Jokamiespolku avattu (27.06.2014)

Se on tehty. Nyt metsäsaarekkeen läpi kulkee luontoa mukaileva päällysteinen metsäpolku. Enää ei tarvitse liukastella sateen niljakoimalla ja juurakkoisella savivellipolulla. Itsekin pari päivää sitten nuljahdin varsin pahasti. Mikäli vahinko olisi sattunut, se ei olisi mennyt yhtiön tapaturmavakuutuksen piikkiin, koska metsäsaareke ei kuulu kenttäalueeseen. Tämä on hyvä vastaisuudessakin muistaa.

Seuran johto halusi puuttua haittaan. Se otti yhteyden yhtiöön, mutta yhtiö ei voinut muuta kuin valittaa. Metsäsaareke ei kuulunut yhtiön toimivaltaan. Niinpä seura väsäsi kirjelmän kaupungille. Ei ollut suuria odotuksia. Kestihän laajentaminenkin vuosia.

Keskuspuistosta vastaava luonnonhoidon suunnitteluvastaava henkilö Tiina Saukkonen kävi kentällä. Ennen mahdollisia talkoita käytiin läpi tarkkaan, miten työ on tehtävä. Se mm. tuli selville, että pitkospuista tehty polku jää pois agendalta, koska kyllästetty pitkospuumateriaali ei voi tulla kysymykseen. Se on ympäristöhaitta flooralle ja faunalle.

Ihme tapahtui. Lupa tuli. Kaiken lisäksi kaupunki hoiti paikalle tarvikkeina pari pohjustusmattorullaa, kuomallisen karkeata ja hienoa soraa. Pelit ja pensselit olivat käytettävissä, mutta vielä tarvittiin porukkaa. Tiedote pantiin nettiin.

Keskuspuisto halutaan tältä osin säilyttää kosteikkona eikä ulkoilutien alittavaa siltarumpua avata. Tukos pitää huolen, että vesi lilluu pitkään metsikössä, ainakin keväisin. Talkoiden aikana seuran puheenjohtajan Minna Hyrske ja yhtiön toimitusjohtaja Kati Heimonen kävivät yksissä tuumin ja omin silmin toteamassa siltarummun paikan. Siellä ulkoilutien varressa kävi iloinen kuhina vesipoterossa, jossa sammakoiden nuijapäät vilistivät. Ei huono asia.

Seuran lähes 50 jäsenen joukko pani 25. kesäkuuta hösseliksi. Se pukkasi puolessatoista tunnissa etu- ja takakentän välissä olevan savisen metsäpolun katetuksi jokamiespoluksi. Nyt on hyvä kärryillä kulkea ja kaikkia ohjeita on noudatettu.

Minna kiitti talkooväkeä reippaasta toiminnasta. Kamat kerättiin kasaan. Talkooväki lähti klubitalolle, jossa oli virvokkeita ja Annan Pannun grillihyvää. Myös yhtiö halusi tämän blogini välityksellä esittää suuret kiitokset talkooväelle.

Polku, joka esiintyy golfkenttäarkkitehti Lassi Pekka Tilanderin aiesuunnitelmassa, on nyt toteutunut. Metsäpolku lisää turvallisuutta ja pelaaminen nopeutuu.

Matti Hara


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat