Luonnon armoilla (26.07.2014)


Sunnuntaina 20. heinäkuuta oli ikimuistoinen päivä Isolla Ysillä.

Lähdimme kierrokselle aamupäivällä. Ilma oli lämmin ja melko painostava, mutta ukkosesta ei ollut tietoa. Ei aikaakaan, kun pohjoiselle taivaalle alkoi kertyä uhkaavia pilviä. Minä, joka olen näissä maisemissa liikkunut 80-luvun puolivälistä, selitin, etteivät ne pilvet tule joen yli. Joku ryhmästämme alkoi huolestua, sillä yhä synkkenevät pilvet näyttivät tulevan vääjämättä kohti. Valvoja ajoi sähköautolla kentällä ja komensi heti pois. Okei, vielä yksi greeni, ajattelimme, mutta sitten tuli kiire: salamat leiskuivat, rätisivät ja paukkuivat. Oli hornamainen näky, kun kaikkien väylien pelaajat kävelivät reippaasti kohti klubitaloa salamien leiskuessa ympärillä.

Kaatosade alkoi, kun viimeisetkin olivat ehtineet klubitalon suojaan. Vettä tuli kolmessa vartissa 36 mm, mikä on ihan mahdottoman paljon. Rangealue näytti järveltä, jonka keskellä oli pieniä suihkulähteitä. Täpötäydet viemärit sylkivät vettä minkä ehtivät.

Onnekkain ryhmästämme oli avoauton omistaja, joka ehti kuin ehtikin käydä vetäisemässä kuomun päälle.

Hetkinen – oliko hän sittenkään onnekkain?

Ei muuten ollut. Me kaikki kentällä olleet olimme onnekkaita, koska ihmisvahinkoja ei sattunut. Pikkasen naureskeltiin, kun jälkeenpäin keskustelimme tilanteesta. Kun taivas oli musta, salamoi ja ukkonen oli päällä, porukka käveli, mutta kun taivaalta alkoi ripotella vettä, kaikki ulkonaolijat pistivät juoksuksi.

Nyt on monta päivää ollut helteitä aamusta iltaan. Tämä on juhlaa! Laskeskelen satoja euroja, jotka säästyvät, kun ei tarvitse matkustaa etelän lämpöön pelaamaan. Tällainenkin ajatus tuli mieleeni muutama viikko sitten, kun taivaalta tuli vettä, rakeita ja räntää päivästä päivään.

Kyllä näitä kelejä syksyn viimoissa muistellaan lämmöllä.

 

Leena Pakkanen


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat