Syvissä vesissä

Katsoin tv:stä huippu-urheilijoiden haastatteluja. He kertoivat kokemuksiaan onnistumisistaan ja epäonnistumisistaan. Tämä otsikko pureutui verkkokalvoilleni.

Miten tämä nyt liittyy sinun harrastelijan golfaamiseesi?

Tänään sunnuntaina 16.06. oli taas sellainen päivä. On muuten ollut koko kevään. Mikään ei onnistu. Lyönnit ovat hakusessa. Yleensä joku maila on toiminut, tänään ei mikään niistä. Koko kevään on joko tuullut julmasti, satanut tai ollut pakahduttava helle. Okei, ymmärrän, että nämä ovat huonoja tekosyitä. Golf on ulkoilmalaji ja säiden mukaan varustaudutaan. Yhdeksän vuotta olen pelannut Paloheinässä, joskus jopa onnistunut. Tänä keväänä peli ei vaan kulje.

Sehän on normaalia ystäväiseni. Ei harrastelijan pidä ottaa golfia liian vakavasti!

Ehkä se on niin. Esiintymiskouluttajana opetan, että unohda epäonnistumiset ja muistele onnistumisia. Ajattele positiivisesti! Jos greenin edessä on bunkkeri, ajattelet että lyöt lipulle. Et ajattele, että voi kun ei menisi bunkkeriin. Pitää ajatella onnistumisia, EI eipäonnistumisia.

Seurustellaanko vai pelataanko?

Joo, pelikaverini kysyi tänään merkitsevästi, kun odottelimme toisen pelikaverin kanssa herrojen avauksia A:lta. Meillä naisilla oli mukavasti aikaa vaihtaa kuulumisia. Niin myös teimme. Olemme hyviä tuttuja, joten tuo huomautus ei meitä hetkauttanut. Herkempi olisi voinut hätääntyä.

No mitä vastasit?

Kuule, SEURUSTELLAAN JA PELATAAN! Sehän tässä lajissa on parasta. Vaihdetaan kuulumisia, pelataan ja nautitaan upeasta kentästä satoi, tuuli tai paistoi.

Kentällä tavataan,
Leena Pakkanen

PS. Oli ihan pakko tarttua mailaan (tänään maanantaina) mustan sunnuntain jälkeen. Hannalta muutama pikavinkki ja PADAM! Peli kulkee taas.