Liejukana ja muita tipusia (6.8.2016)

Pankaapa merkille, miten monipuolinen linnusto meillä Paloheinän golfareilla on kotikentällä.

Sorsat tietenkin, allit, tavit, pääskyset, haukat, korpit sirrit ja tirrit, hanhet jne.

Perjantain naisten peli-illassa yllätyimme iloisesti, kun kolmos- ja nelosväylän lammessa uiskenteli ihkaelävä joutsen. Itse säikähdin, kun niillä main on tottunut näkemään vain sen kanadanhanien pelotteeksi lampeen ankkuroidun muovijoutsenen. Yhtäkkiä tämä joutsen kuitenkin kallisti kaulaansa ja upotti päänsä lampeen. Oli kuin olisi henkiin heränneen vainajan nähnyt. Päättelimme, että se on jäänyt vaille puolisoa ja ihastunut tähän tekolintuun.

Tavallaan ihan hyvä puolison valinta. Eipä pane hanttiin tai väitä vastaan. Seurailee tyynesti.

Paloheinän erikoisin lintu asustaa viitosväylän lammessa. Se on liejukana. Maailmalla yleinen, mutta meillä Suomessa niitä noin 200 yksilöä. Se on väriltään tumma, nokka on punainen ja sillä on ihan oikea kanan pyrstö.

Mitä tekemistä näillä on golfin kanssa, jos unohdetaan birdiet ja albatrossit ja se, että golfpallotkin lentävät? Joutavia joriset Pakkanen.

Okei, myönnetään. Ei paljoa, mutta golfin nautinnon osa on kaunis kenttä, luonto ympärillämme. Kun se vielä sattuu olemaan Helsingin kaupungissa, ei pitäisi olla valittamista.

Itse olen nyt aloittelemassa myös isommilla kentillä. Hankin tänään Garmin S2-mittarikellon, joka tuossa juuri latautuu. Saa nähdä, opinko koskaan käyttämään sitä. No on siinä myös aikaa näyttävä kello, että jotain käyttöä sille löytynee.

PS. Perjantain naisten peli-illassa oli kaksikymmentä osallistujaa! Hieno juttu, kiitos Riitalle ja Annalle järjestelyistä ja onnittelut voittajajoukkueelle. 


Avoimet ryhmätreenit keskiviikkona ja torstaina

Paloheinä Golf järjestää yleisiä ryhmätreenejä kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-18. Kaikille avoimien treenien tarkoituksena on kohentaa golftaitoja kokonaisvaltaisesti.

Avoimet senioriharkat ti ja to kello 10-11

Suositut senioriharkat ovat pyörähtäneet käyntiin. Sennutreenit pidetään jos osallistujia on vähintään neljä, mukaan mahtuu kerralla enintään 10 henkeä. Hinta 10-15 €.


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan ja liikkumaan kentällä, minkä vuoksi järjestämme ohjattuja pelikierroksia nyt myös muutamina arkiaamuina. Hinta 30 € sisältää green feen, kärryjen ja mailojen lainan.

Anna lahjaksi iloa ja hyvinvointia – golfin lahjakortti!

Anna lahjaksi golfin lahjakortti, jonka saaja voi käyttää sen Paloheinä Golfissa haluamallaan tai antajan valitsemalla tavalla: green card -kurssi (129 €), rajaton pelioikeus, nappulaleiri, rangepalloja, pelikierroksia, yksityisopetusta…


Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit keväästä syksyyn

HIFK Golfin junnutreenit pienryhmissä on tarkoitettu 5-17 -vuotiaille ja niitä järjestetään kahdesti viikossa taso- ja ikäryhmittäin. Kun liityt HIFK Golfin jäseneksi (50 €), voit osallistua niihin milloin haluat. Kausihinta vain 150 €.

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Yhteistyössä