Stadifillari bongattu Svedikses (5.7.2017)

Svediksen golfmestan fillaristondikseen oli tänään ilmestyny stadifillari. Funtsasain, et kukahan oli tsörannut Svedikseen? Itse löin muutaman boltsin rangella ja bamlasin parin frendin kans, ku ne tuli mun luokse kyselee, miks ei oo mua näkyny. 

Kerroin, et mul on joku klappi sydämes ja lekurit konsultoi, tarviinks mä jonki rajottime. Sitä enne mun pitää olla tosi varovaine, jottei sydän brakaa ja joudu lautoihi. 

Golfbilikan kans mä voisin skulata, mut mä mieluummi dallaan ku tsöraan bilikal.   

Wahlroosin Jukasta olisin ottanut foton, kun sil oli upee skottikotsa tupsul, mut Jukka kielsi. Suostuin. On parempi yks frendi Svedikses kuin kymmene facebookis. Tämä on suora sitaatti mun eilisest facebookskrivauksest. Kuulin sitaatin, kun olin Itä-Stadin sotainkkareiden tilaisuudes Wanhas Myllys Hertsikas. Mul on kuitenkin sellane kondis, et olen voinu olla satainkkareiden tukena. Se on kovaa jengiä ja kaipaa mun kunnioitukseni.   

Kun mä pääsin Svedikset himaan, öpnasin stadin nettisivut. Mua kiinnosti tää stadifillarin käyttö. Bluggasin. Ekaks tartee slumpata joku kortti ja sil aikaa. Sluppausmestoima on: Kaivari, Krunikas Unioninkatu, stokeaseman tori eli Steissi stadissa, Kiasma ja Hagiksen metro. Yks päivä kostaa vitosen ja koko kausi kakskytviis erkkiä. 

Kun on bungannu ja saanu käyttiksen sekä PIN-koodin, voi mennä jolleki 140 stadin fillaristeissille. Siel on käytettävis 1 400 fillaria. Sit ei muuta ku binkoodit tiskiin, satulaan ja tsöraamaan pitkin stadin gartsoja. 

Mä luulen, et Svediksen fillari oli bongattu Käpiksen steissiltä ja tsörattu Svedikseen. Kaikki on oukki doukki, jos käytti fillaria vain 30 minsaa ja vei sitte fillarin takas johonkin stadin fillaristondikseen ja parkkiin. Jos meni aika överiks, sillo joutu bungaamaan ekstraa. Siit on iki omat tuntitaksat. Yli viiden tunnin ylityksest saa tosi bulisti bungata 80 erkkiä. Jos näin kävi, sillo meni spiidaamiseks.      

Skrivasin tään, jot suulis skriinais kaikille, jotka skujaa stadifillarilla Sedikseen joko skulaamaan tai borkalle tai skruudamaan. Tänään oli erikoistarjouksena päivän soppana gulassia. 

Ei muuta ku skruudaamaan.

Matti Hara