Nappuloita ja… (26.06.2014)

Kesä tuo tullessaan monenmoista vipinää kentälle. Riemukkaimpia ovat Paloheinä Golfin nappula- ja junnuleiriläiset, joita vilisee rangella lyöntiharjoituksissa, leikkimässä Evergreenillä ja kiertämässä kenttää. Aivan oikein luit: kiertämässä kenttää! Siellä nämä pirpanat, joista nuorimmat ovat vasta kuusivuotiaita, liikkuvat ohjaajan opastuksella kuin poikaset sorsaemon perässä. Iloisenkirjava joukko saa aikuisenkin hymyilemään ja hyvälle tuulelle, vaikka oma pelikierros olisi mennyt penkin alle.

Paloheinässä käy kesän aikana jopa 400 lasta golfleireillä. Ne ovat viisipäiväisiä tapahtumia, joissa palloillaan, opetellaan mailan käsittelyä ja lyöntejä. Siinä ohessa tulevat tutuiksi sekä säännöt että golfetiketti eli hyvät käytöstavat kentällä ja sen ulkopuolella. Osa suorittaa greencardin ja kaikki saavat leirimuistona diplomin, kunniakirjan, joka arvatenkin laitetaan kunniapaikalle lastenhuoneen seinälle. 

Ihailen valtavasti ohjaajia, jotka jaksavat iloisina opastaa pikkuisia. Parhaimmillaan tänä kesänä leiriläisiä on ollut kerralla 50, jotka on leiriviikon ajaksi jaettu useisiin pienempiin ryhmiin taitojen ja valmiuksien perusteella. Siinä vaaditaan jo melkoista stoalaista tyyneyttä. Ohjaajille suuri ilonaihe on, että niin monet jatkavat harrastusta leirin jälkeen. Näin syntyy seuraavien polvien ”mikkoilosia” ja ”hannateerijokia”, joista taas koko Suomi voi aikanaan olla ylpeä.

Entä ”muuta pientä”, jonka otsikossa lupaan? Viime viikkoina on tullut golfaamisen ohessa katsotuksi aika paljon jalkapalloa. Nyt en enää ihmettele, miksi sitä pientä palloa on niin vaikea saada siihen pieneen koloon greenillä. Ei näytä aina menevän jalkapallon kokoinenkaan iso mötikkäkään suuren maalikehikon sisään. Se on niin pienestä kiinni!

Leena Pakkanen


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat