Kauden kolmas Open (2.8.2016)

Viime tiistaina teimme lähtösiivouksen putkirempan evakkokodissa Myllikassa, ja heti kotona Kondekassa sukelsin käyttäjätunnuksella ja salasanalla Svediksen kotisivujen jäsenten omavaraukseen. Nyt ramppaaminen Myllikassa loppuu ja viimeinkin pääsen avaamaan golfkauden. Kun Reijo Kuusisto oli tehnyt keskiviikkoaamuun golfautovarauksen ja siinä oli tilaa kanssamatkustajalle, klikkasin omavarauksen.  

Aamu valkeni, mutta lähtö Svedikseen jäi, kun vasemman jalan akillesjänne ja nilkka alkoivat aamuyöllä vikuroida. Kuusiston tapaaminen oli pakko jättää väliin. Nilkuttelin ja napostelin relaksoivaa tulehduskipulääkettä. Se on samaa lääkärin määräämää rohtoa kihtiäni varten. Jalkavaiva lähti, mutta tilalle pamahti ristiselkäkipu. 

Onni oli, että perjantaiksi olin varannut vakiofysioterapian. Fysioterapeutti Merja Heikura on vuosia hoitanut kuusikymmentä vuotta sitten saamiani sotilasvammoja valtion piikkiin, mutta nyt Merja keskittyi ristiselkään. Tikkailla kiipeily ja laatikoiden kantaminen kipeyttivät ensin nilkan ja ristiselkä ärsyyntyi linkkaamisesta. Nyt tilanne on hallinnassa. Ehkä ensi viikolla golfavaus onnistuu. Toipilaana olen seurannut golfia Viasatin kautta.  

Naisten ”The Open” pelattiin viikko miesten jälkeen nimikkeellä The Women´s British Open. Seurasin sitä kotisohvalla samalla intensiteetillä kuin vastaavaa miesten kisaa. Miesten kisan voitti Henrik Stenson. Muhiko naisissakin mahdollisesti samanlainen ruotsalaisvoitto kuin miehissä, vaikka Annika Sörenstamin jälkeen naapurilla ei mielestäni ole ollut vastaavaa kestosuosikkia? 

Kisapaikkana oli Woburn Golf Clubin kenttä. Se on noin tunnin ajomatkanpäässä Lontoosta Little Brickhillissä. Kenttä on varsin uusi brittiläisessä mittakaavassa. Se on rakennettu 1974 ja avaus tapahtui pari vuotta myöhemmin. Telkusta nähtynä kysymyksessä on kaunis puistomainen kenttä.

Kun en ole golfin Lassi Tilanderin ja Teemu Tyryn kaltainen golfin tietoniekka, en muistista pystynyt vetämään esille yhtään Annikan jälkeistä ruotsalaista naisnimeä. Kiitos kuitenkin järjestävän seuran kisasivuille, mistä löytyi tietoa uteliaisuudelleni. 

Ruotsalaisnimi Anna Nordqvist löytyi tulosluettelosta jaetulta 31. sijalta. Hän oli kisaamassa kahdeksan muun ruotsalaisnaisen kanssa, kun Suomesta oli vain yksi. Noora Tamminen oli 144 joukossa, mutta +6 ei riittänyt, vaan +1 olisi tarvittu jatkokierroksille. Tulosluettelossa Noora jäi jaetulle 124. sijalle. 

Naisten kisa ei ollut samanlainen jännitysnäytelmä kuin miesten kisa. Thaimaalaisen Ariya Jutanugarn oli täysin omaa hunajaa kolmella alkukierroksella. Neljäskin kierros meni samoilla nuoteilla ja neljän lyönnin turvin aina väylälle 13, mutta sitten tulla tupsahti kolme puttia ja korttiin tuplabogey.  

Korealainen Mirim Lee pääsi lyönnin päähän. Jännitys kihosi, mutta se ei mitenkään näkynyt Ariyanin ja Mirimin kasvoilta tai kehonkielistä. Mirimiltä karahti kuitenkin pieni hymyhäive Ariyanin tuplan jälkeen. Tästä eteenpäin aasialaisnaiset pelasivat tasatuloksilla aina väylälle 17, jossa Ariya onnistui pitkällä putilla tekemään birkun ja Mirim tyytyi pariin. Peli ratkesi. Loppu olikin vain kuittia vailla. Ariyanin voittotulos oli -16. 

Kansainvälinen golf jatkuu Riossa. Valitettavasti muutamia maailman ykkösgolffareita ei ole mukana. Ensimmäisinä suomalaisina golfareina ovat tulessa Mikko Ilonen ja Roope Kakko. He avaavat torstaina 11. päivänä elokuuta Rion upouudella golfkentällä. Ursula Wikströmin ja Noora Tammisen lähtevät mitalijahtiin 18. elokuutta eli kisojen viimeisellä viikolla. Muutakin seurattavaa riittää. Ylen TV2 on varattu kellon ympäri.  

Rion avajaiset ovat ensi lauantaina. Päivällä on Svediksessä Pro´s Price Open. Se kiinnostaa. Onhan tämä minulle kauden kolmas Open ja ensimmäinen livenä itse tapahtumapaikalla. Toivottavasti tämä onnistuu ja seuraavalla viikolla golfkauden avaus.  

Matti Hara


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat