Toteutuiko painajainen? (28.6.2016)

Näin painajaisunen. Olin Ylen 90-vuotisjuhlissa, johon meitä eläkeläisiäkin oli kutsuttu ja istutettu kunniavieraina etupenkkiin. Juhlapaikkana oli Nordenskiöldinkadun varrella oleva jäähalli. Toiset olivat jättäneet päällysvaatteensa säilytyspaikkaan, mutta minulla oli vielä kaikki päällysvaatteet päällä.

Viereisellä istuimella istuvalle Leena Pakkaselle sanoin, että minunkin on syytä viedä vaatteet säilöön. Enhän millään voi istua päällysvaatteet sylissä koko juhlan ajan. Hikihän siinä väkisin tulee. Niinpä nousin ja lähdin etsimään säilytyspaikkaa. Harhailun jälkeen paikka löytyi. Se oli vartioimaton. Panin päällystakin naulakkoon, mutta paluumatkalla huomasin, että lompakkoni jäi päällystakin povitaskuun. Päätin palata. Kun pääsin naulakon luo, huomasin jonkun kalppivan ulos jäähallista ja hänellä oli minun päällystakkini käsivarrellaan. Juoksin perään ja juoksu jatkui aika pitkään. En kuitenkaan tavoittanut päällystakkivoroa.

Kun pysähdyin, katselin ympärilleni ja huomasin olevani eksyksissä. Lähdin harhailemaan, mutta yhtään tuttua paikkaa ei tullut vastaan. Kyselin ohikulkijoilta neuvoja, mutta tilanne vain entisestään vaikeutui. Paniikki iski, mutta onneksi jostain vaimoni ilmestyi viereeni, otti minut käsikynkkäänsä ja lähti viemään kotiin. Ohitimme jonkin ravintolan. Olisikohan ollut Elite? Vaimoni vei minut sisälle. Ravintola oli tyhjä. Vain omistaja oli paikalla. Vaimoni sai jollakin konstilla tilattua minulle, muistinsa menettäneelle miehelleen, kuitenkin konjakkitilkan. Tähän heräsin. 

Sillä aikaa kun vaimoni laitteli aamiaista Kirpulle ja minulle, luin sähköpostini. Aamuyön aikana oli tullut vain Jouko Heikuran lähettämä viesti. Jouko kertoi, että hän oli luullut minun tulleeni hänen asuntoonsa. Asia selvisi. Joukolta oli jäänyt radio (Yle Puhe) sulkematta ja oli herännyt siihen, kun kuuli radiossa toimittamaani puhelinkontaktilähetystä, jossa juttelin ihmisten kanssa joistakin avioliittoasioista. Lähetys oli uusinta jostakin vuosikymmenten takaa, ja Yle lähettää näitä yön tunteina täyteohjelmina. 

Vastasin Joukolle. Tulen pistäytymään Paloheinässä, mutta en lähde golfaamaan. Käytän Kirpun vielä ennen Paloheinän lähtöni aamutoimilla ja sitten sujahdan sinne sekä pikakäynnin jälkeen jatkan HaraExpressillä, se on oranssinvärinen bussi 560, Kontulaan katsomaan, mikä siellä on putkiremppatilanne. Valmista pitäisi olla, koska viikonvaihteessa on suunnitelmissa aloittaa paluumuutto.  

Vaan kuinkas sitten kävikään… 

Myllypurosta ajoin parin pysäkin verran Kehä I:n viereen. Kävelin väylän ali. Ohitin leipäjonottajien letkan, jota en itse ole näin pitkänä ennen nähnyt. Pituutta oli toista kilometriä. Joukossa oli yllättävän runsaasti nuoria. Kukaan ei etuillut. Jono pysyi kiltisti koossa. Nousin Kehä I tunnelista tien varteen. HaraExpressin pysäkki Paloheinään oli poistettu ja lähin oli jossain huitsin Nevadassa. Oli pakko muuttaa suunnitelma. En sittenkään lähde Paloheinään, vaan jatkan suoraan Kontulaan putkiremonttipaikalle.

Jotta tämä toteutui, kävelin muutamia kymmeniä metrejä Kurkimäkeen päin. Menin totuttuun tapaan tutulle bussipysäkille odottamaan bussia, jolla pääsee Kontulan Ostarille. Istuskelin bussipysäkillä ja seurasin leipäjonon liikkumista. Surkeata katseltavaa. Kun bussia ei tullut, siirryin tien toisella puolella olevalle pysäkille. Siellä bussit kulkivat. Pysäkille tuli ikäiseni mies. Aloimme luontevasti jutella. Mies kertoi, että olisin turhaan saanut odotella äskeisellä pysäkillä, sillä liikennöinti on lopetettu lukuun ottamatta paria aamu- ja iltavuoroa. Bussi tuli. Ikäiseni mies, joka oli minua neljä vuotta vanhempi, sai nousta ennen minua bussiin. Meillä kahdeksankymppisillä on tällainen kansakoulussa ja kodeissa opetettu tapa. Jäin bussista muutamaan pysäkin jälkeen. Kävelin putkiremppasunnolle ja hyvältä näytti. 

Osaako joku tulkita uneni? Itse ainakin koin olleeni eksyksissä.   

Matti Hara


Anna lahjakortti ja usuta golfkärpänen kimppuun!

Haluatko, että kaverisi tai perheenjäsenesi alkaa pelata golfia kaudella 2020? Haluaisitko antaa lahjaksi ystävällesi green card -kurssin, yksityisopetusta, pelikierroksia tai rangekortin, jolle on ladattu palloja?

Näin aloitat golfin – Hanna Teerijoen golfvinkit

Hanna Teerijoki (PGA) antaa vinkkejä golfin aloittamiseksi ja kertoo mitä golfin green card oikein tarkoittaa. Paloheinä Golf haluaa auttaa aloittelijat alkuun – lue lisää ja katso aloittelijoita auttavat videot!


Ohjatut pelikierrokset aloittelijoille alkavat keväällä

Haluamme rohkaista aloittelijoita pelaamaan, minkä vuoksi järjestämme edullisia aloittelijakierroksia opettajan ohjauksessa viikonloppu-iltaisin. Kierrokset palaavat ohjelmaamme ensi keväänä.

Kaikille avoimet ryhmätreenit kolmesti viikossa

Paloheinä Golf järjestää tunnin pituisia ryhmätreenejä kolmesti viikossa läpi kesän. Hanna Teerijoki (PGA) tai hänen opetustiiminsä jäsen vetää treenejä päämääränä parantaa osallistujien golftaitoja kokonaisvaltaisesti.


Arkajalkalähtöjä joka aamu Paloheinän Isolla Ysillä

Jos aristelet pelaamista muiden seurassa tai haluat varmistaa yksityisyytesi, voit varata aamulähdön ennen kello kahdeksaa kahdelle tai kolmelle. Maksat 26 €/pelaaja, mutta sinun ei tarvitse lyödä palloa tuntemattomien seurassa. Soita 010 292 7060.

”Nämä golfoppaat kannattaa hankkia heti ja empimättä”

Golfkouluttaja ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoen (PGA) suositut golfoppaat Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus) ja Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus) ovat saatavilla Paloheinän tiskiltä hintaan 25 €, molemmat kirjat yhteishintaan 40 €


Yhteistyössä

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

maksutavat