Kauden kolmas Open (2.8.2016)

Viime tiistaina teimme lähtösiivouksen putkirempan evakkokodissa Myllikassa, ja heti kotona Kondekassa sukelsin käyttäjätunnuksella ja salasanalla Svediksen kotisivujen jäsenten omavaraukseen. Nyt ramppaaminen Myllikassa loppuu ja viimeinkin pääsen avaamaan golfkauden. Kun Reijo Kuusisto oli tehnyt keskiviikkoaamuun golfautovarauksen ja siinä oli tilaa kanssamatkustajalle, klikkasin omavarauksen.  

Aamu valkeni, mutta lähtö Svedikseen jäi, kun vasemman jalan akillesjänne ja nilkka alkoivat aamuyöllä vikuroida. Kuusiston tapaaminen oli pakko jättää väliin. Nilkuttelin ja napostelin relaksoivaa tulehduskipulääkettä. Se on samaa lääkärin määräämää rohtoa kihtiäni varten. Jalkavaiva lähti, mutta tilalle pamahti ristiselkäkipu. 

Onni oli, että perjantaiksi olin varannut vakiofysioterapian. Fysioterapeutti Merja Heikura on vuosia hoitanut kuusikymmentä vuotta sitten saamiani sotilasvammoja valtion piikkiin, mutta nyt Merja keskittyi ristiselkään. Tikkailla kiipeily ja laatikoiden kantaminen kipeyttivät ensin nilkan ja ristiselkä ärsyyntyi linkkaamisesta. Nyt tilanne on hallinnassa. Ehkä ensi viikolla golfavaus onnistuu. Toipilaana olen seurannut golfia Viasatin kautta.  

Naisten ”The Open” pelattiin viikko miesten jälkeen nimikkeellä The Women´s British Open. Seurasin sitä kotisohvalla samalla intensiteetillä kuin vastaavaa miesten kisaa. Miesten kisan voitti Henrik Stenson. Muhiko naisissakin mahdollisesti samanlainen ruotsalaisvoitto kuin miehissä, vaikka Annika Sörenstamin jälkeen naapurilla ei mielestäni ole ollut vastaavaa kestosuosikkia? 

Kisapaikkana oli Woburn Golf Clubin kenttä. Se on noin tunnin ajomatkanpäässä Lontoosta Little Brickhillissä. Kenttä on varsin uusi brittiläisessä mittakaavassa. Se on rakennettu 1974 ja avaus tapahtui pari vuotta myöhemmin. Telkusta nähtynä kysymyksessä on kaunis puistomainen kenttä.

Kun en ole golfin Lassi Tilanderin ja Teemu Tyryn kaltainen golfin tietoniekka, en muistista pystynyt vetämään esille yhtään Annikan jälkeistä ruotsalaista naisnimeä. Kiitos kuitenkin järjestävän seuran kisasivuille, mistä löytyi tietoa uteliaisuudelleni. 

Ruotsalaisnimi Anna Nordqvist löytyi tulosluettelosta jaetulta 31. sijalta. Hän oli kisaamassa kahdeksan muun ruotsalaisnaisen kanssa, kun Suomesta oli vain yksi. Noora Tamminen oli 144 joukossa, mutta +6 ei riittänyt, vaan +1 olisi tarvittu jatkokierroksille. Tulosluettelossa Noora jäi jaetulle 124. sijalle. 

Naisten kisa ei ollut samanlainen jännitysnäytelmä kuin miesten kisa. Thaimaalaisen Ariya Jutanugarn oli täysin omaa hunajaa kolmella alkukierroksella. Neljäskin kierros meni samoilla nuoteilla ja neljän lyönnin turvin aina väylälle 13, mutta sitten tulla tupsahti kolme puttia ja korttiin tuplabogey.  

Korealainen Mirim Lee pääsi lyönnin päähän. Jännitys kihosi, mutta se ei mitenkään näkynyt Ariyanin ja Mirimin kasvoilta tai kehonkielistä. Mirimiltä karahti kuitenkin pieni hymyhäive Ariyanin tuplan jälkeen. Tästä eteenpäin aasialaisnaiset pelasivat tasatuloksilla aina väylälle 17, jossa Ariya onnistui pitkällä putilla tekemään birkun ja Mirim tyytyi pariin. Peli ratkesi. Loppu olikin vain kuittia vailla. Ariyanin voittotulos oli -16. 

Kansainvälinen golf jatkuu Riossa. Valitettavasti muutamia maailman ykkösgolffareita ei ole mukana. Ensimmäisinä suomalaisina golfareina ovat tulessa Mikko Ilonen ja Roope Kakko. He avaavat torstaina 11. päivänä elokuuta Rion upouudella golfkentällä. Ursula Wikströmin ja Noora Tammisen lähtevät mitalijahtiin 18. elokuutta eli kisojen viimeisellä viikolla. Muutakin seurattavaa riittää. Ylen TV2 on varattu kellon ympäri.  

Rion avajaiset ovat ensi lauantaina. Päivällä on Svediksessä Pro´s Price Open. Se kiinnostaa. Onhan tämä minulle kauden kolmas Open ja ensimmäinen livenä itse tapahtumapaikalla. Toivottavasti tämä onnistuu ja seuraavalla viikolla golfkauden avaus.  

Matti Hara