Lassi testasi ja tulee klubi-iltaan (15.7.2015)

SportExpossa 2014 sovin Lassi Tilanderin kanssa, että hän tulee Pahikseen pelaamaan. Ei onnistunut. Viime kesä jäi väliin ja syynä oli hankalaksi äitynyt kihtivaivani. Nyt vihdoin toteutui. Metsikön poikkikulkeva Jokamies Cross Road on tosi. Jos Lassi olisi viime kesänä tullut, se oli silloin vielä Lassin pojan golfarkkitehti Lassi-Pekan piirustuksissa. 

Peliajan varasin heti aamutuimaan kello yhdeksäksi. Koska tämänhetkinen fyysinen kuntoni on tarkkailussa, sain käyttööni golfauton. Kun menin Lassia vastaan parkkikselle, Eljas Repo fillaroi paikalle. Eljaksella oli ikioma viritys. Hän oli kiinnittänyt mustekalalla bägin fillarin tavaratelineeseen. Tämä on kätevä tapa Eljaksen tulla kentälle. Eljas asuu parin kilometrin päässä ja pääsee pyörätietä pitkin kentälle. Tarjosin Eljakselle paikkaa golfautoon, mikäli lähtee samaan ryhmään Lassin ja minun kanssa. Eljas ei ottanut tarjousta vastaan, koska halusi välttämättä kävellä ja kuljettaa bägin kärryllä.

Olavi Allanmaa oli samaan aikaan Eljaksen kanssa tulossa. Olavi oli tulossa harjoittelemaan. Tarjosin Olaville paikkaa golfautoon ja kuskin paikalle, kun näin Lassin purkavan omaa golfkärryä autonsa takakontista. Oli hyvä, että Olavi otti tarjoukseni vastaan. Olavi lupasi toimia metsäoppaana, kun kakkoselta siirryimme kolmoselle. Otin kuvan heistä. Minä kiersin metsikön.

Toissapäivänä, kun kiersin kentän kolmen naisen kanssa, kävelin. Se otti aavistuksen verran koville ja lisäksi sääntötulkintani joutui koetukselle. Miten vapaudutaan nelosen viheriön takana olevasta vesiesteestä? Se on merkitty punaisilla paaluilla. Kuvasin vesiesteestä vapautumisesta photo storyn. Saatan sen esittää sellaisenaan tai kysymyksenä tulevassa klubi-illassa. Entäpä, jos paalut olisivat olleet keltaiset?   

Olavi avasi vitosen upeasti. Olavilla oli koko pelin ajan lyönti kunnossa. Lassilla oli samoin, mutta vitoselle me molemmat sössimme avauksen kaislikkoon. Kun 26.6.2012 pelasimme saman väylän, se ei muistaakseni ollut vitonen. Oisko ollut silloin seiska? Silloin Lassi avasi upeasti. Onnistuin kuvaamaan ja esitänkin kauniin toiveen, että kuva julkaistaisiin seuran kymmenvuotishistoriikissa. 

Loppuväylät menivät samoilla nuoteilla. Lassi ja Olavi naputtelivat mallikkaasti. Itsekin olin suhteellisen tyytyväinen. Ysin jälkeen menimme tapaamaan Lassin tuttuja. Tellqvistin Kale oli opettamassa Hagelbergin Kaitsua. Kale ja Lassi ovat talilaisia, mutta Kaitsu on siirtynyt pahislaiseksi. Sovittiin, että koko lössi tulemme pelaamaan Kalen nimipäivänä 10.9. ”Stadin seniorimestaruudesta”. Lassi lupasi tulla. Se merkitsee, että viime syksyn voittaja Rautiaisen Pena saa ainakin Lassista kovan vastuksen, koska kahdeksankymppisenä Lassi pääsee avaamaan etutiiltä. Mikäli Olavin kanssa saamme golfauton käyttöön, olemme mukana ja pelaamme keskitiiltä. Se on mukava skaba ja kannattaa tulla messiin. Pitää olla vähintään kuusikymppinen ja budjata stadissa. 

Lassin kanssa menimme skruudaamaan. Lassi otti klubiburgerin ranskiksilla ja minä kanakorin ranskiksilla, dippikastikkeella ja pikkutomaattilisukkeella. Yhtiö tarjosi. Hannalla oli synttärit  ja pääsimme kuokkimaan synttärikakkua. Onnea Hanna! 

Oli kiva pelipäivä herramiesgolfareiden, Lassin ja Olavin, seurassa. Sovimme, että tapaamme viimeistään 21.8. klubi-illassa, jonne Lassi tulee vieraaksi. Päivä on perjantai. Kalen skabaan mennään syssymmällä, jos saamme bilikan.

Matti Hara


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat