Minusta orjan teit! (11.07.2014)

Tangomarkkinoiden hengessä rupesin miettimään, kuinka paljon yhteistä tällä musiikinlajilla onkaan lempilajini golfin kanssa.

”Sä kuulut päivään jokaiseen…” kyllä. Joka päivä on tehtävä kierros Paloheinässä. Iso Ysi on sopiva aamulenkki, jonka jälkeen on täynnä tarmoa. Vajaan neljän kilometrin reipas kävelylenkki, puolensataa lyöntiä ja parikymmentä pyllistystä, jotka notkistavat ikääntyneenkin polvia.

 ”Sä kuulut aamuun ja iltaan…” Toden totta, hyvällä kelillä on ihan kiva aamulenkin täydennykseksi varata illalla toinen kierros.

 ”Oot ensimmäinen aatoksissain, miete myös viimeinen…” Näin se menee: illalla miettii päivän saalista, olisinko voinut tehdä jonkun asian toisin tai miksi mikään ei tänään onnistunut? Aamulla taas herää toivo. Tänään onnistun, tänään kaikki on toisin – ehkä.

 ”Tää tango kuuluu kaikille…” Golf on laji, jota voivat harrastaa kaikenikäiset ja kokoiset naiset, miehet, tytöt ja pojat. Hiukan minua alussa sapetti, kun selvisi, mistä sana GOLF on syntynyt. Kuuleman mukaan laji oli aikojen alussa määritelty: Gentlemen Only, Ladies Forbidden.

”Tangoon tarvitaan kaksi…” Olen samaa mieltä. Ryhmässä pitää olla vähintään kaksi pelaajaa. 
Ajatelkaa, jos yksin pelatessa pelaisi sen elämänsä unelmakierroksen tai tekisi vaikkapa holarin! Kuka olisi todistamassa, että näin kävi eikä sitä samanlaista enää koskaan elämässä tulisi.

Viime viikkoina ystävät ovat moitiskelleet, ettei heille riitä aikaa: ”Sinua ei nykyään saa mukaan minnekään kesätapahtumiin, ei kylään ei puutarhakutsuille, kun aina on joku pelivuoro tai kisa”.

Aijaa  –  enpä ole tuota tullut ajatelleeksi…

”Sä minusta orjan teit….”