Osaanko, uskallanko… (28.5.2016)

Valvojana on ihanaa seurata, kun ihmiset valmistautuvat pelikierrokselle. Useimmitan greenihaarukka ja varapallo ovat taskussa, mutta monesti bägissä mutta kuitenkin mukana. Hienoa.

Yksi asia harmittaa – no mikä?

Ihmiset pyytelevät anteeksi, jos tasoitus on 54 tai muuten on tullut pelatuksi vähän!

Ei siinä ole mitään anteeksi pyydeltävää. Me kaikki golfarit olemme joskus aloittaneet. Joku kausi on saattanut vierähtää bägiä ulkoiluttaessa. Joku kausi on saattanut syystä tai toisesta jäädä väliin. Joskus taas on tullut pelatuksi aika paljon. Se on elämää, ei sitä tarvitse pyydellä anteeksi. Golf on elämän mittainen harrastus.

Uusille golfareille sanon: reippaasti mukaan. Tämä on laji, jossa tutustuu uusiin ihmisiin, saattaapa solmia jopa ystävyyssuhteita!

Itse olin tällainen alemmuudentuntoinen anteeksipyytelijä kuusi vuotta sitten, kun aloitin. Onneksi caddiemasterit osasivat rohkaista ja ohjasivat yksinäisen lajin harrastusta aloittelevan ryhmiin, joissa oli samanhenkisiä harrastelijoita, joskin kokeeneempia. Heiltä saattoi kysyä vaikkapa, että mikä on vialla, kun pallo ei mene sinne, minne ajattelin. Usein vastaus löytyy, ja eikun kokeilemaan. Ja jos ei löydy, niin Hanna ja kumppanit opastavat.

On hyvä muistaa muutama asia uutena pelaajana: edetään greeniltä seuraavaan tiiausboksiin ripeästi. Pulistaan, merkataan kortti ja tehdään huoltotoimet, kun ollaan vapautettu greeni takaa tuleville. Lyöntihetkellä EI OLE KIIRE MINNEKÄÄN. Jokaisella meistä pelaajista on lyöntirauha.

Jälkipeli voidaankin sitten pelata klubitalon baarissa tai terassilla juomia ja pikkupurtavaa nautiskellen.

PS. Kannattaa tarkkailla luontoa. Tänään lauantaina 28.5. kentän ylitti kaksi komeaa joutsenauraa. Kasi- ja ysiväylän pensaikossa melskasivat satakielet. Tämä kaikki Helsingissä!

 

Leena Pakkanen


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat