Sammakoita ja muuta…

Pääsiäisviikko on ollut upeaa peliaikaa meille golfareille. Aurinkoa, tyyntä ja aika lämmintä. Tänään keskiviikkona olin kauden toisella pelikierroksella Isolla Ysillä.

Ykkösväylän ja ysiväylän lammikon rannat kuhisivat. Kiimaisia pullukoita sammakoita siellä ilakoi. Niitä oli paljon. Ei aikaakaan, kun taivaalta kuului kumeaa raakkumista – korppejako? Ei, vaan viiden kurjen muodostelma se ylhäällä taivaalla äänteli. Olivat matkalla pohjoiseen. Tervetuloa!

Liejukanapariskunta vitosen lammikossa on täydessä pesäntekopuuhassa. Ne pitävät äänekkäästi lampea hallussaan. Muilla ei ole sinne nokan koputtamista.

Allit ilakoivat ja sorsat etsivät omaa paikkaansa lammikoiden rantamilta. Joutsenet olivat tänään jossain muualla. Maanantaina ne vielä makoilivat raukeina kevätauringon lämmössä.

Kiurut melskasivat pellon yläpuolella. Peipposet ja muut tirriäiset pitivät nekin melkoista konserttia.

Vitosen tiiauspaikan vieressä oikealla puolella olevalla pellolla viisi kaurista aterioi kaikessa rauhassa. Edes ohikulkevat lenkkeilijät eivät niiden rauhaa häirinneet.

Ajatelkaa – kaikki tämä Helsingissä!

Anteeksi, mutta oliko tämä joku luontoretki – eikös sinun pitänyt pelata golfia?

Kyllä kyllä. Kierros meni miten meni. Paljon on vielä hiottavaa, mutta lyöntejä kertyi niin paljon, että harjoitusta tuli ihan huomaamatta! Kausi on vasta alussa.

Hyvää pääsiäistä – Paloheinän Isolla Ysillä tavataan.