Pahiksen paparazzi (25.5.2015)

Oma peruskuntoni on tällä hetkellä nollassa. Syytä siihen etsitään. Lääkäri epäilee, että heikentyneen kunnon syynä saattaisi olla veren pudonneet hemoglobiiniarvot. Kävin labrassa antamassa veri- ja ulostusnäytteet. Kaikki mahdollinen testattiin. Syy jäi edelleen arvailuksi. Oma lääkärini oli sitä mieltä, että kysymyksessä voi olla jopa perinnöllinen juttu. Joidenkin kohdalla hemoglobiiniarvot alkavat yksinkertaisesti iän myötä laskea. Sydämen rasituskoe tehdään elokuussa, ellei kuntoni siihen mennessä kohene.

Sovittiin. Lisään pikkuhiljaa liikuntaa. Oma lääkärini suosittelee ja uskoo, että kaikkein mukavimmin se tapahtuu golfkentällä ja kohdallani missäpä muualla kuin Pahiksessa. Varovasti on aloiteltava. Yritin Kukkosen Eeron ja kahden ladygolfarin kanssa lähteä koko kierrokselle, mutta Noutaja alkoi sydänalassa kolkutella sen verran varoittaen, että annoin heidän jatkaa. Itse löysäsin ja pelasin etukentän kasin ja ysin. Se riitti nykyiselle kunnolleni. 

Takakentälle en rohkene muutoin lähteä kuin golfauton kanssa. Siinä mielessä yritän lyöttäytyä joko Ahosen Kalervon tai Lehden Jussin kyytiin. Muuten lyön palloa rangella ja puttailen harjoitusviheriöllä. Evergreen saattaa nousta hierarkiassani arvoon arvaamattomaan. 

Pahiksen sosiaalista hyvän tuulen ilmastoa voi nauttia muutoinkin kuin väylillä. Kun säät lämpenevät, terassi ainakin kutsuu. Voi olla, että herkeän suorastaan Pahiksen paparazziksi. Vaanin kuvauskohteita ja kuuntelen juoruja. Tein pilotin maanantaina 25. toukokuuta.

Caddiemasterin tiskillä oli myynnissä Hannan uusin golftuote. Pikaselasin kirjan. Ensi vaikutelmani on, että tämä oli tervetullut ainakin minulle. Niinkin simppeli asia kuin puttaaminen selviää Hannan kirjasta. Jotkut ovat arvostelleet jo edellisessä kirjassa sitä, että näytetään virheitä. Itse olen toista mieltä. Kirjan virhekuvat paljastivat virheeni. Lähdin oitis harjoitusviheriölle ja puttini alkoi kumma kyllä toimia. 

Puttiviheriö osoittautui erinomaiseksi tähystyspaikaksi. Suomen vanhimman suomenkielisen urheiluseuran, Helsingin Ponnistuksen (per. 1887) vanhat futarit olivat kokoontuneet Lampisen Jussin ympärille. Jussi antoi infoa tämänvuotiseen kisaan. Alle kasikymppiset avaavat A-tiiltä ja muut B-tiiltä. Totesin, että joukossa on Jussin lisäksi aika monta cityläistä.  Yhteensä heitä oli 17. Näin on ollut ainakin kolmena edellisenä vuotena.

Viimeinen ponnarilähtijä avasi. Kenttä oli muiden käytettävissä. Bongasin Minna ja Ele Hyrskeen. Vaihdoimme kuulumiset. Töissä ei heillä ole samaa hoppua kuin ennen ja se merkitsee, että tapaamme lähiaikoina mitä suurimmalla todennäköisyydellä uudelleen. Voi olla, että fyysinen kuntoni on silloin jo siinä mallissa, että voin pyrkiä samaan ryhmään. Kentän varausjärjestelmässä on hyvää, että nimet ja ryhmän kokonaistasoitus näkyy. Voi ennakkoon päätellä, että pysyy mukana.

Matti Hara