Kale ja sigge (17.6.2017)

Mun piti skrivata blogi Tellqvistin Kalesta (78) jo toukokuussa, mut se jäi välii, kun mun tiekkari brakas enkä saanu sit ite kondiksaeen. Mä menin  Itiksen Elisaan. 

Joku mun ikäinen gubbe oli ennen mua. Sil oli handus älypuhelin. Gubbe näytti puhelint Elisan friidulle. Se sano, että puhelin on ihan kondikses ja lisätietoo saa, ku skrivaa guugleen, mut gubbe ei guuglea bonjannut. Se luuli, että se guugle oli joku käki. 

Sit selvis, et sil ei ollut tietsikaa. Silloin Elisan nörttifriidu suositteli Elisaan omaa gurua. Menikö gubbe gurulle, se jäi mulle arvoitukseks, koska mä pääsin toiselle tiskille. Jos gubbe meni gurulle, se joutu bungaamaan maltaita. Se on saletti. Valitettavasti.

Enhän mäkään ihan helpost Eliisast klaarannu. Mua stritattiin öögaan, kun slumppasin uuden älypuhelimen. Vanha Nokia vaihtui uuteen Samsungiin. 

Himas selvisi, että mun gamla puhelin on Microsoft ja nyya Android. Nehän ei sgulaa kimppaan. Joten mul on edelleen Microsoft ja heti ku saan jotenkin kuvat pilveen, mä voin siirtyy Androidiin.  

Putkiremppa on ollu syylline mun tietsika ongelmiin. Vanhat lankapuhelinviritykset flygas huitsin nevadaan. Nyt eteises on kaks lodjuu. Toises menee sähköö ja toises atk-kytkentöjä. Yritin omin handuin, mutta ei onnannu.  Jotku ekstrapiuhat piti vetää. Elisan asentajan tuli. Onneks siitä ei tarvinnu bungata mitään. Nyt tiekkari sgulaa ja voin skrivata Kalesta.      

Ekaks pitää todeta. Kale on paljasklappinen stadin kundi, kävi yhtistä Kulikses ja tsöraa stadista omalla bilikalla Svedikseen, ku tulee opettaa. 

Kalen opetusmetdi on simppeli. Ekaks pitää asua stagalla maapalloon ja sit golfboltsiin puhelinkoppisvingil. 

Kale ei Svedikses opeta skloddeja, vaan lähinnä meit senioreit ja sen olen hiffannu, et Kalen golfklinal käy hyvännäköisiä böönejä. Jos kaikki on Kalen entisiä friiduja, niit on sillo tosi paljo.    

Kun Kale pitää opetuksest paussii, se drikkaa skopelliset borkkaa klubin terassil, ottaa bulin siggen fikkasta, ei stiggaa eldistä sigge suussa, vaan ekaks stidillä  hehkuttaa siggen päätä handussa. Kale ei myöskään draisaa siggeä henkeen, vaan imee siggestä pari väliblosaria ja sit vast henkee. Loput savut blosaa veg.

Svediksen fogelit kerto, et Kale on saanu uudet snygit golfkledjut, jotka Wikig Line oli  sponsannu. Kale voi näet saada sponsausta ja ottaa opetuksest fyrkkaa, koska on pro.   

Ku Kale täytti 75 vuotta, se järkkäsi golfskaban. Kolme skabaa on pidetty, mutta jostai syyst ei oo saatu friiduja messiin. Onks se siin, et friidut ei tuu, ku ne ei haluu paljastaa ikää. Mä voin olla tässä iha vääräs, mut näin näin mä vaan oon funtsannut. Olis se tosi kliffaa, jos friidutki jänäis tulla messiin ja skulaamaan stadin seniorimestaruudest. Kisa on sitte syksyll.

Matti Hara