The Open (22.7.2016)

145. The Open pelattiin viikko sitten legendaarisella St. Andrewsin kentällä. Kotisuosikki Colin Montgomerie avasi kisan, josta tuli jännitystrilleri ja maailman parasta urheiluviihdettä. Jo ensimmäisenä päivänä seurasin Myllikan putkiremppaevakkoasunnossa, onnistuuko USA:n kestosuosikki Phil Mickelson rikkomaan kenttäennätyksen. Ei onnistunut. Viimeinen putti jäi muutamaan senttiin. Tuloksella 63 hän joutui jakamaan toisten kanssa ennätystulosta mm. Rory McIllroyn kanssa. Harmi ja ei harmita. Golfissa kahden ja puolen sadan avaus on yhtä huono kuin reillä roikkumaan jäänyt putti. Jännitys säilyi loppuun saakka.

Toisena päivänä alkupäänlähtijät joutuivat taistelemaan vetisissä ja tuulisissa olosuhteissa. Eikä ollut helppoa. Ken on käynyt St. Andrewsissa, on havainnut, että mereltä puhalteleva tuuli on todellinen haaste ja haitta. Itse olen pari kertaa tallustellut kentällä ja kummallakin kerralla puhalteli melkoinen puhuri. Syytä täsmentää. En pelannut, vaan vaimoni kanssa olin varhaisella aamukävelyllä kentällä, emmekä olleet ainoita. Pari koiran ulkoiluttajaa oli samoilla asioilla. Näin voi menetellä kunnallisella golfkentällä. 

Vasuri Phil piti pintansa toisenakin pelipäivänä. Tulos oli 69. Tämä alkoi enteillä, että voittaja oli selvä. Tosin Ruotsin Henrik Stenson puhalteli niskaan, mutta tuskin kukaan uskoi häntä Philin uhkaajaksi. Phil on sen verran monissa keitoksissa keitetty konkari, että lopulta vetää henkiset valttikortit esille.

Viimeinen päivä olikin todellista golfviihdettä. Henrik pani kampoihin. Johto vaihteli lähes loppuun. Yhdessä vaiheessa Henrik oli jopa päästä parin lyönnin karkumatkalla, mutta tässäpä Phil löi ja kuittasi uskomattoman lähestymisen eaglella. 

Historiallinen kaksinkamppailu ratkesi vasta 15. väylällä. Henrik pääsi kahden lyönnin karkumatkalle ja 18. väylän birkun jälkeen, Henrik Stensonin nimi saatettiin kaivertaa ensimmäisenä ruotsalaisena kiertopalkintoon. Viimeisellä kierroksella Henrikin tulos myös sivusi kenttäennätystä. Henrikin voitonarvoa lisää se, että hän on ensimmäinen ruotsalainen Major-voittaja. Grattis.

Ensi vuoden The Open pelataan heinäkuussa Luoteis-Englannissa Royal Birkdalen linskentällä. Syntyykö samanlainen trilleri kuin tällä kerralla ja onko joku suomalainen tekemässä vastaavan yllätyksen kuin Henrik teki Philille? Mikko Ilonen on ainakin kerran voittanut Henrik Stensonin.         

Matti Hara


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat