Sateisena tiistaina

Sateinen tiistai osui samalle viikolle kuin seuran kevätkokous. Kevätkokous ja Kansallinen veteraanipäivä sattuivat myös kohdalleen. Lähetin meilin. Ehdotin, että voisimme muistaa viime pelikaudella kuolleen seuran kunnia- ja perustajajäsenen muistoa jollakin pienimuotoisella tilaisuudella. Kun tammi jouduttiin viime syksynä siirtämään etukentällä tapahtuvien rakennustöitten tieltä, ajattelin, että nyt olisi sopiva aika istuttaa se lopulliseen kasvupaikkaansa. Mielessäni tuumailin, että seremonian voisivat suorittaa Torin leski Anja Wikström ja Daniel Heimonen. Anja voisi jäädä vielä seuran kevätkokoukseen.

Olin yhteydessä myös Fagerholmin Annaan. Hän lupasi panna tapahtumasta tiedon seuran sivuille, kun saa minulta tiedon tarkemmasta ajankohdasta. Itse lupauduin hankkimaan sinivalkoisen nauhan, joka kierrettäisiin tammen ympärille. Se muistuttaisi meitä Torista. Samalla nauhan sinivalkoisuus on merkki sellaisesta haitasta, jolloin pallo on siirrettävä pois haitasta.

Edellisen kerran kävin kentällä, kun se oli lumen peitossa. Hiihtäjät sivakoivat. Pakkanen nipisteli nenääni. Tässä välissä Jorasmaan Hannu on ollut tärkein tietolähteeni. Olen Hannulta saanut väliaikatietoja kevään edistymisestä. Hannulla on näet näköyhteys kodista kentälle. Viimeisin tieto koski Evergreeniä. Se oli avattu. Nyt on rangellakin täysi hulina. Tosin ei tänään sateisena tiistaina. Hannulta saamani väliaikatieto on viikontakainen. Hannu kertoi, että Evergreen on avattu.

Tänään halusin käydä valmistelemassa Veteraanitammen uudelleen istuttamisen. Ensimmäisen tammen kohdalla kävi köpelösti. Tor istutti sen silloisen seiskan avauspaikan viereen. Seuraavana keväänä tammi jäi tulvivan veden alle ja tukehtui. Tämän vuoksi uusi tammi istutettiin nelosen väylän vieressä olevalle kumpareelle. Siinä se viihtyi erinomaisesti. Nyt halusin käydä katsastamassa, ettei se rakentamisen seurauksena joudu epäedulliseen kasvupaikkaan.

Tulin bussilla 67. Jäin pois Kuusmiehentien pysäkillä. En uskonut silmiäni. Kun tulin, olisin siinä luulossa, että etunelosen väylät ovat siinä vaiheessa, että nurmi alkaa viheriöidä. Luuloni oli kaikkea muuta kuin tiedon väärti. Oli hyvä, että kamerani sattui matkaan. Otin kuvia. Kävelin ja etsin katseellani Veteraanitammea. Sitä oli vaikea erottaa maisemasta. Harmaa sää ja tihkusade imivät maisema kuin harmaa imupaperi. Leivot liversivät.

Veteraanitammi löytyi, kun pääsin tarpeeksi lähelle. Tammi on suuren lammikon vieressä. Palasin takaisin Kuusmiehentielle. Rangella ei ollut ketään. Klubirakennuksen katoksen alla oli nojallaan muutamia bägejä. Menin sisälle. Bägien arvoitus ratkesi. Senioritoimikunnan puheenjohtajan Kalevi Ahosen kantapöydässä istuivat tutut Olavi Allanmaa ja Topi Kärki. Neljäskin henkilö oli pöydässä. En valitettavasti kysynyt nimeä.

Tapasin Hanna Teerijoen ja Kati Heimosen. Ilmoitin heille, ettei perjantaina ole syytä järjestää tilaisuutta. Sinne on hankala päästä. Kysyin Hannalta. Mikä ihmeen lammikko on entisellä nelosväylällä? Ahosen kantapöytäläisetkin kuulivat kysymykseni. He olivat ihmetelleet samaa asiaa, koska vesiestettä ei aiemmissa piirustuksissa ole.Hanna vei meidät seinällä olevan kenttätaulun luo ja näytti tarkan paikan, missälammikko on. Se on ihan oikea vesieste. Se on myöhemmin otettu mukaan. Vesiesteentarkoituksena on eliminoida mahdollisimman vähäisiksi vasemmalle suuntautuneetpallot, joista jotkut voisivat lentää jopa pyörätielle. Ihannetilanne olisi, että ei lentäisi ainuttakaan palloa. Meidän vasureiden tämä kannattaa ottaa erityisesti huomioon.

Kun Veteraanitammen juhlistamista ei tällä haavaa tapahdu, haluan silti tänä ja tulevina Kansallisina veteraanipäivinä muistaa Toria. Tapaamme näillä näkymillä perjantaina seuran kevätkokouksessa.

 

Matti Hara


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat