Ylös, ulos ja Keskuspuistoon (5.6.2014)

Jouko Heikura neuvotteli Puolustusvoimien lippujuhlapäivänä (4.6.) Pahiksessa jonkun naishenkilön kanssa. Olin sattumoisin lähellä ja kuulin, että he puhuivat metsän poikki kulkevasta yhdyspolusta. Uutispommissa sytytyslanka alkoi palaa. Paparazzina nappasin kuvan myöhempää käyttöä varten. Poistuin sujahtaen takavasemmalle. Kun Jouko vapautui, änkesin oitis puheille.

Henkilö, jonka kanssa Jouko neuvotteli, oli Helsingin kaupungin Keskuspuiston luonnonhoidon suunnitteluvastaava Tiina Saukkonen. Sain tietää, että luonnonhoidon suunnitteluvastaava oli tullut kertomaan ajankohtaisesta, ensi tiistaina (10.6) kello 18 Keskuspuiston puisto- ja luontokävelytapahtumasta, joka lähtee Paloheinän klubitalolta. Kysymyksessä on uusi luontopolku, joka kuuluu 12.5.2014 sata vuotta täyttäneen Keskuspuiston juhlatapahtumien joukkoon.

Jouko sanoi lähtevänsä ko. luontokävelylle ja houkutteli minua mukaan. Olisin lähtemässä, mutta tällä hetkellä kanttini ei oikein kestä parin tunnin kävelyä. Olen näet niukin naukin selviytynyt toistakuukautta kestäneestä kihtivaivasta. Niinpä talviturkkiakaan en ole kentällä käynyt vielä heittämässä pois. Olen kaksi kertaa rangella lyönyt puolikopallisen palloja ja tavannut tuttuja.

Pakko oli Joukolta tiedustella kuulemani perään. Mitä oli keskusteltu seuran tekemästä metsäpolkualoitteesta? Oli toki.

Luonnonhoidon suunnitteluvastaava Tiina Saukkonen on käynyt katsomassa yhdyspolun paikan ja kiertänyt kentän. Kentän hän kiersi luonnonhoidon suunnitteluvastaavana ja virkansa puolesta, koska jokamieskenttämme on osa satavuotiasta Keskuspuistoa, joka alkaa Töölönlahdelta ja ulottuu Haltialaan Helsingin pohjoisrajalle.

Tiina Saukkonen kiersi kentän myös golfarina, mikä on hyvä tieto. Hän varmasti ymmärtää paremmin kuin joku istuva virastovastaava yhdyspolkuun liittyvät asiat. Turvallisuus lisääntyy, kun ei tarvitse kiertää metsäsaareketta.

Yhdyspolku tuli esille myös luontoasiana. Tämän vuoksi me emme rakenna yhdyspolkua seuran talkootyönä, vaan sain sellaisen käsityksen, että polku tehdään luontoa säilyttävällä asiantuntemuksella ja kaupungin kiinteistöviraston toimesta.

Luonnonhoidon suunnitteluvastaava Tiina Saukkosen käynnin jälkeen yhdyssilta on pantu takaisin. Se on hyvä merkki. Yhtiö halusi, että silta otettiin pois, kun sai tietää seuran lähettämästä aloitteesta liikuntavirastolle. Yhtiö ”pesi kätensä” ja halusi olla ehdottoman varovainen, jottei sitä liitetä aloitteentekijänä yhdyspolkuhankkeeseen. Joten kysymyksessä on ainoastaan ja vain seuran oma aktiviteetti saada aikaan kunnon yhdyspolku. Yhtiö voi tukea aloitetta ja antaa pyydettäessä apua. Näin tulkitsen myös tapahtuneen klubitalossa käydyssä neuvottelussa.

Nyt on jotain tapahtumassa.

Matti Hara