Vanhoja Kettuja!

Vanhoja kettuja Paloheinässä: Erkki Pohjanheimo (toinen vasemmalta), Tarja Hakulinen, Leena Pakkanen ja Pekka Laine.

Olipa päivä torstaina 25. huhtikuuta: Ylen eläkkeellä olevia työntekijöitä kokoontui toistakymmentä tutustumaan golfiin. Puolenkymmentä meistä kiersi Ison Ysin, loput olivat Hanna Teerijoen osaavassa opastuksessa.

Vanhat Ketut on perustettu 1998. Yhdistys järjestää luentoja, matkoja kotimaan kulttuurikohteisiin ja ulkomaille. Viestintäalan kehitys ja kulttuurielämä ovat keskiössä. Edellispäivänä osa meistä oli Kansallisteatterissa katsomassa ”Matkalla”-näytelmää, jossa pääosassa on yli 80-vuotias Seela Sella!

Hetkinen, mitä ihmettä he tekivät golfkentällä, sehän on urheilua?
Sitä minäkin aluksi mietin – ajatus nimittäin heräsi alkuvuodesta Musiikkitalossa konsertin väliajalla. Laitoimme kutsun menemään ja iloksemme näin iso joukko ilmoittautui. Ilmeistä päätellen väki oli innoissaan. Liikuntaa, ulkoilua, kavereiden tapaamista ja kilvoittelua itsensä kanssa, sitähän tämä laji on.

Meistä Vanhoista Ketuista useimmat ovat tehneet pitkiä työuria Yleisradiossa. Yhteisiä työvuosia on kertynyt kymmeniä. Ei siis ihme, että jälleennäkeminen nostattaa mieleen monia muistoja vuosikymmenten takaa.

Suosittelen muillekin vastaavanlaisille firmojen eläkeläisyhdistyksille golfiin tutustumista Paloheinässä. Se on mukavasti bussimatkan päässä, henkilökunta järjestää perehdytystä ja greencardilaiset voivat pelata Isolla Ysillä. Hintakin oli passeli eläkeläisten kukkaroille.

Kiitos Hannalle ja kumppaneille.

Leena Pakkanen (26.4.2019)