Kilpailukauksi avattu (11.5.2015)

Niin se on pelikaverit, että kilpailukausi käynnistyi lauantaina 09.05. Hannu & Matias Open -muistokilpailulla. Kaikki 36 kisapaikkaa täyttyivät ja joku taisi jäädä rannallekin.

Ilma oli kaunis, mutta tuulinen. Onneksi tuuli haittasi tasapuolisesti meitä kaikkia. Ilmassa väreili tietenkin myös aika paljon jännitystä, koska suurin osa osallistujista oli vielä talvitauon jälkeen vähän raakoja omasta mielestään.

Harjoituslyöntejä rangella ja harjoituskierroksia Isolla Ysillä oli minullekin kertynyt luvattoman vähän. Jotenkin syksyn sairastumisen jälkeen kynnys aloittaa golfharrastus uudestaan tuntui kohoavan päivä päivältä. Ajattelin, että nyt syöpähoitojen ollessa sädehoitovaiheessa on pakko ponnistautua ja uskaltautua mukaan. Hyvä niin.

Ryhmäni starttasi klo 15. Kaija, Taina, Leena ja Marko – siinä nelikko, joka eteni ensimmäisen kierroksen määrätietoisesti, rytmikkäästi väylältä seuraavalle. Leena sössi nelosväylän, 14 lyöntiä!. Olisi saanut olla viisi. Matiaksen opit olivat kyllä mielessä: lähestysmislyönnissä tsippi niin että kaksi kolmasosaa ilmassa yksi kolmasosa rullien, sitten max kaksi puttia. Ei mennyt niinkuin Strömsöössä.

Harmitti valtavasti, kun kentälle ei oltu vieläkään saatu bajamajaa. No, hätä keksii keinot: itse pidätin, Taina piipahti puskassa. Kaija kunnostautui hyvillä avauksilla, samoin Taina kokeilussa olevalla draiverillaan eikä Leenakaan avauksissa pahemmin nikotellut. Marko oli omaa luokkaansa. Ihailimme hänen pitkiä lyöntejään avoimesti.

Golf on siitä hieno ryhmäliikuntamuoto, että siinä iloitaan kaikkien onnistumisista. Epäonnistumisista vaietaan hienotunteisesti ja kannustetaan lyöntinsä kadottanutta aidosti.

Toisella kierroksella koimme ihmeellisen vino-efektin. Kaikkien putit greenillä menivät vinoon. Onko maapallo kääntynyt akselissaan, vai mistä on kysymys? Nimesimme ryhmämme ”Vino-ryhmäksi” ja pelimme siitä lähtien ”Vino-showksi”. Nauratti pirusti. Olikohan väsymyksellä osuutta asiaan.

Minun erikoisin lyöntini vinojen lisäksi oli avaus toisen kierroksen 7.väylällä. Jo tiitä ja palloa asetellessani ajattelin, että taisi jäädä turhan korkeaksi. En muuttanut mitään. Lyönti-bang! Tikku lensi metrien päähän. Tuijotimme väylälle, mitään ei näkynyt, kunnes hei – pallo jäi paikoilleen! Eipä oltu moista nähty.

No, miten kisasi meni?

Kiitos kysymästä. Hienosti meni, jaksoin kuin jaksoinkin kaikki 18 väylää. Sijoitus oli 33. Se on nyt minun uusi ”normaalini” niinkuin meidän suomalaisten elintaso tulevien suurten leikkausten jälkeen. Ohoh, politiikka ei kuulu golfiin. Anteeksi.

Kiitos järjestäjille, onnittelut Patrikille ja lämmin hali Kaijalle. Kiitos Vino-ryhmälle. Mukana ollaan!