Joutsenlampi (15.06.2014)

Kesä on kohta hehkeimmillään. Tätä kirjoittaessani on 15. kesäkuuta, edessä juhannusviikko, takana hellettä, sadepäiviä, kovaa tuulta ja nyt taas kesäinen aurinkopäivä, sunnuntai.Lauantainen reikäpelikisa loppui minulta seitsemänteen väylään, mutta jännää oli. Kiva pelimuoto, jossa vaaditaan näköjään todellista mielen hallintaa: ei liikaa yritystä, mutta tosissaan on pelattava joka lyönti.

Minulle nuo lähes päivittäiset Paloheinän ison ysin kierrokset ovat myös ihana luontoretki satoi, paistoi, oli tyyntä tai tuulta. Erityisesti olen seurannut lintuja. Voi miten sykähdyttävää oli myöhään viime syksynä seurata kurkiauran muotoutumista kentän yläpuolella. Sinne ne menivät etelään. Hienoa oli varhain keväällä, kun kurjet palasivat. Sydämessä läikähti – tervetuloa taas!

Loppukeväästä ilmestyivät kiurut livertelemään kentän yläpuolelle. Niiden jälkeen tulivat sorsat, allit ja haapanat kosiomenoilleen. Satakielet mellastivat metsikössä. Kanadanhanipariskunta majoittui ysiväylän lammelle, mutta siirtyi sitten jonnekin kauemaksi. Sitten tulivat lokit, joita oli paljon ja jotka sotkivat pahemman kerran kolmosväylän greenin. Tervapääskyparvi majoittuui muutamaksi lämpimäksi päiväksi takakentälle. Huikeita lentotaitureita oli kiva seurata omaa lyöntivuoroa odotellessa.

Eräänä aamuna lokit olivat kadonneet! Vastaus löytyi pian: kolmosväylän lammessa uiskenteli joutsen. Se katseli ylväästi ympärilleen ja selvästi nautti omasta rauhastaan. Lähempää nähtynä se oli tekojoutsen, mutta kaikesta huolimatta kaunis ja ylvään näköinen. Mainio konsti pitää lokit loitolla!

Nyt aina siinä kolmosväylän joutsenlammella alan mielessäni hyräillä pienten joutsenten tanssia – tittiti-tii-tititittitii. Jotenkin hupaisaa katsella meitä aikuisia ihmisiä pyllistelemässä pienten valkoisten pallojemme ympärillä. Tyllimekot täydentäisivät kuvan, mutta ainakin mielikuva on kutkuttavan hauska.


Avoimet ryhmätreenit keskiviikkona ja torstaina

Paloheinä Golf järjestää yleisiä ryhmätreenejä kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-18. Kaikille avoimien treenien tarkoituksena on kohentaa golftaitoja kokonaisvaltaisesti.

Avoimet senioriharkat ti ja to kello 10-11

Suositut senioriharkat ovat pyörähtäneet käyntiin. Sennutreenit pidetään jos osallistujia on vähintään neljä, mukaan mahtuu kerralla enintään 10 henkeä. Hinta 10-15 €.


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan ja liikkumaan kentällä, minkä vuoksi järjestämme ohjattuja pelikierroksia nyt myös muutamina arkiaamuina. Hinta 30 € sisältää green feen, kärryjen ja mailojen lainan.

Anna lahjaksi iloa ja hyvinvointia – golfin lahjakortti!

Anna lahjaksi golfin lahjakortti, jonka saaja voi käyttää sen Paloheinä Golfissa haluamallaan tai antajan valitsemalla tavalla: green card -kurssi (129 €), rajaton pelioikeus, nappulaleiri, rangepalloja, pelikierroksia, yksityisopetusta…


Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit keväästä syksyyn

HIFK Golfin junnutreenit pienryhmissä on tarkoitettu 5-17 -vuotiaille ja niitä järjestetään kahdesti viikossa taso- ja ikäryhmittäin. Kun liityt HIFK Golfin jäseneksi (50 €), voit osallistua niihin milloin haluat. Kausihinta vain 150 €.

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Yhteistyössä