Koukussa golfiin (10.6.2014)

Aloittelen Paloheinä Golfin blogistina. Pitkäaikainen bloginpitäjä Matti Hara puhui ympäri, suostuin, mutta toivon, että meitä bloggaajia löytyisi muitakin.

Minä hurahdin lajiin neljä vuotta sitten eikä paluuta aikaan ennen green cardia ole, niin tukevasti tämä laji minut on koukuttanut.

Nyt toista vuotta käytössä oleva Iso Ysi on mainio kuntolenkki vaikka päivittäin: neljä kilometriä reipasta kävelyä, yli 50 lyöntiä, yhdeksän kertaa kyykkyyn ja ylös palloa noukkiessa ja mukavaa seuraa sekä uusia tuttavuuksia. Minulle tuo yksi kierros päivittäin riittää mutta tunnen monia, jotka haluavat kiertää kentän kahteen kertaan.

Hanna vinkkasi, että kannattaa vaihtaa tiiboxia siten, että pelaa välillä A:lta tai B:ltä tai C:ltä eli ei aina samaa. Paloheinässä kun ei ole perinteisiä miesten ja naisten boxeja, vaan kukin voi pelata kierroksia haluamiltaan tiiauspaikoilta. Kenttä on suunniteltu niin, että se on ihan erilainen ja vaati erilaista taktiikkaa riippuen siitä, minkä lyöntipaikan valitsee. Kannattaa kokeilla myös yhdistelmiä 18-reikäisellä: A+B, A+C tai B+C jne.

Kauden kilpailutoiminta on käynnissä, scramblekisasarjan toinen kilpailu oli perjantaina 6.6. ja seuran oma scrambleturnaus runsas viikko aikaisemmin. Kyllä kilpaileminen on kivaa. Itselleni tulevat mieleen tunteet ennen jonkun suoran tv-lähetyksen alkua, sellaisen josta ei voi tietää, mitä on tulossa. Jännittää niin pirusti, mutta se pitää osata peittää ja kääntää keskittyneisyydeksi ja sitten vaan antaa mennä syteen tai saveen. Omat kesän tähänastiset kisat ovat menneet ihan kohtuullisesti kiitos hyvien parien.

Suosittelen lämpimästi kilpailuihin osallistumista, se jos mikä kasvattaa luonnetta. On taito, osata hävitä ja toisaalta aidosti iloita onnistumisista, myös kilpakumppaneiden.

Seuraava kilpailu on reikäpelikisa ensi viikonloppuna. Etsiskelin netistä reikäpelikisan sääntöjä. Sieltä joltain sivustolta tuli vastaan sir Winston Churchillin ajatus: Golf on peli, jossa päämääränä on lyödä hyvin pientä palloa vielä pienempään reikään tarkoitukseen huonosti soveltuvilla välineillä.

Tänään minusta tuntui juuri tällaiselta, mutta huomenna on uusi päivä ja uusi kierros.

Paloheinässä tavataan!

Leena Pakkanen


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat