Koukussa golfiin (10.6.2014)

Aloittelen Paloheinä Golfin blogistina. Pitkäaikainen bloginpitäjä Matti Hara puhui ympäri, suostuin, mutta toivon, että meitä bloggaajia löytyisi muitakin.

Minä hurahdin lajiin neljä vuotta sitten eikä paluuta aikaan ennen green cardia ole, niin tukevasti tämä laji minut on koukuttanut.

Nyt toista vuotta käytössä oleva Iso Ysi on mainio kuntolenkki vaikka päivittäin: neljä kilometriä reipasta kävelyä, yli 50 lyöntiä, yhdeksän kertaa kyykkyyn ja ylös palloa noukkiessa ja mukavaa seuraa sekä uusia tuttavuuksia. Minulle tuo yksi kierros päivittäin riittää mutta tunnen monia, jotka haluavat kiertää kentän kahteen kertaan.

Hanna vinkkasi, että kannattaa vaihtaa tiiboxia siten, että pelaa välillä A:lta tai B:ltä tai C:ltä eli ei aina samaa. Paloheinässä kun ei ole perinteisiä miesten ja naisten boxeja, vaan kukin voi pelata kierroksia haluamiltaan tiiauspaikoilta. Kenttä on suunniteltu niin, että se on ihan erilainen ja vaati erilaista taktiikkaa riippuen siitä, minkä lyöntipaikan valitsee. Kannattaa kokeilla myös yhdistelmiä 18-reikäisellä: A+B, A+C tai B+C jne.

Kauden kilpailutoiminta on käynnissä, scramblekisasarjan toinen kilpailu oli perjantaina 6.6. ja seuran oma scrambleturnaus runsas viikko aikaisemmin. Kyllä kilpaileminen on kivaa. Itselleni tulevat mieleen tunteet ennen jonkun suoran tv-lähetyksen alkua, sellaisen josta ei voi tietää, mitä on tulossa. Jännittää niin pirusti, mutta se pitää osata peittää ja kääntää keskittyneisyydeksi ja sitten vaan antaa mennä syteen tai saveen. Omat kesän tähänastiset kisat ovat menneet ihan kohtuullisesti kiitos hyvien parien.

Suosittelen lämpimästi kilpailuihin osallistumista, se jos mikä kasvattaa luonnetta. On taito, osata hävitä ja toisaalta aidosti iloita onnistumisista, myös kilpakumppaneiden.

Seuraava kilpailu on reikäpelikisa ensi viikonloppuna. Etsiskelin netistä reikäpelikisan sääntöjä. Sieltä joltain sivustolta tuli vastaan sir Winston Churchillin ajatus: Golf on peli, jossa päämääränä on lyödä hyvin pientä palloa vielä pienempään reikään tarkoitukseen huonosti soveltuvilla välineillä.

Tänään minusta tuntui juuri tällaiselta, mutta huomenna on uusi päivä ja uusi kierros.

Paloheinässä tavataan!


Avoimet ryhmätreenit keskiviikkona ja torstaina

Paloheinä Golf järjestää yleisiä ryhmätreenejä kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-18. Kaikille avoimien treenien tarkoituksena on kohentaa golftaitoja kokonaisvaltaisesti.

Avoimet senioriharkat ti ja to kello 10-11

Suositut senioriharkat ovat pyörähtäneet käyntiin. Sennutreenit pidetään jos osallistujia on vähintään neljä, mukaan mahtuu kerralla enintään 10 henkeä. Hinta 10-15 €.


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan ja liikkumaan kentällä, minkä vuoksi järjestämme ohjattuja pelikierroksia nyt myös muutamina arkiaamuina. Hinta 30 € sisältää green feen, kärryjen ja mailojen lainan.

Anna lahjaksi iloa ja hyvinvointia – golfin lahjakortti!

Anna lahjaksi golfin lahjakortti, jonka saaja voi käyttää sen Paloheinä Golfissa haluamallaan tai antajan valitsemalla tavalla: green card -kurssi (129 €), rajaton pelioikeus, nappulaleiri, rangepalloja, pelikierroksia, yksityisopetusta…


Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit keväästä syksyyn

HIFK Golfin junnutreenit pienryhmissä on tarkoitettu 5-17 -vuotiaille ja niitä järjestetään kahdesti viikossa taso- ja ikäryhmittäin. Kun liityt HIFK Golfin jäseneksi (50 €), voit osallistua niihin milloin haluat. Kausihinta vain 150 €.

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Yhteistyössä