Valkovuokkoja ja salamoita (2.5.2017)

Käväisin aamupäivällä Paloheinässä. Oli ilahduttava määrä porukkaa kiertämässä kenttää. Leskenlehdet kukkivat kentän pientareella ja valkovuokot aloittelivat kukintaa läheisessä metsäsaarekkeessa. Nämä havainnot tein kun tulin kentälle. Bussilla tulin ja sen ikkunasta näin vilahdukselta valkovuokot Tuomarinkylän vinttikoirien juoksurataa vastapäätä kohoavassa metsikössä. Leskenlehdet vuorostaan kukkivat kullanvärisinä nykeröinä golfkentän aitauksen vieressä, kun kävelin bussista klubitalolle.

Käytän oranssinväristä Vuosaaresta Myyrmäkeen kulkevaa busa, jota paloheinäläiset ovat alkaneet kutsua HaraExpressiksi. Tulen sillä Kontulasta Paloheinään. Tällä haluan todistaa, että kaikki golffarit eivät omista autoa eikä kaikilla Malmin lentokentän säilyttämistä puoltavilla ole lentokonetta. Kuulun joukkoon, jolla koskaan ei ole ollut autoa eikä lentokonetta. Autoa en ole ajanut, mutta olen lentänyt valtion omistamilla lentokoneilla. Klubitalolla sain tietää, että lähes kaikki tämän päivän lähdöt olivat täynnä. Eilen vappunakaan ei koko päivänä ollut yhtään vapaata lähtöä.

Tapasin muutaman tutun ja vaihdoin kuulumisia. Kukkosen Eero kertoi, että hän oli kentällä ennen vappua, kun lumimyräkkä rymysi kentälle. Säätieteilijät kyllä varoittelivat ennakkoon, mutta lumisaderintama hyökkäsi ja tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Teoriassa lumisateessa olisi voinut olla ukkosta ja salamointia ja silloin pelaajat olisi kutsuttu heti pois kentältä. Kun ei jyrähdellyt eikä salamoinut, kaikki halukkaat saivat jatkaa pelaamista. Jotkut poistuivat, mutta Eero jatkoi sinnikkäästi loppuun. Kaksi palloa häneltä katosi, vaikka oli satavarma väyläosumisesta. Eero kertoi, että rullin aikana pallon ympärille kertyi lumivaippa, pallo sulautui lumeen eikä löytynyt. Mielestäni tämä oli hyvä selitys. Tosin golfareiden juttuihin kannattaa aina suhtautua varauksella. Ainoastaan suunnistajat ovat parempia selittäjiä kuin golfarit.

Itse en ole vielä hinkuamassa pelaamaan, mutta mikäli huomenna on yhtä aurinkoista ja lämmintä kuin tänään, voisin jo lähteä ainakin rangelle ja ehkä lyhyelle tasoituskelpoiselle Evergreenille (par 3) testaamaan lyhyitä pitshejä ja puttien upottamista. Huominen kuitenkin sillä varauksella, että ei tarvitse jäädä Kirpun kanssa kotimieheksi, kun vaimoni lähtee asioimaan kaupungille.

Kun puolen päivän kieppeillä palasin kotiin, posti toi päiväpostia ja sen mukana oli pehmeä, sinertävänvihertävä paketti ja sisällä ilmailupartiolippukunta Malmin Tuulenkävijöiden pipo, jonka ennen vappua tilasin lippukunnan verkkokaupasta. Hieno pipo ja saattaa olla vielä tarpeen. Ehkä tarvetta on on jo ylihuomenna tai sitten kesän jälkeen syksymmällä.

Matti Hara