Klubi-ilta kiinnosti

Senioritoimikunnan järjestämä klubi-ilta 5.5. kokosi väkeä klubitalolle kaksi kertaa enemmän kuin taannoin pidetty kevätkokous. Ennakkoilmoittautuneita oli 60 henkilöä, mutta varmasti oli paikalla joku jälki-ilmoittautunutkin. Toimikunnan puheenjohtaja Kalervo Ahonen ja Maija Kankainen olivat taikoneet tosi asiapitoisen, mutta samalla viihdyttävän illan. Ohjelmaa riitti joka lähtöön. Kalervo juonsi mallikkaasti tilaisuuden.

Tilaisuus alkoi Tapanilan Erän seniorinaisten tanssiesityksillä. Ryhmä Bailatino esitti letkeän vauhdikkaita latinalaistansseja tanssinopettaja Outi Aallon johdolla. Kukapa ryhmässä sambailikaan? Tietenkin hän oli Kankaisen Maija. Juhani Kankainen toimi ryhmän roudarina. Minkähän yllätyksen Kankaiset seuraavaksi tarjoavat?

Kapteenien puheenvuoro oli tanssiesitysten jälkeen. Max Toiviainen kertoi kapteenin tehtävistä mainiten mm. kapteenien kierrokset ja sääntöillat. Ladykapteeni Eeva Määttänen esitteli kauden kilpailukalenterin, koska molemmat kapteenit kuuluvat lisäksi kilpailutoimikuntaan.

Naistoimikunta on tunnetusti senioritoimikunnan kanssa seuran aktiivisimpia toimijoita. Toimikunnan puheenjohtaja Riitta Fagerholm toi esittelyn yhteydessä esille mielenkiintoisen kokeilun. Tarkoitus on varata joitakin ilta-aikoja ja saada niihin mukaan sellaisia naisia, jotka arastelevat pelitaitojaan. Miten tämä poikkeaa perinteistä kapteenien kierroksista, se tullaan näkemään. Ajatus on erinomainen.

Vammaistoimikunnan puheenjohtaja Eila Tuuttu kelasi klubi-iltaan pyörätuolilla avustajansa kanssa ja kertoi Eskarin jatkuvan ja muutamalla vaikeavammaisella on mahdollisuus pelata yhtiön myöntämillä ilmaisilla pelioikeuksilla.

Antti Koskela on ottanut vetovastuun junioritoimikunnasta. Antti mainitsi, että yhtiön pitämiltä lasten ja nuorten golfleireiltä pyritään saamaan uusia jäseniä seuraan. Täkynä on, että junnuilta ei peritä seuran kuluvan vuoden jäsenmaksua.

Hanna Teerijoki oli tilaisuudessa kaksoisroolissa. Hanna on yhtiön edustaja, mutta myös jäsenistön valitsema johtokunnan jäsen. Yhtiön edustajana Hanna kertoi ajankohtaiset kentän rakentamiseen liittyvät kuulumiset. Jos mitään yllätyksiä ei tapahdu, uudelle puolelle päästään pelaamaan 1. elokuuta.

Toinen Hannan esille tuoma asia on uutinen. Se liittyy parkkialueen takana olevaa maakasaan ja kaivureihin. Kaivureilla ei suinkaan siirretä pois muutamaa sulamatonta lumikasaa, vaan niillä kaivetaan ja muotoillaan rangen viereen uutta kenttää. Se on par 3 -kenttä, jonka pinta päällystetään erilaisilla keinonurmilla, jolla saadaan aikaan väylät, karheikot ja viheriöt. Työ saataneen valmiiksi jo ennen juhannusta. Pelaaminen tapahtuu pallorännillä ja seuran jäsenille käyttö on ilmainen.

Toimikuntien esittelyjen jälkeen seurasi klubi-illan kulttuuripläjäys. Senioritoimikunta oli kutsunut paikalleJouko Heikuran kertomaan ilmestyneestä esikoiskirjastaan, Mustien vuorten varjossa (Gummerus). Matti Harajututti Joukoa.

Kirja on dramaattinen rakkaustarina ja ajankuva kommunismin jälkeisestä Itä-Euroopasta. Jouko mm. sotakirjeenvaihtajana Balkanilla näki ja koki omakohtaisesti sisällissodan kaameudet etnisine puhdistuksineen. Tapahtumat ovat tosia, mutta teoksen henkilöt ovat fiktiivisiä. Romaanin päähenkilö on naistoimittaja. Kirja puhuttelee väkevästi eikä jätä lukijaa kylmäksi.

Seuran kunniajäsen varatuomari Tor Wikström oli saapunut tilaisuuteen puolisonsa Anjan kanssa. Tor, joka on sotiemme veteraani, kuunteli kiinnostuneena Joukon kokemuksia. Asia kiinnosti toisiakin, päätellen jonosta, kun Jouko alkoi kirjoittaa omistuskirjoituksia kirjoihin.

Suomen Golfliitosta projektikoordinaattori Aarni Nordqvist oli klubi-illan viimeinen esiintyjä. Hän puhui valmisteilla olevasta tasoitusjärjestelmän uudistamisesta.

Tasoitustoimikunnan puheenjohtaja ja johtokunnan varapuheenjohtaja Jani Vaskola oli estynyt tulevasta tilaisuuteen, mutta johtokunnan jäsenenä Hanna kysyi, voitaisiinko tasoitustietojen keräämisessä kehitellä jokin nykyistä käytäntöä helpompi ratkaisu? Tähän vieras totesi, että liiton sähköistä tiedonkeruujärjestelmää ollaan parhaillaan kehittämässä ja tämäkin seikka on mietinnässä.

Matti Hara


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat