Voimaannuttavia kokemuksia… (31.8.2015)

Vuosia sitten yleiseen puheeseen tuli termi voimaannuttava. Työyhteisöissä, vapaa-aikoina ja elämässä yleensä piti saada voimaannuttavia kokemuksia. Minua koko sana jurppi. Vasta hankittuani Radion Sinfoniaorkesterin kausikortin viisi vuotta sitten koin, mitä voimaannuttava elämys tarkoittaa, miltä se tuntuu. Hyvältä tuntui. On kuin olisi uudestisyntynyt. Olo on energinen ja hyväntuulinen.

Miten tämä liittyy golfiin?

Kyllä se liittyy.

Golf on urheilulaji, jossa yhdistyvät kilpailu, liikunta, seurustelu, ongelmanratkaisu, paineen sietokyvyn harjoittelu, potutuksen nollaus jne… Kukin valitsee itselleen sopivan cocktailin.

Kyselin pelikavereiltani muutamana päivänä, mikä on golfissa voimaannuttavinta. Jonkun mielestä se, että tulee oltua ulkona useita tunteja. Joku toinen nauttii uusiin ihmisiin tutustumisesta. Kolmas taas nauttii, kun tulosta syntyy. Neljäs viisveisaa tuloksista, hän voimaantuu siitä, että jokainen uusi väylä on uusi alku, uusi mahdollisuus.

Minulle voimaannuttavaa on, kun pelikierroksen jälkeen fyysisesti väsyneenä tuntee olevansa henkisesti pirteä kuin peipponen.

Voimaannuttavia ovat olleet viimeviikot, kun on saatu vihdoinkin nauttia kesän lämmöstä.

Ylivoimaisesti kaikkein voimaannuttavimpia ovat kuitenkin klubitalon naisten vessat.

No johan…?

Kyllä. Menitpä sinne ennen tai jälkeen pelikierroksen, peilistä katsovat aina rypyttömät nuorekkaat kasvot. SE OLEN MINÄ!

Niissä vessoissa on ihanteellinen valaistus meille, joiden ”parasta ennen” päivä on reippaasti takana päin. Kukahan on suunnittelija, valaistusmestari? Kiitokset ja onnittelut hänelle.

Voimaannutaan – vielä on pelikautta jäljellä!