Me vanhat ja golf (4.9.2016)

Minua oikein sydämestä otti, kun eräs pelikaverini (84 v.) kertoi tämän menneen kesän kokemuksensa: hän pääsi pelaamaan neljäntenä kolmen hengen ryhmään. Kukaan ei ollut entuudestaan tuttu, mutta ei sillä väliä, koska golf on totta vie mainio tapa tutustua ihmisiin.

Lähtöpaikalle tuli kolme nuorehkoa miestä. He katselivat pelikaveriani ja joku möläytti: ” Voiko noin vanhat pelata golfia!”

Näin pelikaverini naamasta, miten häntä oli tuo tokaisu loukannut. Minua yhtä lailla loukkasi aikanaan, kun kisassa olin veteraaneissa ja yksi toimitsija kyseli varsinaisten naisten ryhmää!

Antakaa herran tähden meidän ikääntyneiden harrastaa golfia. Se ei ole keneltäkään pois. Kentälle mahtuvat lapset, aikuiset ja vanhukset.

Joku huikkasi kentällä, että poliitikot varmaan vihaavat golfareita, kun ne elävät pitkään!

So so. Älkää vihatko, olkaa iloisia. Me vanhat golfarit pidämme kunnostamme huolta. Paloheinässäkin jo ison ysin kiertäminen kestää tunnista ja kolmesta vartista vähän yli kahteen tuntiin. Mittaa eli kävelyä kertyy kolmesta ja puolesta neljään kilometriin. Kun tätä tekee vaikkapa vain pari kertaa viikossa, niin kunto säilyy ja jopa paranee.

Tiistaina 6.9. on seniorigolfareiden lounasvieraana klubilla noin klo 12 tunnettu veteraani Lassi Tilander, joka vastaa kaikenlaisiin lajia koskeviin kysymyksiin.

Kentällä tavataan!