TopGolfia Pahikseen? (8.7.2015)

Viikko sitten käynti ja peli Laajasalossa oli nostalgiaa. Kuten mainitsin blogissani, menemme Gumböleen. Nyt se on tehty. Gumbölessä on käyty ja nähty. Seuraavana on Keimola. Se on agendalla viikon tai parin päästä. Sitä ennen golflegenda Lassi Tilander tulee käymään Pahiksessa. Pelaamme kierroksen ja sovimme ajankohdan, milloin hän tulee klubi-illan vieraaksi. 

Klubi-illassa olisi teemana golf ja kentät. On itsestään selvä, että Pahis on siinä mukana. Onhan Iso Ysi Lassin pojan Lassi-Pekan suunnittelema. Voi olla, että klubi-illassa katsomme photo storyn Paloheinä Cross Roadin rakentamisesta.  

Ennen lähtöäni Gumböleen, kiersin etukentältä ykkösen ja ysin. Huomasin, että ykkösen avauspaikan viereen on ilmestynyt taulu. Luin tekstin. Siinä oli varteen otettavaa tietoa ikääntyvällekin golftuupparille. Sitä samaa toivon toisille. 

Ykkösen jälkeen leikkasin suoraan ysille. Se sattui somasti. Kello oli vasta kahdeksan pinnassa, kun Hanna Teerijoki ja kaksi naista olivat lopettaneet kasin ja tulivat avaamaan ysiä. Kysymyksessä oli Fitness Golf -ryhmä (FG). Kävelin heidän mukanaan ysin ja seurasin, kun rangella Hanna korjasi kierroksen aikana havaitsemiaan asioita. Hanna puki toiselle naiselle ”pakkopaidan”, joka piti huolen siitä, että kädet eivät irtaantuneet liikaa kyljistä. Oli näin ulkopuolisena tarkkailijana todettava, että hyvin ovat molemmat naiset edistyneet, kun ottaa huomioon sen, että kumpikin aloitti golfaamisen viime syksynä. Se oli varmasti viisautta, kun heti green card -kurssin jälkeen jatkoivat FG-kurssille.   

Jouko Heikuran kanssa lähdin Gumböleen. Ajomatkan aikana Jouko kertoi Janne Tarmion TopGolfista kertovasta jutusta (http://golfpiste.com/uutiset/?p=uutiset&newsid=121642&cid=61). Se on uusinta uutta ja saavuttanut huippusuosion Yhdysvalloissa 18-35 -vuotiatten keskuudessa. Lupasin katsastaa jutun, kun tulen kotiin.  

Gumbölen reissun jälkeen roudasimme penkin vitoselle. Sitä toivoivat mm. kaksi viehättävää rouvaa, joiden kanssa pelasin toissapäivänä. He halusivat penkin myös kasin pallopesurin viereen, mutta valitettavasti tämä toive ei täyty. Siinä oli aikoinaan penkki, mutta se imi luokseen öisiä kaljoittelijoita ja ilkivallantekijöitä. Penkki oli pakko poistaa.

Kotona luin Jannen jutun ja katsoin jutussa olevien linkkien avulla videoklippejä. Niissä oli hurja meno päällä. Se oli jotain sellaista, mitä en millään voinut kuvitella golfiin. Se oli lähes yhtä tyrmistyttävää kuin tositv:ssä nakuilut Aatamissa ja Eevassa. Toisaalta kehitykselle ei voi mitään. Yhdysvalloissa on tällä hetkellä jo16 TopGolf paikkaa ja vuoden lopussa kymmenisen lisää. Englannissa on neljä paikkaa. Kyllä se Suomeenkin tulee.

Oli TopGolfissa hyvääkin. Se pani ainakin minut pohtimaan, mitä me saattaisimme kehitellä vastaavalle ikä- ja kohderyhmälle. Eläkeläisten ja ikääntyvien homma on Pahiksessa hanskassa, mutta jotain jippoa voisi kehitellä nuorille aikuisille. Saatiinhan jonkinlaista esimakua pokeripäivästä. Se oli kesyä verrattuna TopGolfiin.

Matti Hara


Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020: aikuiset 69 €, junnut 50 €

Liity HIFK Golfin jäseneksi 2020, saat lisäetuna rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinän Evergreen-kentälle (par 3) koko kaudeksi. Jäsenmaksu aikuisilta 69 €, junnuilta 50 €, ei liittymismaksua. Myös kaukojäsenet tervetulleita!

Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin junnutreenit läpi koko kesän

HIFK Golfin junnutreenejä järjestetään läpi kesän viiden kuukauden ajan ma- ja to-iltaisin, pelitreenejä kentällä keskiviikkoisin. Hinta vain 150 €, sisältää varusteiden lainan, HIFK Golfin jäsenyyden ja vakuutukset. Voit osallistua aina kun sinulle sopii, myös aloittelijat tervetulleita!


Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti. Treenit iltaisin ma, ke ja to. Kertahinta 15 €.

Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.


Usuta golfkärpänen kimppuun: yllätä lahjakortilla 2019

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2019? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja? Paloheinä Golf on kävijämääriltään Suomen suosituin.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat