Stadin supersenioriskaba Pahiksessa (13.09.2014)

Pahiksen golfmaikan Kale Tellqvistin synttäreistä en tiennyt mitään, kun olin menossa tsiikaaman Kalen järkkäämää Stadin supersenioriskabaa Pahikseen. Ahosen Kalervolta olin kuullut skabasta. Mä en itse päässyt skabaamaan, koska mulla on klabbi ollut klesa ja vasta tällä viikolla aloin olla kondiksessa, mutta ei silti ollut vielä kanttia skulaamaan. Päätin silti mennä tsiikaamaan. Suulis ei skriinannut. Hanhet olivat flyganneet Siperian skutseihin ja tundralle. Pahiksessa oli heti skotattava eka foto gartsaduunista, kun joku skeida döfas nesaan. Aluks mä luulin, et se olin minä, mut sitten menin tsiikaamaan lähemmäsi ja döfis tuli duunityömaalta. Onneksi.

Pahiksessa Kale näki mut ja tuli bamlaamaan ja yritti houkutella jengiin mukaan. Ei onnistunut. Suostuin startteriksi. Kerroin kaikille skulaajille, että Pahiksessa oli voimassa paikallissääntö. Se johtui siitä, että Koskelan Antin jengi oli tsörannut väylät ja sade oli rengnannut leikatulle nurmelle siten, että boltsiin kertyi kaikenlaista ylimääräistä kamaa, jonka saattoi sipaista vege vaikka omiin byysiin.

Tsiikasin koko rondin ja otin jengistä ryhmäfotot sitä mukaan kun lopettivat rundinsa. Jengi hehkutti Pahiksen snygiä kuntoa ja mestaa. Lähteenmäen Allukin kuittasi, että on monta kertaa dallannut Pahiksen ohi ja nähnyt paljon jengiä rangella, mutta oli nyt ekaa kertaa ulkoiluttamassa golfboltsia Pahiksessa jokagubben kentällä eikä tämä tule olemaan vika kertaa. Allu funtsi vakavasti, että duunais jäsenhakemuksen cityjonoon, jos onnais.

Kalen synttäreistä en tiennyt, kun dallasin Pahiksen kentälle. Synttäri selvisi vasta siinä vaiheessa, kun olin väijyssä ysiväylän vieressä. Lehden Jussi tuli ja kertoi, kun hän oli ensin skuttanut viimeisen holella boltsin kuppiin, että Kale oli järkännyt tämän skaban ikään kuin seitkytkuusvuotissynttärikseen.

Kalen eka supersenioriskapa meni supersnygisti. Yhtä jengi kaipasi. Skabaan ei ilmaantunut kundien lisäksi yhtään friidua. Se oli kliffaa, että Ahosen Kalervo oli saanut mukaan australialaisen Doug Faichildin. Jututin Dougia. Se oli jossain skottanut messiin suomalaisen friidun ja mennyt avioon sen kanssa ja oli nyt sukuloimassa Pahiksen maisemissa ja tuli ottamaan tuntumaa kenttään.

Kukaan ei spiidannut kisan jälkeen. Kalekin olisi saanut monet tarjotut snubbit, mutta jätti viisaasti väliin, koska ei halunnut kärtsätä rattiin, jos olisi lähtenyt tsöraamaan bilikalla himaan. Skapan voitti Rautiaisen Pasin faija Pentti, joka itsekin on pelannut futista HPS:ssä, Stadin boltsiseurassa. Nyt skapan jälkeen kukaan ei enää ihmettele, jos Penan sgloddista Pasista, tuli hyvä futisskulaaja ja hyvä futiskommentaattori telkkuun. Pasi on perinnyt faijan geenit. Siitä kaikki iloitsivat, että Pena vanhimpana ja yli kahdeksankymmppisenä klaaras skapavoiton himaan.

Kale oli hankkinut jonkun kiertopystin, mutta se oli kateissa. Kale skulasi mukana ja olisi voittanut tuloksensa perusteella, mutta jääväsi itsensä. Totesikin muitten tuloksia analysoidessaan, että mikäli aikoo hänet voittaa, kannattaa tulla tunnille.

Kale toivoi, että olis klifaa, jos ensi vuonna saatais Tali ja Vuosaari mukaan ja myös friidut. Voi olla, että friidukadon syy oli tällä kerralla se, että kukaan stadin friidu ei halua tunnustaa olevansa jo kuuskytvuotias.

Ensi vuotta öögaillen voi panna bollaan muistuttamaan, että skaba skulataan yhdeksänholen rundilla ja täysillä tasoituksilla. Toivottavasti ei erikseen friidujen ja kundien sarjaa. Kalelle vielä synttärisnubbit. Onnea!

PS. Kundit pyysivät, että skrivaan blogin tällä kertaa stadin slangilla. Joskus viiskytluvulla mä osasin sitä vielä bamlata, mutta paljon on unohtunut ja varmasti skrivasin ihan poskettomia virheitä. Mä olisin voinut lähettää tän mun skolekaverini Liemolan Lassen tarkastettavaksi, hän kun on vuosia vaalinut stadin slangia. Lasse on mun skolekaverini Käpiksin yhtiksestä. En silti lähettänyt.

Matti Hara


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat