The Open (22.7.2016)

145. The Open pelattiin viikko sitten legendaarisella St. Andrewsin kentällä. Kotisuosikki Colin Montgomerie avasi kisan, josta tuli jännitystrilleri ja maailman parasta urheiluviihdettä. Jo ensimmäisenä päivänä seurasin Myllikan putkiremppaevakkoasunnossa, onnistuuko USA:n kestosuosikki Phil Mickelson rikkomaan kenttäennätyksen. Ei onnistunut. Viimeinen putti jäi muutamaan senttiin. Tuloksella 63 hän joutui jakamaan toisten kanssa ennätystulosta mm. Rory McIllroyn kanssa. Harmi ja ei harmita. Golfissa kahden ja puolen sadan avaus on yhtä huono kuin reillä roikkumaan jäänyt putti. Jännitys säilyi loppuun saakka.

Toisena päivänä alkupäänlähtijät joutuivat taistelemaan vetisissä ja tuulisissa olosuhteissa. Eikä ollut helppoa. Ken on käynyt St. Andrewsissa, on havainnut, että mereltä puhalteleva tuuli on todellinen haaste ja haitta. Itse olen pari kertaa tallustellut kentällä ja kummallakin kerralla puhalteli melkoinen puhuri. Syytä täsmentää. En pelannut, vaan vaimoni kanssa olin varhaisella aamukävelyllä kentällä, emmekä olleet ainoita. Pari koiran ulkoiluttajaa oli samoilla asioilla. Näin voi menetellä kunnallisella golfkentällä. 

Vasuri Phil piti pintansa toisenakin pelipäivänä. Tulos oli 69. Tämä alkoi enteillä, että voittaja oli selvä. Tosin Ruotsin Henrik Stenson puhalteli niskaan, mutta tuskin kukaan uskoi häntä Philin uhkaajaksi. Phil on sen verran monissa keitoksissa keitetty konkari, että lopulta vetää henkiset valttikortit esille.

Viimeinen päivä olikin todellista golfviihdettä. Henrik pani kampoihin. Johto vaihteli lähes loppuun. Yhdessä vaiheessa Henrik oli jopa päästä parin lyönnin karkumatkalla, mutta tässäpä Phil löi ja kuittasi uskomattoman lähestymisen eaglella. 

Historiallinen kaksinkamppailu ratkesi vasta 15. väylällä. Henrik pääsi kahden lyönnin karkumatkalle ja 18. väylän birkun jälkeen, Henrik Stensonin nimi saatettiin kaivertaa ensimmäisenä ruotsalaisena kiertopalkintoon. Viimeisellä kierroksella Henrikin tulos myös sivusi kenttäennätystä. Henrikin voitonarvoa lisää se, että hän on ensimmäinen ruotsalainen Major-voittaja. Grattis.

Ensi vuoden The Open pelataan heinäkuussa Luoteis-Englannissa Royal Birkdalen linskentällä. Syntyykö samanlainen trilleri kuin tällä kerralla ja onko joku suomalainen tekemässä vastaavan yllätyksen kuin Henrik teki Philille? Mikko Ilonen on ainakin kerran voittanut Henrik Stensonin.         

Matti Hara


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat