Palvelukseen toivotaan!

City piti kevätkokouksen. Paikalla oli 80 innokasta cityläistä. Valitettavasti en päässyt mukaan. Olin muissa järjestötehtävissä Rovaniemellä. Uskon, että syy on hyväksyttävissä. Sotainvalidien hallituksen puolesta olin esittämässä tervehdyksen Lapin piirin vuosikokoukselle. Olin sopinut tämän menon ennen kuin sain tiedon seuramme kevätkokouksesta.

Yhtä kaikki. Fakta on, että molemmat kokoukset pidettiin ja kummassakin tehtiin hyviä ja demokraattisia päätöksiä. Luin tiedotustoimikunnan puheenjohtajan kirjoittaman tiedotteen tältä nettisivulta. Siinä olivat ne asiat, mitkä halusin tietää. Cityltä saa Golfliiton jäsenkortin, kun on maksanut yhtiölle pelikausimaksun ja 80 erkkiä seuran tilille.

Tiedotteessa mainitaan, että Cityn eri toimikunnat kokoontuvat 18. huhtikuuta kello 17 yhteispalaveriin. Tämä palaveri on tärkeä. Se koskee kaikkia, jotka ovat kiinnostuneita toiminnasta. Yhteispalaveri ei siis koske ainoastaan toimikuntien puheenjohtajia. Toimikunnat näet toivovat yhteisten asioiden hoitamiseen aktiivisia henkilöitä.

Syyskokouksessa sovittiin, että ryhdyn vetämään ympäristö- ja kenttätoimikuntaa. Toimikunta on saanut aikaan yhden konkreettisen asian. Ifin Turvallisuusrahasto päätti helmikuussa tukea Paloheinän jokamiesgolfkenttää lahjoittamalla 20 kappaletta aikuisten heijastinliivejä. Niitä tullaan käyttämään ensimmäisen kerran tarkkuuslyöntikisassa ja sen jälkeen kentällä liikuttaessa valvonta- ja huoltotehtävissä. If vakuuttaa kaiken…

Vähättelemättä toisten toimikuntien työtä ja merkitystä, tämän toimikunnan työ tulee olemaan hyvin merkittävä. Kentän laajentaminen etenee kaupungin päättävissä elimissä. Ratkaisevat äänestykset tulevat olemaan kohta käsillä. Kun Cityn hallitus ja Paloheinä Golf Oy antavat valtuudet ja resurssit, ympäristö- ja kenttätoimikunta ryhtyy välittömästi paimentamaan laajentamishanketta. Tiedän, että paljon on vielä tehtävissä ennen valtuuston nuijankopautusta.

Ympäristö- ja kenttätoimikunta tulee tekemään muutakin kuin kunnallispolitiikkaa. Jokainen cityläinen toivoo, että pelaaminen kentällä tulee olemaan kaikin puolin nautittavaa ja turvallista. Kevätkokouksessa te päätitte, että siirrytään starttereihin, jotka lähetystoiminnan lisäksi valvovat pelaamisen turvallista ja takkuilematonta sujumista kentällä. Tätä toimintaa ympäristö- ja kenttätoimikunta tulee valvomaan ja tarvittaessa puuttumaan epäkohtiin.

Ympäristö- ja kenttätoimikunta on toiminut yhden jäsenen toimikuntana. Toimikunta tarvitsee lisäjäseniä ja esittää tulevassa yhteispalaverissa tästä toiveen. Tärkeintä on luoda organisaatio, jossa seuran ja yhtiön intressit kohtaavat myönteisesti. Ympäristö- ja kenttätoimikunta voisi toiminnaltaan muistuttaa eduskunnan suurta valiokuntaa. Siinä saattaisivat olla jäseninä toimikuntien puheenjohtajat ja yhtiön edustajana kenttämestari. Jätän tämän mietintämyssyyn. Halukkaat ympäristö- ja kenttätoimikuntaan voivat ilmoittautua allekirjoittaneelle. Vaikka itse et haluaisi tulla jäseneksi, voit lähettää sähköpostilla tai muuten toiveita allekirjoittaneelle.

Tiedotustoimikuntaa vetävä Jouko Heikura pitää tiedotustoimikunnan palaverin. Olen mukana toimikunnassa jäsenenä. Tulevassa kokoontumisessa me tulemme tekemään tiedotussuunnitelman. Meidän on löydettävä sellainen ratkaisumalli, että tiedot kulkevat jäsenistölle mahdollisimman sujuvasti.

Nettiä ei kaikilla ole. Kirjepostin lähettäminen maksaa maltaita. Ilmoitustaulu tulee olemaan hyvin keskeinen tapa tiedottaa jäsenille. Pelikauden aikana tämä toimii hyvin, mikäli me tiedottajat hoidamme asian mallikkaasti ja seuran päättäjät eivät panttaa tietoja ominaan. Talvikaudelle on mietittävä oma ratkaisu. Sähköposti on hyvä keino ja säästää kustannuksia. Tiedotustoimikunnan palaverissa, joka on ennen toimikuntien yhteispalaveria (18.4.), puhutaan myös lehden tekemiseen liittyvistä asioista.

Toimikuntien yhteispalaverin jälkeen pidetään vielä tarkkuuslyöntikisan järjestelypalaveri. Tarkkuuslyöntikisaan tarvitaan vähintään yhtä monta henkilöä kuin vuosi sitten. Syyskokouksessa ilmoitin halukkuuteni toimia rangekisassa kenttäkuuluttajana. Toistaiseksi kukaan toinen ei ole ilmoittautunut tähän tehtävään, mutta järjestelypalaverissa kaikki vakanssit lyödään lopullisesti lukkoon, kenttäkuuluttajan tehtävä mukaan lukien. Itse suostun muihinkin tehtäviin. Rangekisaan lähden siinä tapauksessa, jos sopivaa tehtävää ei minulle löydy.
Uskon, että tämänvuotisesta kisasta tulee yhtä suosittu kuin vuosi sitten. 6000 erkkiä ammattilaiskisan voittajalle on suuri houkutin. Malmin kuplassa tapasin Pasi Purhosen. Pasin harjoittelu on jäänyt vähäiseksi, koska on joutunut toimimaan viime ajat koti-isänä. Kisaan hän on näillä näkymillä tulossa.

Tavataan Paloheinässä tiistaina 18. huhtikuuta toimikuntien yhteispalaverissa kello 17 ja tarkkuuslyöntikisan järjestelypalaverissa kello 19!

Matti Hara