Talkoita ja istutuksia

Olen omahyväinen. Kerron ensin omista talkoistani. Vasta sitten on vuorossa Paloheinän talkoot. Olin kaksi viikkoa yhden miehen talkoissa Nukarilla. Oli helppo, mutta pitkästyttävä talkookeikka. Aika oli pelkkää ajantappamista. Kolmesta hoidettavasta koirasta ei ollut keskustelukumppaniksi. Jotta olisi ollut jotain fyysistä aktiviteettia, minulla oli matkassa wedge ja kuusi golfpalloa. Yritin panna hiekkalyöntiä kuntoon. Käytössä oli westernratsastuksen harjoitusrata. Tähän yksinään harjoitteluun kyllästyin. Hiekkalyöntini on edelleen hakusessa.

Vaimoni pistäytyi kerran ja mukana oli terhakka ja voimakkaan egon omaava koiramme Kirppu. Kun mikään ei ole niin ruma kuin iso ja tyhjä vatsa, he toivat muonatäydennystä. Nyt tuloksena on kahden kilon painonlisäys. Kirppu ja Niku koirat osallistuivat pallotalkoisiin, kun harjoittelin hiekkaestelyöntiä. Nyt talkoourakka on ohi ja voiton puolella.

Oli mukava päästä taas käymään kentällä. Kahdessa viikossa on tekonurmien levittäminen edistynyt loppusuoralle. Evergreenin valmistumisarvio oli heinäkuun alku, mutta nyt näyttää menevän elokuun puolelle. Syy on sama kuin rangenkin kohdalla. Yhtiöstä riippumattomista syistä materiaalin tulo viivästyi. Kun töihin päästiin, on edetty vauhdilla.

Seura piti 13.7. kukantaimien istutustalkoot. Evergreenin kukittamistalkoisiin osallistui parikymmentä seuran jäsentä. Puheenjohtaja Minna Hyrske oli mukana ja taltio huippukamerallaan talkootapahtuman seuran kuva-arkistoon. Toivottavasti saamme ihailla Minnan ottamaa kuvasatoa seuran sivuilla.

Aina puuhakas naistoimikunnan puheenjohtaja Riitta Fagerholm ei ole ainoastaan käsistään taitava kirurgi, vaan myös asiantunteva viherpeukalo. Riitta on toiminut kukkaistutuskonsulenttina. Hän on laatinut istutussuunnitelman. Riitan johdolla istutettiin 350 tainta ja annettiin alkukastelu.

Samaan aikaan kun seuran talkooväki puursi kukkaistutusten parissa, tekonurmea levitettiin rangelle. Työ on nyt viittä vaille valmis. Monet ovat kysyneet. Miksi rangea ei päällystetä kokonaan? Hanna Teerijoki kertoi talkooillan yhteydessä, että se tulee, kun salaojitus on saatu rangen kattamattomalle osalle tehtyä. Jos kaikki menee hyvin, tähän työhän voidaan päästä käsikksi jo ensi vuonna. On hyvä muistaa, että Old Course pitää sitä ennen saada kuntoon.

Yhtiön toimitusjohtaja Kati Heimonen kuittasi. Työ on kallista, ja se voi siirtää rangen jatkotöitä. New Coursen, Evergreenin ja rangen kattaminen ovat syöneet yhtiön investointivaroja runsaasti. Tämän vuoksi on hyvä vetää henkeä ja katsoa, mihin rahkeet riittävät.

Mitä Evergeenin pelaamiseen tulee, se tapahtunee palloränniperiaatteella. Miten tämä käytännössä toimii, sen osoittaa käytäntö. Muutoksia tehdään, mikäli siihen on tarvetta. Seuran jäsenille Evergreenillä pelaaminen tulee olemaan ilmaista.

Talkoiden jälkeen yhtiö tarjosi talkoolaisille kahvia ja virvokkeita. Tällä yhtiö halusi kiittää partneria erinomaisesta ja rakentavasta yhteistyöstä. Talkooporukka kävi myös katsastamassa New Coursen. Hyvältä näytti. Kiitos myös yläkertaan. Talkoiden jälkeisenä päivänä satoi, ja se antoi lisäpotkua vastaistutetulle taimistolle.

Matti Hara


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat