Joutsenlampi (15.06.2014)

Kesä on kohta hehkeimmillään. Tätä kirjoittaessani on 15. kesäkuuta, edessä juhannusviikko, takana hellettä, sadepäiviä, kovaa tuulta ja nyt taas kesäinen aurinkopäivä, sunnuntai.Lauantainen reikäpelikisa loppui minulta seitsemänteen väylään, mutta jännää oli. Kiva pelimuoto, jossa vaaditaan näköjään todellista mielen hallintaa: ei liikaa yritystä, mutta tosissaan on pelattava joka lyönti.

Minulle nuo lähes päivittäiset Paloheinän ison ysin kierrokset ovat myös ihana luontoretki satoi, paistoi, oli tyyntä tai tuulta. Erityisesti olen seurannut lintuja. Voi miten sykähdyttävää oli myöhään viime syksynä seurata kurkiauran muotoutumista kentän yläpuolella. Sinne ne menivät etelään. Hienoa oli varhain keväällä, kun kurjet palasivat. Sydämessä läikähti – tervetuloa taas!

Loppukeväästä ilmestyivät kiurut livertelemään kentän yläpuolelle. Niiden jälkeen tulivat sorsat, allit ja haapanat kosiomenoilleen. Satakielet mellastivat metsikössä. Kanadanhanipariskunta majoittui ysiväylän lammelle, mutta siirtyi sitten jonnekin kauemaksi. Sitten tulivat lokit, joita oli paljon ja jotka sotkivat pahemman kerran kolmosväylän greenin. Tervapääskyparvi majoittuui muutamaksi lämpimäksi päiväksi takakentälle. Huikeita lentotaitureita oli kiva seurata omaa lyöntivuoroa odotellessa.

Eräänä aamuna lokit olivat kadonneet! Vastaus löytyi pian: kolmosväylän lammessa uiskenteli joutsen. Se katseli ylväästi ympärilleen ja selvästi nautti omasta rauhastaan. Lähempää nähtynä se oli tekojoutsen, mutta kaikesta huolimatta kaunis ja ylvään näköinen. Mainio konsti pitää lokit loitolla!

Nyt aina siinä kolmosväylän joutsenlammella alan mielessäni hyräillä pienten joutsenten tanssia – tittiti-tii-tititittitii. Jotenkin hupaisaa katsella meitä aikuisia ihmisiä pyllistelemässä pienten valkoisten pallojemme ympärillä. Tyllimekot täydentäisivät kuvan, mutta ainakin mielikuva on kutkuttavan hauska.

Leena Pakkanen


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat