Suositeltavaa (28.7.2017)

Palvelupäällikkö Anna Fagerholmilta tuli muutama päivä sitten paimenkirje meille seuran jäsenille. Siinä oli pyyntö osallistua maanantaina 31. heinäkuuta kello 19 talkoisiin. Luin paimenkirjeen ja totesin, että jotain poikkeavaa oli ilmassa. Muistaakseni talkoita ei ole aiemmin ja keskellä pelikautta ollut. Sen sijaan kevät- ja syksytalkoot ovat vakioita ja tuttuja.  

Joten jotain todella poikkeavaa on tänä kesänä täytynyt tapahtua tai olla, kun talkoovetoomus on esitetty. Seuran kunniajäsenenä pidin velvollisuutenani ottaa asiasta selvää.

Paimenkirjeen jälkeisenä aamuna menin oitis yhtiön toimistoon. Tapasin Hannan. Hän kertoi, että Heikuran Jussin johdolla huolto on korjannut talven jääpoltteita ja uutta ruohoa on kylvetty. 

Pelaajat ovat kauttaaltaan olleet tyytyväisiä, mutta uutena ja tänä kesänä korostuneena ilmiönä on ollut huolestuttava piirre. Pelaajat eivät ole väylillä panneet takaisin irronneita pivottejaan ja griinejä on, varsinkin par kolmosilla, jätetty tavallista enemmän korjaamatta ja korjattujenkin  kohdalla voi nähdä, että ei ole suositellulla tavalla toimittu.  

Väärin paikatun jäljen näkee siitä, että osuman kohdalla paikalla on pieni kuiva ruskeahko pläntti. Jos ”kaivaa” osumajäljen ylös, silloin paikkauksen alle pääsee ilmaa, joka kuivattaa ruohon juuriston. Seurauksena on kolikon kokoinen kuivunut kohta. 

Sen sijaan nykyään suositellaan, että griinihaarukalla kääntää joka puolelta osumakohtaa sisäänpäin ja painaa juuriston maanpinnan alle. Näin juuriston kuivuminen estetään.  

Tässä oli Hannan mielestä syitä, miksi yhtiön huolto on halunnut vedota seuran jäseniin pivottalkoiden merkeissä. Mikään ei tietenkään estä, vaikka joku kentän vakkarikäyttäjistä ilmoittautuu talkoisiin. Annalle vain on ilmoitettava osallistumisesta. Hänellä on ”avokonttori” heti klubitalon sisääntulo-oven vasemmalla puolella.  

Kun olin keskustellut Hannan kanssa, lähdin kentälle. Totesin, että ykkösväylän tiiauspaikan vieressä on kilpi ja siinä pyyntö kiitosten kera korjata omat lyöntijälkensä. Suosittelen, että pyyntöön myös vastattaisiin. Kiitos. 

Mitä taas griinien korjaamisiin suositellulla tavalla tulee, seuran kunniajäsenenä tulen jättämään toivomusaloitteen seuran syyskokoukselle. 

Esitän, että seura pyrkii löytämään rahoituksen, jolla voitaisiin hankkia griinihaarukoita Paloheinän golfkurssilaisille. Griinihaarukka olisi seuran tervehdys aloitteleville uusille golfaraille, jotka jo heti kurssin ensimmäisellä oppitunnilla oppivat griinien oikean paikkaamisen.    

Suosittelen aloitteeni tukemista ja toivon sille myönteistä ratkaisua seuran syyskokouksessa.

Matti Hara