ALOITA GOLF

Golfiin liittyy paljon myyttejä ja ennakkoluuloja: se on elitististä ja kallista, vie liikaa aikaa eikä ole edes kunnon urheilua. Jos uskallat tarttua mailaan, huomaat nämä väitteet villaisiksi. Jos haluat hypätä suoraan varmaamaan alkeiskurssin eli green card -kurssein, klikkaa tästä.

Paloheinä Golfin head pro ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoki (PGA) on kouluttanut enemmän golfareita kuin kukaan muu suomalainen golfopettaja. Paloheinä Golf haluaa tasoittaa aloittelijoiden polkua, tehdä siitä niin helpon ja hauskalla tavalla haastavan kuin mahdollista. 

Kokeile golfia sitoumuksetta!

Jos haluat kokeilla golfia, Paloheinä Golf on juuri se oikea paikka. Suomen suosituimmalla rangella voit lyödä palloa vuokraamalla mailan ja palloja. Halvin palloerä on kaksi euroa, ison ämpärillisen palloja saat vitosella. Mailavuokra on 3,50 euroa, mutta jos olet alle 18­-vuotias, lainaamme mailoja ilman maksua.

Voit kokeilla golfia myös Paloheinän Evergreen­-kentällä (par 3). Rangen reunassa sijaitseva pikku­kenttä antaa aidon tuntuman golfiin. Voit myös kiertää Paloheinän Ison Ysin ystäväsi seurassa, jos tällä on green card tai sitä vastaavat taidot.

Golfin perustaidot green card -kurssilta

Jos päätät alkaa pelata golfia, sinun on parasta hankkia golfin ajokortti eli green card. Green cardin suorittaminen on helppoa ja hauskaa ja auttaa ottamaan ilon irti uudesta harrastuksestasi ilman kivikkoisia kiertoteitä. Kurssin avulla opit maailman hienoimman mailapelin tekniikat: oikean otteen mailoista, svingin perusteet ja puttaamisen perusteet.

Opit myös pelin perussäännöt ja etiketin, jotka auttavat sinua etenemään järkevästi ja turvallisesti kentällä. Pelaamaan opit kuitenkin vain pelaamalla.

Pelaa liittymättä mihinkään seuraan?

Green cardin suoritettuasi voit alkaa golfata liittymättä mihinkään suomalaiseen golfseuraan (joita on 131). Suomessa on kuitenkin vain muutama golfkenttä (joita yli 150), jotka toivottavat tervetulleiksi pelaajia ilman Suomen Golfliiton tasoituskorttia. Sen saa vain liittymällä johonkin suomalaisista golfseuroista.

Paloheinä Golf haluaa antaa vapauden pelata ja valita, miettiä ja päättää kaikessa rauhassa missä ja miten kulkea aloittelijan polkua. Jos haluat jatkaa pelaamista sitoutumatta, voit green feen maksamalla pelata Paloheinän Isolla Ysillä (aikuiset 26 €, junnut 16 € per kierros) niin paljon kuin sielusi sietää. Meillä voit käydä kuin uimahallissa!

Seuran jäsenyys avaa kaikki kentät

Jos haluat edetä golfarin polullasi sitoutumalla johonkin Suomen golfseuroista, saat Suomen Golfliiton tasoituskortin maksamalla valitsemasi seuran jäsenmaksun. Tätä korttia näyttämällä ja pääset maksua vastaan pelaamaan lähes kaikille Suomen golfkentille, joista useimmat vaativat vieraspelaajilta vähimmäistasoituksen 36.

Paloheinä Golf Oy:n kentällä toimii Suomen Gofliiton jäsenseura HIFK Golf ry, joka ottaa uusia jäseniä. Liittymismaksua ei ole. Maksamalla seuran jäsenmaksun 69 euroa (junnut 50 euroa) saat liiton tasoituskortin. Halutessasi voit lunastaa rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinään (495 €) tai pelipaketin Kullo-Paloheinä (850 €).

Vuokraa pelioikeus?

Voit yhtä lailla lunastaa vuokrapelioikeuden yhdeksi kaudeksi kerrallaan useimmilta suomalaisilta golfkentiltä, jotka kilpailevat keskenään uusista pelaajista. Vuotuinen jäsen-­ ja pelikausimaksu pääkaupunkiseudulla tai sen tuntumassa sijaitsevalla 18­-reikäisellä kentällä on noin 900 euroa kaudessa. Pelioikeuden vuokraamisen etuna on, että voit vaihtaa kenttää ja seuraa kunkin kauden jälkeen.

Oma osake – pallo jalassa?

Lähes kaikki suomalaiset golfkentät on rakennettu osakkaiden rahoilla. Ilman näitä pioneerisijoittajia Suomessa olisi vain kahden käden sormin laskettava määrä kenttiä. Osa suomalaisista golfkentistä on kuitenkin ajautunut viime vuosina taloudellisiin vaikeuksiin, mikä on romahduttanut monien kenttien osakkeiden arvon. Osakkeiden hinnat vaihtelevatkin yhdestä eurosta muutamaan tuhanteen, kaikista arvostetuimmilla kentillä aina viisinumeroisiin lukuihin. 

Oma osake ei välttämättä ole huono idea, sillä se oikeuttaa pelaamaan rajattomasti kotikentälläsi. Vaikka et pelaisi, joudut omistajana maksamaan joka vuosi kenttäyhtiöllesi vastikkeen, joka normaalisti vaihtelee 700­-1300 euron välillä. Vaikka Suomi-golf on muuttunut vuosien saatossa entistä monimuotoisemmaksi ja arkisemmaksi, se kaipaa uutta verta vanhoihin suoniin. Golfosakkeita myydään mm. Golfpiste.comin golfpörssissä.


Yhteistyössä