Sepon talli ja terassiparlamentti

On ollut mielessä, että jotain pitäisi pukata nettiin, jotta emme ihan vieraantuisi
toisistamme. Varsinaisen golfkauden ohella kaamoksen aikanakin olisi syytä pitää
yhteyttä. En ole etelässä enkä lähde maaliskuussa Cityn matkalle Espanjaan. Vietän
vaihtoehtoista talvea Sepon tallissa Malmin kuplassa. Kotona käyn syömässä ja yöpymässä. Sunnuntaisin olen käynyt Malmin kuplassa seuraamassa Cityn treenejä. Kymmenen mattoa on käytössä ja jokaisella käy melkoinen läiske.

Arki-iltaisin pyrin olemaan kotona, jotta Emmerdalesta ei jäisi jaksoakaan väliin. Tällä hetkellä jännitän, miten Sam selviää Ednan yliajosta, syntyykö todellista vipinää Zoen ja Scottin välille ja missä vaiheessa Charity pistää Sadien ojennukseen?

Talvikauden avauksena ja kevättä odotellessa seuraavassa on muutamia pointteja menneestä, Sepon tallista ja hitaasta pelaamisesta.

Kenttä pantiin talvehtimaan lokakuun viimeisenä päivänä. Puolilta päivin satoi ensi lumi. Kaikki näytti niin itsestään selvältä, että tästä alkaa talvi tai ainakin sen odotus. Toisin kävi. Lumi suli ja kesä tuli alkavan talven keskellä. Paloheinä pysyi kiinni. Muilla Etelä-Suomen kentillä pelattiin vielä pitkälle syksyyn. Useita kenttiä oli auki vielä itsenäisyyspäivän jälkeen. Ilmatieteen laitoksella tilastonikkarit olivat sitä mieltä, että sataan vuoteen ei ole ollut näin lämmintä syksyä.

Siihen en ota kantaa, olisiko Hannan, Annan, Katin ja Akin pitänyt tulla takaisin hommiin ja avata kenttä. Se on saletti, että pelaajia olisi riittänyt ja kassakone olisi kummasti kilissyt. Näin siinä vain kävi. Talvi odotutti tammikuun loppuun. Nyt lunta on tullut sen verran, että porukka ei enää tiiraile aamuisin ikkunasta ulos ja ala soitella peliaikoja.

Yksi tulevan talven merkki on kuplahallien avautuminen. Muista pääkaupunkiseudun halleista minulla ei ole tietoa, koska olen vuosia kuulunut Sepon talliin, joka pitää majaansa Malmin kuplassa. Sinne on vuosien aikana muodostunut vakkarijoukko, joka ilmestyy sinne heti, kun kentät on pantu kiinni.

Sepon tallin vakkarit koostuvat kahdesta populasta. Ne, jotka ovat duunissa, he käyvät pitämässä swingiään paketissa viikon loppuisin ja iltaisin. Me eläkeläiset luuhaamme kuplassa arkipäivisin ja lähdemme kotiin ennen Maikkarin Emmerdalea.

Useimmat meistä, ovat yli kuusivitosia vanhuuseläkeläisiä, ja olemme pääasiassa
pääkaupunkiseudun itä- ja pohjoisosista, Sipoon Nevaksesta ja Talmasta, Itä-Helsingin Vuosaaresta, Vantaan Keimolasta ja Pohjois-Helsingin Paloheinästä. Oma joukkonsa Sepon tallissa on vammaisporukka, jota Helsingin kaupungin liikuntavirasto sponsoroi. Sepon tallin kuplassa voi bongata ammattilaisia. Tänä talvena vähemmän kuin vuosi sitten. Luulisin, että pelaavat ammattilaiset ovat jo hiippailleet töihin kaukomaille. Opettavia ammattilaisia käy päivittäin. Paloheinästä Teerijoen Hanna, Vuosaaresta Ahtiaisen Harri ja Peltomäen Jyry sekä Purhosen Pasi ja Jokeri Mikkola Talmasta.

Sepon tallin terassilla käydään kovia golfpoliittisia keskusteluja.

Viimeisin puheenaihe liittyy hitaaseen pelaamiseen. Keimolan parlamenttiedustaja
kertoi, että ensi kesänä Keimola teettää tutkimuksen ja esittää ratkaisumallit,
joilla estetään hidas pelaaminen. Kysymys on: miksi ja missä hidas peli tökkii? Keimola ei varmasti ole ainoa kenttä, jossa kysymys on ajankohtainen. Kohta kentät avautuvat ja silloin jokainen toivoo, että peli sujuu. Tämä koskee yhtä hyvin kotikenttää kuin vieraskenttää.

Keimolaa on ihailtava, että se on nostanut ongelman esille. Mikäli kysymyksessä on konsultti, neuvoisin keimolalaisia olemaan varuillaan. Jotkut konsultit näet kusettavat enemmän kuin olut. Laskun kirjoittamisessa ei käsi vapise, ei ainakaan paljon. Mielipiteelläni on katetta. Olen konsultti.

Sepoin tallin terassiparlamentti käsitteli asiaa tammikuun viimeisenä päivänä. Sepon tallin terassiparlamentilla on selkeitä näkemyksiä hitaasta pelaamisesta. Yksi ylitse muiden on pallojen etsiminen. Kadonneen pallon (lost ball) etsimiseen ei saa sutata enempää kuin viisi minuuttia ja aina, kun on pienikin epäilys pallon katoamisesta, on lyötävä varapallo. Varapallon lyömisen yhteydessä on selkeästi ilmoitettava varapallosta pelikavereille, muuten tulee rankkari. Sekin on syytä muistaa, että pelikavereille kuuluu havainnoida, mihin pallo lentää ja on osallistuttava aktiivisesti pallon etsintään. Mikäli kysymyksessä on harjoituskierros, on järkevää, että pelissä olevat pallot lyödään jatkoon ja sitten osallistutaan kadonneen pallon etsintään.

Toki muitakin ratkaisumalleja on. Golfliiton paikallissäännöissäkin on varteen otettavia näkemyksiä. Sovimme Sepon tallin terassiparlamentissa, että asiaan palaamme, kun Keimolan tulokset ovat käytettävissä. Toivottavasti Keimola ei julisteta niitä salaisiksi. Jäämme odottamaan ja jatkamme keskustelua viimeistään syksyllä 2007.

Siispä tervehdys kaikille ja hyvää alkanutta vuotta. Olkoon golfkesä 2007 kaikille
onnekas. Nauttikaamme pelaamisesta, pitäkäämme hauskaa ja katsokaamme kentällä peruutuspeiliin, jotta meistä ei tulisi tulppaa kentälle.

Matti Hara


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat