Iso Ysi

Iso Ysi on Helsingin Keskuspuiston kupeessa sijaitseva, kaikille avoin pay & play -­kenttä, jossa voit pelata golfia kertamaksua vastaan. Katso hinnat. Varaa starttiaikasi numerosta 010 292 7060 tai Teetimesta, voit rekisteröityä Teetimen käyttäjäksi myös ilman jäsenyyttä tai green cardia. HIFK Golf ry:n jäsenet voivat tehdä varauksia myös NexGolfin kautta.

Ison Ysin par on 36 ja sen pelaa läpi noin kahdessa tunnissa. Koska 9-reikäinen kenttä sijaitsee Keskuspuiston kupeessa Helsingissä, pääset Paloheinään kätevästi pyörällä ja myös bussilla.

Paloheinässä voit pelata parin tunnin kierroksen ennen työpäivän alkua tai sen jälkeen. Isolta Ysiltä voit lunastaa myös arkajalkalähdön, jossa varaamalla koko lähdön voit pelata kierroksen haluamassasi seurassa. Se edellyttää kuitenkin koko lähdön maksamista täytenä (4 x green fee). Juhannuksen jälkeen voit lunastaa edullisia twilight­lähtöjä.

TIIAUSPAIKOILLA
TASA-ARVO

Lasse Pekka Tilanderin suunnittelema Iso Ysi otettiin käyttöön elokuussa 2013. Kentällä on kolme par kolmosta, kolme par nelosta ja kolme par vitosta (kartta alla). Paloheinässä ei ole väreillä merkittyjä erillisiä tiiauspaikkoja miehille ja naisille muiden kenttien tapaan: ne on korvattu kullakin väylällä kolmella erikseen slopatulla lyöntialueella: A:lla, B:llä ja C:llä. 

Golfarit voivat pelata kierroksensa haluamiltaan lyöntialueilta, naiset A:lta ja miehet yhtä lailla C:ltä. Aloittelijoille ei kuitenkaan suositella A-lyöntipaikan käyttöä. Väylien yhteispituus on A-lyöntipaikoilta 2745 metriä, B-paikoilta 2276 ja C-paikoilta 1995 metriä. Pisin väylä on 477 metriä. 

ISO YSI NEXGOFISSA
JA TEETIMESSA

Paloheinä Golfin ajanvaraus on siirtynyt NexGolfiin ja näkyy myös Teetimessa. Vieraspelaajat ja jäsenemme pääsevät entistä helpommin varaamaan aikoja kentälle ja kierroksen voi maksaa etukäteen netissä. Kuten ennenkin meidän tiiausajat on jaettu kahteen luokkaan:

  • Peliokeudelliset, jotka ovat ostaneet pelioikeutensa Paloheinä Golfin kautta, pelaavat tasan, kahtakymmentä yli ja kahtakymmentä vaille lähdöissä.
  • Seuran muut jäsenet, Kullo Golfin kautta pelioikeutensa ostaneet ja vieraspelaajat pääsevät lähtöihin kymmentä yli, puolelta ja kymmentä vaille.

HIFK Golfin jäsenet pääsevät varaamaan aikoja suoraan NexGolfin kautta. Vieraspelaajien varaukset menevät Teetimen kautta, edellä mainittujen sääntöjen mukaisesti. Molemmat palvelut näyttävät kaikki saatavilla olevat ajat, mutta antavat virheilmoituksen, jos säännöistä poiketaan. Yksittäinen varaus on aina yhdeksän reikää. 18-reikäistä kierrosta varten varataan kaksi lähtöaikaa joiden välissä on noin 2 h ja 20 min.

Tervetuloa pelaamaan ja harjoittelemaan!


PISIN VÄYLÄ (PAR 5) ON 477 METRIÄ

• 1 (par 4) ­ A 284 m ­ B 229 m ­ C 194 m
• 2 (par 3) ­ A 154 m ­ B 131 m ­ C 119 m
• 3 (par 5) ­ A 477 m ­ B 381 m ­ C 332 m
• 4 (par 5) ­ A 447 m ­ B 384 m ­ C 311 m
• 5 (par 3) ­ A 110 m ­ B 102 m ­ C 78 m
• 6 (par 5) ­ A 448 m ­ B 362 m ­ C 362 m
• 7 (par 4) ­ A 339 m ­ B 282 m ­ C 237 m
• 8 (par 3) ­ A 141 m ­ B 105 m ­ C 95 m
• 9 (par 4) ­ A 345 m ­ B 300 m ­ C 267 m


PELAAMISEEN LIITTYVÄT YLEISET SÄÄNNÖT JA EHDOT

PELIAJAN PERUUTTAMINEN

Peliaika pitää peruuttaa viimeistään 2 tuntia ennen lähtöaikaa. Caddiemaster valvoo varattujen peliaikojen noudattamista. Toimistolla on valtuudet periä 40 euron maksu pelaajalta, joka ei ole perunut varattua aikaa viimeistään 2 tuntia ennen lähtöä. Maksu voidaan periä myös siinä tapauksessa, että ryhmä peruuttaa osan pelaajista caddiemasterille ilmoittautumisen yhteydessä.

PELAAMINEN ILMAN PELIOIKEUTTA TAI PELIMAKSUA

Pelaaminen ilman pelioikeutta tai pelimaksua on kielletty. Paloheinän kentällä luvattomasta pelaamisesta peritään 100 euron maksu.


KENTÄNHOITOHENKILÖSTÖ

Kentänhoitohenkilöstöllä on kentällä ehdoton etuoikeus pelaajiin nähden ja heiltä on aina odotettava lyöntilupa vaaratilanteiden välttämiseksi. Kentänhoitohenkilökuntaan kohdistuneet vaaratilanteet selvitetään aina perusteellisesti.


PELAAMINEN UKONILMALLA

Pelaaminen ukonilmalla on kielletty. Mikäli olet jo kentällä ja ukkonen lähestyy, lopeta pelaaminen ja siirry klubirakennukselle. Kentällä oleva pelaaja tekee viimekädessä itse ratkaisun pelin keskeyttämisestä. Älä jää odottamaan mahdollisia hälytyksiä, vaan siirry suojaan. Henkilökunnalla ja muilla vastuuhenkilöillä on oikeus kieltää pelaaminen kentällä ja sulkea kenttien aloitustiit, kunnes vaara on ohitse. Varatut peliajat peruutetaan.


VASTUULLINEN TOIMINTA KENTÄLLÄ

  • Bunkkereissa jäljet on haravoitava ja harava asetettava kokonaan takaisin bunkkeriin.
  • Pallon alastulojäljet viheriöillä on ehdottomasti korjattava greenihaarukalla.
  • Valvovalla henkilökunnalla on oikeus keskeyttää pelaajan pelaaminen ja poistaa pelaaja kentältä, jos pelaajalta puuttuu greenihaarukka tai pelaaja ei käytä greenihaarukkaansa.
  • Väylällä lyöntien johdosta irronneet turpeet on asetettava paikoilleen tai paikattava hiekalla
  • Tiialueilla lyöntijälki täytetään hiekkaseoksella.
  • Pakkasella tai kentän ollessa jäässä, pelaaminen on ehdottomasti kielletty.
  • Poikkeustilanteista ilmoitetaan erikseen tiedottamalla ja kentällä rajaamalla korjausalueet pois pelistä. Paikallissäännöissä on tarkempia yksittäisiä määräyksiä pelaamisesta kentän eri paikoissa.

PELIOHJESÄÄNNÖN NOUDATTAMISEN VALVONTA

Kenttäkohtaisen peliohjesäännön noudattamista valvovat henkilökunta, kapteenit ja yhtiön asettamat valvojat. Heillä on oikeus keskeyttää pelaaminen ja poistaa pelaaja kentältä, mikäli heidän ohjeitaan tai peliohjesääntöä rikotaan. Rikkomuksista tehdään aina ilmoitus pelaajan kotiseuraan. Mikäli pelaaja poistetaan kentältä ja/tai hänelle langetetaan pelikielto rikkeen vuoksi, ei hänelle palauteta vastiketta tai muita pelaamiseen liittyviä maksuja.