Kilpailukauksi avattu (11.5.2015)

Niin se on pelikaverit, että kilpailukausi käynnistyi lauantaina 09.05. Hannu & Matias Open -muistokilpailulla. Kaikki 36 kisapaikkaa täyttyivät ja joku taisi jäädä rannallekin.

Ilma oli kaunis, mutta tuulinen. Onneksi tuuli haittasi tasapuolisesti meitä kaikkia. Ilmassa väreili tietenkin myös aika paljon jännitystä, koska suurin osa osallistujista oli vielä talvitauon jälkeen vähän raakoja omasta mielestään.

Harjoituslyöntejä rangella ja harjoituskierroksia Isolla Ysillä oli minullekin kertynyt luvattoman vähän. Jotenkin syksyn sairastumisen jälkeen kynnys aloittaa golfharrastus uudestaan tuntui kohoavan päivä päivältä. Ajattelin, että nyt syöpähoitojen ollessa sädehoitovaiheessa on pakko ponnistautua ja uskaltautua mukaan. Hyvä niin.

Ryhmäni starttasi klo 15. Kaija, Taina, Leena ja Marko – siinä nelikko, joka eteni ensimmäisen kierroksen määrätietoisesti, rytmikkäästi väylältä seuraavalle. Leena sössi nelosväylän, 14 lyöntiä!. Olisi saanut olla viisi. Matiaksen opit olivat kyllä mielessä: lähestysmislyönnissä tsippi niin että kaksi kolmasosaa ilmassa yksi kolmasosa rullien, sitten max kaksi puttia. Ei mennyt niinkuin Strömsöössä.

Harmitti valtavasti, kun kentälle ei oltu vieläkään saatu bajamajaa. No, hätä keksii keinot: itse pidätin, Taina piipahti puskassa. Kaija kunnostautui hyvillä avauksilla, samoin Taina kokeilussa olevalla draiverillaan eikä Leenakaan avauksissa pahemmin nikotellut. Marko oli omaa luokkaansa. Ihailimme hänen pitkiä lyöntejään avoimesti.

Golf on siitä hieno ryhmäliikuntamuoto, että siinä iloitaan kaikkien onnistumisista. Epäonnistumisista vaietaan hienotunteisesti ja kannustetaan lyöntinsä kadottanutta aidosti.

Toisella kierroksella koimme ihmeellisen vino-efektin. Kaikkien putit greenillä menivät vinoon. Onko maapallo kääntynyt akselissaan, vai mistä on kysymys? Nimesimme ryhmämme ”Vino-ryhmäksi” ja pelimme siitä lähtien ”Vino-showksi”. Nauratti pirusti. Olikohan väsymyksellä osuutta asiaan.

Minun erikoisin lyöntini vinojen lisäksi oli avaus toisen kierroksen 7.väylällä. Jo tiitä ja palloa asetellessani ajattelin, että taisi jäädä turhan korkeaksi. En muuttanut mitään. Lyönti-bang! Tikku lensi metrien päähän. Tuijotimme väylälle, mitään ei näkynyt, kunnes hei – pallo jäi paikoilleen! Eipä oltu moista nähty.

No, miten kisasi meni?

Kiitos kysymästä. Hienosti meni, jaksoin kuin jaksoinkin kaikki 18 väylää. Sijoitus oli 33. Se on nyt minun uusi ”normaalini” niinkuin meidän suomalaisten elintaso tulevien suurten leikkausten jälkeen. Ohoh, politiikka ei kuulu golfiin. Anteeksi.

Kiitos järjestäjille, onnittelut Patrikille ja lämmin hali Kaijalle. Kiitos Vino-ryhmälle. Mukana ollaan! 

Leena Pakkanen


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat