Nappuloita ja… (26.06.2014)

Kesä tuo tullessaan monenmoista vipinää kentälle. Riemukkaimpia ovat Paloheinä Golfin nappula- ja junnuleiriläiset, joita vilisee rangella lyöntiharjoituksissa, leikkimässä Evergreenillä ja kiertämässä kenttää. Aivan oikein luit: kiertämässä kenttää! Siellä nämä pirpanat, joista nuorimmat ovat vasta kuusivuotiaita, liikkuvat ohjaajan opastuksella kuin poikaset sorsaemon perässä. Iloisenkirjava joukko saa aikuisenkin hymyilemään ja hyvälle tuulelle, vaikka oma pelikierros olisi mennyt penkin alle.

Paloheinässä käy kesän aikana jopa 400 lasta golfleireillä. Ne ovat viisipäiväisiä tapahtumia, joissa palloillaan, opetellaan mailan käsittelyä ja lyöntejä. Siinä ohessa tulevat tutuiksi sekä säännöt että golfetiketti eli hyvät käytöstavat kentällä ja sen ulkopuolella. Osa suorittaa greencardin ja kaikki saavat leirimuistona diplomin, kunniakirjan, joka arvatenkin laitetaan kunniapaikalle lastenhuoneen seinälle. 

Ihailen valtavasti ohjaajia, jotka jaksavat iloisina opastaa pikkuisia. Parhaimmillaan tänä kesänä leiriläisiä on ollut kerralla 50, jotka on leiriviikon ajaksi jaettu useisiin pienempiin ryhmiin taitojen ja valmiuksien perusteella. Siinä vaaditaan jo melkoista stoalaista tyyneyttä. Ohjaajille suuri ilonaihe on, että niin monet jatkavat harrastusta leirin jälkeen. Näin syntyy seuraavien polvien ”mikkoilosia” ja ”hannateerijokia”, joista taas koko Suomi voi aikanaan olla ylpeä.

Entä ”muuta pientä”, jonka otsikossa lupaan? Viime viikkoina on tullut golfaamisen ohessa katsotuksi aika paljon jalkapalloa. Nyt en enää ihmettele, miksi sitä pientä palloa on niin vaikea saada siihen pieneen koloon greenillä. Ei näytä aina menevän jalkapallon kokoinenkaan iso mötikkäkään suuren maalikehikon sisään. Se on niin pienestä kiinni!


Avoimet ryhmätreenit keskiviikkona ja torstaina

Paloheinä Golf järjestää yleisiä ryhmätreenejä kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-18. Kaikille avoimien treenien tarkoituksena on kohentaa golftaitoja kokonaisvaltaisesti.

Avoimet senioriharkat ti ja to kello 10-11

Suositut senioriharkat ovat pyörähtäneet käyntiin. Sennutreenit pidetään jos osallistujia on vähintään neljä, mukaan mahtuu kerralla enintään 10 henkeä. Hinta 10-15 €.


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan ja liikkumaan kentällä, minkä vuoksi järjestämme ohjattuja pelikierroksia nyt myös muutamina arkiaamuina. Hinta 30 € sisältää green feen, kärryjen ja mailojen lainan.

Anna lahjaksi iloa ja hyvinvointia – golfin lahjakortti!

Anna lahjaksi golfin lahjakortti, jonka saaja voi käyttää sen Paloheinä Golfissa haluamallaan tai antajan valitsemalla tavalla: green card -kurssi (129 €), rajaton pelioikeus, nappulaleiri, rangepalloja, pelikierroksia, yksityisopetusta…


Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit keväästä syksyyn

HIFK Golfin junnutreenit pienryhmissä on tarkoitettu 5-17 -vuotiaille ja niitä järjestetään kahdesti viikossa taso- ja ikäryhmittäin. Kun liityt HIFK Golfin jäseneksi (50 €), voit osallistua niihin milloin haluat. Kausihinta vain 150 €.

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Yhteistyössä