Syksy on taas ja tilinteko

Syksyn merkit viittaavat siihen, että kausi on vääjäämättä ohi. Valitettavasti. Toisaalta voin olla tyystin väärässä, ja palloa tuupataan edelleen, vaikkapa läpi vuoden. On jo nyt kenttäyhtiöitä, jotka ovat siirtyneet pitkittyneeseen pelikauteen, mutta kotikentällämme pannaan kuitenkin lappu luukulle. Paloheinä antaa sekä henkilökunnan että kentän levätä. Mitä tulevaisuudessa tapahtuu, se on ihan eri juttu. Joka tapauksessa on järkevää pysähtyä ja tehdä välitilinpäätös.  

Aloitan kentästä. Se on ollut kaikkien aikojen parhaimmassa kunnossa. Anna, käytännössä lähes yksin, on aamusta iltaan ahkeroinut kentällä. Tulos on ollut erinomainen. Säänhaltija Esterikin on antanut arvoa Annan työlle ja ripsauttanut sopivasti vettä varastoistaan. Kiitos molemmille.

Kun viimeinenkin muodollinen valituspykälä on talven aikana käsitelty, kenttäyhtiö saa leimat papereihin ja rakentaminen uudella kenttäalueella voi alkaa jo ensi vuoden aikana. On hyvä muistaa, että pelaaminen vanhalla osiolla (The Old Course) jatkuu sellaisenaan, kunnes uusi osio on pelattavassa kunnossa. Tämän vuoksi yhtiö pitää nykyisiä väyliä kunnossa, mutta mitään suuria investointeja ei tehdä, koska se on hukkaan heitettyä rahaa.

Moni on varmasti huomannut, että tiiauspaikkoja on myllätty ja mullattu. Katteeksi tulee siirtonurmi. Pohjustukseen käytettyä pienirakeista sepelimurskaa voidaan käyttää myöhemmin tiiauspaikkojen ja griinien pohjustuksessa. Tämä on järkevää investointipolitiikkaa.

Vuosien kulumisesta on oiva siirtymä Vitosten hankkimaan tammeen, jolle yhtiö valitsi arvokkaan paikan, joka kunnioittaa sotiemme veteraaneja ja ottaa huomioon kentän tulevan käytön. Tammi nimettiin Veteraanitammeksi.

Yhtiön uutissivuilta lainaan seuran perustajajäsen ja sotaveteraani Tor Wikströmin puheesta kohdan, jonka hän syykuun viimeisenä päivänä osoitti Pikku-D:lle (1 vuotta), joka yhtiön edustajana Hannan ja Joukonkanssa oli luovutustilaisuudessa: 

”Mielessäni voin kuvitella, että joskus viisikymppisenä Pikku-Dani voi kavereineen muistella ja kertoa, että oli ukkojen kanssa istuttamassa tammen. Mikäli tammi saa kasvaa rauhassa, se on silloin arviolta parinkymmenen metrin korkuinen ja on sijoittunut kentälle sen viimeiselle väylälle ja vaatii melkoisen taidon lyödä pallo puun lehvästön yli”, Wikström visioi.

Aiemmin Torin istuttama tammi törröttää kuivana raiskana seiskan tiiauspaikan lähellä. Se oli hyvä taimi Annan kotipihalta, mutta se mitä suurimmalla todennäköisyydellä tukehtui virheelliseen istutuspaikkaan, jossa sai liikaa vettä juurilleen ja jäätyi. Nyt paikka on hyvä. Me Vitoset elämme suuressa toivossa ja odotamme ensi kevättä.   

Gospel-golf pelattiin (6.9.) kolmannen kerran. Kim Autero, joka on seuramme jäsen ja kuuluu aamuvirkkuihin kentän kiertäjiin, isännöi tapahtumaa. Kun tapahtuman loppukatselmuksessa sain käyttää voittajajoukkueen puolesta kiitospuheen, mainitsin siinä, että palkinnot voisi vastaisuudessa jakaa arpomalla. Olen edelleen samaa mieltä. Perustelen arpomismenettelyä.  

Mielestäni peliryhmien koostaminen tasavertaisiksi, on käytännössä mahdoton. Meidän ryhmämme oli onnekas ja menestyminen kisailussa perustui siihen, että ryhmämme muodostui henkilöistä, jotka tasoitusten suhteen muodostivat optimaalisen tasoitusjakautuman. Meistä neljästä yhdellä oli alhainen, yhdellä korkea sekä kahdella keskitason tasoitus.

Olin mukana ensimmäistä kertaa eikä se jää viimeiseksi, mikäli tapahtuma järjestetään. Nautin pelaamisesta ja paikalla olleiden henkilöiden kohtaamisesta. Gospel oli iloinen tapahtuma. Toiveeni on, että yhä useampi cityläinen lähtee mukaan. Osallistumismaksu oli 20 erkkiä ja se luovutetaan lyhentämättömänä Pattayan katulasten parissa tapahtuvaan työhön ja toimintaan.  

Paloheinässä on syntynyt ja syntyy traditioita. Edellä mainitsemani Gospel kuulunee jo joukkoon, mutta Cross-country – kisa on ehdoton ykkönen. Cross-country on kauden suosituin kisatapahtuma siinä missä pelikauden avaus.

Kisa onnistui (11.10) sateisesta säästä huolimatta erinomaisesti, josta Annalle kenttähenkilökuntineen mojovat kiitokset ja halaukset. Annan kokkaama keitto oli maukasta ja sitä oli riittävästi. Kenttämestarilla on kentän hoidon lisäksi mestarikokin keittotaito. Olen vakuuttunut, että vastaavaa ei löydy mistään.

Ennakkoilmoittautuneita oli kuutisenkymmentä. Ne oli jaettu kolmeen kahdenkymmenen pelaajan ryhmään. Ryhmien yhteislähdöt tapahtuivat kolmen tunnin välein. Kaikki pääsivät ajallaan liikkeelle ja pelaaminen sujui jouhevasti.

Mitä opimme? Pelataan vastaisuudessakin viisi väylää kahteen kertaan ja kolmessa kahdenkymmenen pelaajan tyhmissä. Joten ennakkoon ilmoittautuneiden pelaajien yhteismäärä voi korkeintaan olla kuusikymmentä.

Mielestäni Hannan ratkaisu lähimmäksi lippua kisassa oli oikeaan osunut. Anna palkittiin, kun kukaan ei osunut ensimmäisellä kierroksella griinille. Kannatan samaa ratkaisumallia myös tulevissa kisoissa. Kannatan myös sitä, että edelleen kolme parasta naisista ja miehistä palkitaan, eikä kenenkään pistemääriä julkaista. Sama pätee muihin sijoituksiin. Lisäksi voitaisiin arpoa yksi palkinto kummankin sarjan kaikkien osanottajien kesken.

Kauden ylläreitä oli kaksi. Kuumailmapallo laskeutui kentälle ja poliisien koppiauto haki pelaajan kolmoselta. Poliisien ilmestyminen ihmetytti enemmän kuin kuumailmapallon tömähtäminen kentälle. Anna tarjosi golfautoa poliiseille, mutta he omalla koppiautollaan kaahasivat vedet roiskuen kolmosväylälle ja hyllyttivät siellä pelaajan. Älyköt klubitalolla olivat sitä mieltä, että henkilö oli syyllistynyt  –  hitaaseen pelaamiseen.

Hyvää syksyä. Pelataan niin pitkään kuin pelataan. Tavataan syyskokouksessa.

Matti Hara


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat