Osaanko, uskallanko… (28.5.2016)

Valvojana on ihanaa seurata, kun ihmiset valmistautuvat pelikierrokselle. Useimmitan greenihaarukka ja varapallo ovat taskussa, mutta monesti bägissä mutta kuitenkin mukana. Hienoa.

Yksi asia harmittaa – no mikä?

Ihmiset pyytelevät anteeksi, jos tasoitus on 54 tai muuten on tullut pelatuksi vähän!

Ei siinä ole mitään anteeksi pyydeltävää. Me kaikki golfarit olemme joskus aloittaneet. Joku kausi on saattanut vierähtää bägiä ulkoiluttaessa. Joku kausi on saattanut syystä tai toisesta jäädä väliin. Joskus taas on tullut pelatuksi aika paljon. Se on elämää, ei sitä tarvitse pyydellä anteeksi. Golf on elämän mittainen harrastus.

Uusille golfareille sanon: reippaasti mukaan. Tämä on laji, jossa tutustuu uusiin ihmisiin, saattaapa solmia jopa ystävyyssuhteita!

Itse olin tällainen alemmuudentuntoinen anteeksipyytelijä kuusi vuotta sitten, kun aloitin. Onneksi caddiemasterit osasivat rohkaista ja ohjasivat yksinäisen lajin harrastusta aloittelevan ryhmiin, joissa oli samanhenkisiä harrastelijoita, joskin kokeeneempia. Heiltä saattoi kysyä vaikkapa, että mikä on vialla, kun pallo ei mene sinne, minne ajattelin. Usein vastaus löytyy, ja eikun kokeilemaan. Ja jos ei löydy, niin Hanna ja kumppanit opastavat.

On hyvä muistaa muutama asia uutena pelaajana: edetään greeniltä seuraavaan tiiausboksiin ripeästi. Pulistaan, merkataan kortti ja tehdään huoltotoimet, kun ollaan vapautettu greeni takaa tuleville. Lyöntihetkellä EI OLE KIIRE MINNEKÄÄN. Jokaisella meistä pelaajista on lyöntirauha.

Jälkipeli voidaankin sitten pelata klubitalon baarissa tai terassilla juomia ja pikkupurtavaa nautiskellen.

PS. Kannattaa tarkkailla luontoa. Tänään lauantaina 28.5. kentän ylitti kaksi komeaa joutsenauraa. Kasi- ja ysiväylän pensaikossa melskasivat satakielet. Tämä kaikki Helsingissä!

 

Leena Pakkanen


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat