Liejukana ja muita tipusia (6.8.2016)

Pankaapa merkille, miten monipuolinen linnusto meillä Paloheinän golfareilla on kotikentällä.

Sorsat tietenkin, allit, tavit, pääskyset, haukat, korpit sirrit ja tirrit, hanhet jne.

Perjantain naisten peli-illassa yllätyimme iloisesti, kun kolmos- ja nelosväylän lammessa uiskenteli ihkaelävä joutsen. Itse säikähdin, kun niillä main on tottunut näkemään vain sen kanadanhanien pelotteeksi lampeen ankkuroidun muovijoutsenen. Yhtäkkiä tämä joutsen kuitenkin kallisti kaulaansa ja upotti päänsä lampeen. Oli kuin olisi henkiin heränneen vainajan nähnyt. Päättelimme, että se on jäänyt vaille puolisoa ja ihastunut tähän tekolintuun.

Tavallaan ihan hyvä puolison valinta. Eipä pane hanttiin tai väitä vastaan. Seurailee tyynesti.

Paloheinän erikoisin lintu asustaa viitosväylän lammessa. Se on liejukana. Maailmalla yleinen, mutta meillä Suomessa niitä noin 200 yksilöä. Se on väriltään tumma, nokka on punainen ja sillä on ihan oikea kanan pyrstö.

Mitä tekemistä näillä on golfin kanssa, jos unohdetaan birdiet ja albatrossit ja se, että golfpallotkin lentävät? Joutavia joriset Pakkanen.

Okei, myönnetään. Ei paljoa, mutta golfin nautinnon osa on kaunis kenttä, luonto ympärillämme. Kun se vielä sattuu olemaan Helsingin kaupungissa, ei pitäisi olla valittamista.

Itse olen nyt aloittelemassa myös isommilla kentillä. Hankin tänään Garmin S2-mittarikellon, joka tuossa juuri latautuu. Saa nähdä, opinko koskaan käyttämään sitä. No on siinä myös aikaa näyttävä kello, että jotain käyttöä sille löytynee.

PS. Perjantain naisten peli-illassa oli kaksikymmentä osallistujaa! Hieno juttu, kiitos Riitalle ja Annalle järjestelyistä ja onnittelut voittajajoukkueelle. 

Leena Pakkanen


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat