ne opit toimivat, mutteivät enää kentällä. Pelivuosia on takana jo yhdeksän ja tasoituskin alle 30.

No mikset kysy? Luulisi, että toimittajana kysyminen on juuri sinun erikoisalaasi?

Katsos ystäväiseni – ei se ole niin helppoa. Pelikaveria ei raaski häiritä. Päätin kuitenkin viime viikolla rohkaista mieleni, ja avuliaita neuvojia on löytynyt:

– Draivatessa etujalkaterä auki ja pam – kyllä lähtee!

– Raudoilla katso, että stanssi osoittaa lipulle ja lyöt suoraan sivulta, älä käännä kättä!

– Putatessa älä käännä päätä, pidä katse pallossa!

Auttoivatko neuvot?

Kyllä. Pitää uskaltaa kysyä, kunhan ei häiritse toisen pelaamista. Tämä on syytä painaa mieleen, koska kaikki eivät halua neuvoa ja jotkut eivät rohkene, koska pelkäävät, että autettava loukkaantuu. 

Eilisen kierroksen alkua odotellessani nostin tämän teeman esille. Pelikaverini M oli samaa mieltä, mutta paha on kuulemma jos nainen neuvoo. Sitä ei monen miehen itsetunto kestä.

Eli summa summarum: minua voi neuvoa, en loukkaannu! Kysyä saa ja vastaan, jos osaan.

Samaisella kierroksella eilen pelikaverini J kysyi, miksi liput ovat punaisia? Jaa-a. Siinäpä hyvä kysymys. Heitämpä kysymyksen eteenpäin:

Voisiko liput vaihtaa valkoisiksi?

Kentällä tavataan!

Leena Pakkanen

PS. Muistetaan myös, että ammattiopettajat ovat olemassa. Hinnatkaan eivät päätä huimaa etenkään, jos saa jonkun toisen mukaan. Tunnissa ehtii paljon. Green card -kursseilla opittuja asioita pitää harjoitella. Ja aloittelijoille on Paloheinässä tarjolla ohjattuja lähtöjä.

Leena Pakkanen


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat