Oletko? (15.10.2014)

Jos joku kysyy minulta. Oletko? En odota jatkoa. Vastaan heti. En ole edesmenneen varatuomarin, kaupunginvoudin, kokoomuksen kansanedustajan ja Yleisradion tv:n ohjelmaneuvoston jäsenen Erkki Haran poika, eikä kokoomusta lähellä olevan Nykypäivä-lehden päätoimittaja Margit Hara ole vaimoni eikä Ylen Skandinavian ahkera kirjeenvaihtaja Jyrki Hara ole poikani. 

Nyt Pekka Lehtonen on joutunut samaan kysymysrumbaan kuin minä. Tämä tuli esille, kun näin Pekan rangella lämmittelemässä ennen pelikierrosta ja bagin kyljessä komeili teksti St Andrews Scotland. En ole moista näkyä aiemmin kokenut. Se tuntui uskomattomalta. En tietenkään uskomattomalta siinä mielessä, ettei Pekka olisi voinut viime kesänä käydä kiertämässä legendaarisen St Andrewsin Old Coursen ja ostanut itselleen bagin. 

Kaikista tähän asti näkemistäni bageistä Pekan bagi on kuitenkin upein. Se on jotenkin niin vaikuttava, että en soisi toista samanlaista enää näkeväni. Ehdotin Pekalle. Jos hän luopuu bagistä, hänen pitää ehdottomasti luovuttaa se Kansainväliselle Suomen Golfmuseolle. Sen museaalinen arvo lisääntyy koko ajan ajassa ja avaruudessa.  

Oletko? En ole, Pekka vastasi ja jatkoi sekä kertoi tarinan. 

Pekka osti St Anrews Scotland -bagin Malmin kirpparilta 40 eurolla. Bagissa oli mailasetti ja muutaman mailan lavoissa oli teksti St Andrews.  Mm. ajurin lavassa oli St Andrews ja 10.5 astetta. Kauppaan kuului myös kärryt. Kauppatieteiden tohtorina Pekka piti ostostaan edullisena ja hänen mielestään tuotteilla oli erinomainen keskinäinen hintalaatusuhde. Olin samaa mieltä tohtorin kanssa.   

Pekalla oli toive. Voisiko ensi pelikaudella saada lisäparkin kärryille jonnekin nykyisen autoparkin liepeille? Hän myönsi, että kysymyksessä ei ole ihan itsestään selvä asia. Lupasin välittää tiedon yhtiölle. 

Itselläni ei ole vastaavaa toivetta, koska autottomana kuulun julkisen liikenteen palvelujen pariin. Oma liikenneyhteyteni saattaa helpottua, kun Jokeri 2 alkaa liikennöidä. Yritän lobbailla pysäkin mahdollisimman lähelle klubirakennusta. Tähän asti olen saanut ”yhtiön miehenä” säilyttää bagini kentällä, mutta muita ajatellen ei olisi pahitteeksi saada kentälle yleistä säilytystilaa mailoille.        

Uskossa elän. Toiveet eivät ole utopiaa. Harva uskoi sitäkään, että metsän läpi saatiin jokamiespolku aikaan. Hattu käteen, syvä kumarrus ja kiitokset kiirikööt rivakalle talkooporukalle toteutuksesta. Se oli vuoden teko. Esitän lisäkiitokset Pakkasen Leenalle mukavista blogeista. Olen niistä nauttinut ja elänyt hengessä mukana, vaikka kulunut kesä meni förbi kihdissä ja sen jälkeen nivelrikossa. 

Nyt heippa kesälle, uraateille ja valkoposkihanhille!

Matti Hara


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat