NIZZA 15.07.2016

Sadetta, tuulta ja ukkosta

On perjantai, 15.heinäkuuta. Synkkä päivä. Nizzan iskun järkytys puristaa kurkkua, ahdistaa. Uskonnollinen terrorismi on taas virkoamassa. Sympatiani ja osanottoni ranskalaisille.

Harmaan päivän piristykseksi kuljeskelin kauppakeskus Jumbossa. Voi sitä kansallisuuksien kirjoa: monenmoista matkaajaa oli tullut viettämään sadepäivää. Lapsia, nuoria, aikuisia maailman eri puolilta. Paljon oli jalkapallonuoria ja lapsia, Hesacupin osallisujia.

Rauhaa, vapautta, tasa-arvoa, sitä kaikki toivomme.

Paloheinä Golf on jokamieskenttä. Vosimmeko me omalta osaltamme olla rakentamassa rauhanomaista rinnakkaineloa ja yhdessä tekemisen riemua eri kulttuureista tulevien ihmisten kesken? Pisara meressä, pienempikin, mutta ainakin minä olisin valmis ideoimaan ja toteuttamaan ideoita.

Jalkapallo on esimerkillinen urheilulaji eri kulttuureista tulevien ihmisten kohtaamisille. Voisiko golf olla myös sellainen?

Asu on vapaa, mailoja saa lainaksi, tarpeettomia voisi lahjoittaa vaikkapa seuralle, joka jakaisi niitä innostuneille.

Gentlemen Only, Ladies Forbidden -laji on murtautunut jo nyt vanhoista raameistaan. Me naisetkin olemme tervetulleita lajiin. Uusia avautumisia odotellessa, hyviä pelejä!