Rakastuin Lauraan

Se tapahtui 15 vuotta sitten. Näin Lauran kuvan Golfliiton esitteessä. Tai oikeastaan se oli kuvasarja. Siinä oli vaiheittain otettuja kuvia Lauran svingistä. Siinä oli jotain lumoavaa ja voimakasta. Rakastuin silmittömästi. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Se oli todellista. Tunsin välittömästi, että minun on samaistuttava rakkauteni kohteeseen.

Viime kesänä hänet kohtasin. Tapasimme toisemme Talissa. Edellisenä päivänä Sami Hyypiä oli lahjoittanut Lauralle Liverpoolin paidan. Olin suorastaan mustasukkainen. Se ei silti vähentänyt rakkauttani Lauraan. Olin päättänyt tunnustaa oman rakkauteni ja uskoin Lauran vastaavan myönteisesti asiaani.

Talissa sain kisajärjestäjiltä tietää, että Laura harjoittelee rangella. Jännittyneenä menin rangelle. Laura oli siellä. Näin vain Lauran. Toiset, Minni mukaan lukien, eivät merkinneet mitään minulle. Rakastuneen katseella seurasin Lauran jokaista svingin yksityiskohtaa. Kaikki näytti niin helpolta. Viidentoista vuoden takainen kuvasarja ei ollut ajassa muuttunut. Tunnin verran olin Lauran seurassa rangella. Sen jälkeen Laura lähti klubitalon terassille keskittymään kilpaan. Uskoin Lauran voittavan toiset kanssakilpailijansa kuin leikiten.

Talin terassilla otin valokuvan, uudella digikameralla, Laurasta. Kuvaa ottaessani
kerroin, miten hän on vaikuttanut elämääni 15 vuotta. Se on pitkä aika. Usein rakkaus hiipuu viimeistään seitsemäntenä vuotena. Lauran ja minun rakkautemme kohdalla nämä vuosirajat ovat särkyneet. Uskon, että rakkauteni säilyy ikuisesti. Olen uskollinen Lauralle.

Kisan seuraaminen oli suurta täyttymystä. Vaikka Laura ei kisaa voittanut, hän pelasi kuin rakkauteni unelma vain pelaa. Seurasin häntä kaikkialle. Suljin silmäni joka kerta, kun Laura keskittyi lyömään. Minua suorastaan häiritsi toisten ihmisten läsnäolo. Heidän hengityksensä ja sydämen lyöntinsä tuntuivat minusta ahdistavilta.

Vasta silloin tajusin, miten vaikeata tosirakastuneilla on, kun tulee hyljätyksi.
Toivottavasti minä en tule hyljätyksi. Kaikki se, minkä olen viidentoista vuoden aikana rakentanut, hajoaa. Sydämeni suree. Mistä löydän uuden svingini? Yli seitsemänkymppiselle se on mahdoton asia. Kroppa ei käänny ja nivelet paukkuvat. Henkinen kantti ei opi vanhaa uudella tavalla.

Jotta en kuolettavasti pety, teen ennakoivaa surutyötä. Kerran tilanne oli Lauran kohdalla jo sellainen, että suhteemme loppu oli hiuskarvan varassa. Tämä tapahtui Kuusankoskella, jossa kaikki katosi viimeisellä väylällä. Onneksi ystävän tuki auttoi. Ystäväni, Radion urheilutoimituksen esimies Arto Teronen, kehotti minua kirjoittamaan kirjan viimeisen väylän katastrofista. Se olisi hyvää terapiaa. Sitä en silloin tehnyt. Uskoin edelleen Lauraan ja hänen svingiinsä. Olin sitä mieltä, että rakkaus punnitaan todellisissa vastoinkäymisissä. Minulle tämä oli Kuusankosken viimeinen väylä ja 18 lyöntiä.

Kuusankosken jälkeen, etsin tietoa maailman golfkirjallisuudesta. Kuusankosken slaissini oikeni, kun suljin stanssia.

Mikäli jotain onnetonta taas tapahtuu, olen tähän varautunut. Olen pitänyt päiväkirjaa. Olen päättänyt, että rakkaudestani Lauraan teen silloin kirjan. Uskon, että paljastukseni kohauttavat lukijaa. Golfissa kaikki ovat elämää tärkeämpiä asioita. Rakkauteni Lauran svingiin on tätä elämää.

Vaikka suhteemme kariutuisi, kirjassani silti kertoisin, miten me erosimme ystävinä. Mikäli joku kustantaja on tässä vaiheessa jo kiinnostunut, toivon pikaista yhteydenottoa, jotta voimme sopia julkaisemisen yksityiskohdista. Jotain merkittävää suhteemme taustoista ja salaisista yksityiskohdista voisin jo nyt paljastaa.

Kohtuullinen rahakorvauskaan ei ole pahitteeksi. Rahoja käyttäisin uusien mailojen
ostoon. Hannalta ottaisin yksityistunteja. Tiedän, että Hannalla ei ole mitään sitä vastaan, että olen rakastunut Lauran svingiin. Se on yksi maailman kymmenistä miljoonista golfsvingeistä. Minulle se on vain Laura. Jollekin toiselle se on David, Nick tai Annika.

Uskon, että suhteemme jatkuu. Minulla on edelleen kivaa. Kestäkää kevään odotusta
ja eläkää ihmisiksi, paljastuksistani huolimatta.

Matti Hara