Liejukana ja muita tipusia (6.8.2016)

Pankaapa merkille, miten monipuolinen linnusto meillä Paloheinän golfareilla on kotikentällä.

Sorsat tietenkin, allit, tavit, pääskyset, haukat, korpit sirrit ja tirrit, hanhet jne.

Perjantain naisten peli-illassa yllätyimme iloisesti, kun kolmos- ja nelosväylän lammessa uiskenteli ihkaelävä joutsen. Itse säikähdin, kun niillä main on tottunut näkemään vain sen kanadanhanien pelotteeksi lampeen ankkuroidun muovijoutsenen. Yhtäkkiä tämä joutsen kuitenkin kallisti kaulaansa ja upotti päänsä lampeen. Oli kuin olisi henkiin heränneen vainajan nähnyt. Päättelimme, että se on jäänyt vaille puolisoa ja ihastunut tähän tekolintuun.

Tavallaan ihan hyvä puolison valinta. Eipä pane hanttiin tai väitä vastaan. Seurailee tyynesti.

Paloheinän erikoisin lintu asustaa viitosväylän lammessa. Se on liejukana. Maailmalla yleinen, mutta meillä Suomessa niitä noin 200 yksilöä. Se on väriltään tumma, nokka on punainen ja sillä on ihan oikea kanan pyrstö.

Mitä tekemistä näillä on golfin kanssa, jos unohdetaan birdiet ja albatrossit ja se, että golfpallotkin lentävät? Joutavia joriset Pakkanen.

Okei, myönnetään. Ei paljoa, mutta golfin nautinnon osa on kaunis kenttä, luonto ympärillämme. Kun se vielä sattuu olemaan Helsingin kaupungissa, ei pitäisi olla valittamista.

Itse olen nyt aloittelemassa myös isommilla kentillä. Hankin tänään Garmin S2-mittarikellon, joka tuossa juuri latautuu. Saa nähdä, opinko koskaan käyttämään sitä. No on siinä myös aikaa näyttävä kello, että jotain käyttöä sille löytynee.

PS. Perjantain naisten peli-illassa oli kaksikymmentä osallistujaa! Hieno juttu, kiitos Riitalle ja Annalle järjestelyistä ja onnittelut voittajajoukkueelle. 

Leena Pakkanen


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat