Aloita golf

Golfiin liittyy paljon myyttejä ja ennakkoluuloja: se on elitististä ja kallista, vie liikaa aikaa eikä ole edes kunnon urheilua. Jos uskallat tarttua mailaan, huomaat nämä väitteet villaisiksi. Jos haluat hypätä suoraan varmaamaan green card -kurssin eli golfin alkeiskurssin, klikkaa tästä.

Paloheinä Golfin head pro ja ammattivalmentaja Hanna Teerijoki (PGA) on kouluttanut yli 20 000 golfaria Suomen kentille, luultavasti enemmän kuin kukaan muu suomalainen golfopettaja. Teerijoki ja Paloheinä Golf haluavat tasoittaa aloittelijoiden polkua, tehdä siitä niin helpon ja hauskalla tavalla haastavan kuin mahdollista. 

Kokeile golfia sitoumuksetta

Jos haluat kokeilla golfia, Paloheinä Golf on oikea paikka. Suomen suosituimmalla rangella voit lyödä palloa vuokraamalla mailan ja palloja. Halvin palloerä on kolme euroa, ison ämpärillisen palloja saat kutosella. Mailavuokra on 5 euroa, mutta jos olet alle 18­-vuotias, lainaamme mailoja ilman maksua.

Voit kokeilla golfia myös Paloheinän Evergreen­-kentällä (par 3). Rangen reunassa sijaitseva pikku­kenttä antaa aidon tuntuman golfiin. Voit myös kiertää Paloheinän Ison Ysin ystäväsi seurassa, jos tällä on green card tai sitä vastaavat taidot.

Perustaidot green card -kurssilta

Jos päätät alkaa pelata golfia, sinun on parasta hankkia golfin ajokortti eli green card. Green cardin suorittaminen on helppoa ja hauskaa ja auttaa ottamaan ilon irti uudesta harrastuksestasi ilman kivikkoisia kiertoteitä. Kurssin avulla opit maailman hienoimman mailapelin tekniikat: oikean otteen mailasta, svingin ja puttaamisen perusteet.

Kurssilla opit myös pelin perussäännöt ja etiketin, ne auttavat sinua liikkumaan kentällä sujuvasti ja turvallisesti. Nyt voit suorittaa green cardin myös itsenäisesti Hanna Teerijoen upeiden videoiden avulla, joissa liikkuvaan kuvaan istutettu grafiikkaa tekee oppimisesta helppoa.

Pelaa liittymättä seuraan?

Green cardin suoritettuasi voit alkaa golfata liittymättä mihinkään suomalaiseen golfseuraan (niitä on 131). Suomessa on kuitenkin vain muutama golfkenttä (niitä on yli 150), jotka toivottavat tervetulleiksi pelaajia ilman Suomen Golfliiton tasoituskorttia. Sen saa vain liittymällä johonkin suomalaisista golfseuroista.

Paloheinä Golf haluaa antaa vapauden pelata ja valita, miettiä ja päättää kaikessa rauhassa missä ja miten kulkea aloittelijan polkua. Jos haluat jatkaa pelaamista sitoutumatta, voit green feen maksamalla pelata Paloheinän Isolla Ysillä niin paljon kuin sielusi sietää. Meillä voit käydä kuin uimahallissa. Katso hinnat tästä.

Seuran jäsenyys avaa kentät

Jos haluat edetä golfarin polullasi sitoutumalla johonkin Suomen golfseuroista, saat Suomen Golfliiton tasoituskortin maksamalla valitsemasi seuran jäsenmaksun. Tätä korttia näyttämällä ja pääset maksua vastaan pelaamaan lähes kaikille Suomen golfkentille, joista useimmat vaativat vieraspelaajilta vähimmäistasoituksen 36.

Paloheinä Golf Oy:n kentällä toimii Suomen Gofliiton jäsenseura HIFK Golf ry, joka ottaa uusia jäseniä. Liittymismaksua ei ole. Maksamalla seuran jäsenmaksun 69 euroa (junnut 50 euroa) saat liiton tasoituskortin kännykkääsi. Halutessasi voit lunastaa rajoittamattoman pelioikeuden Paloheinään (535 €) tai pelipaketin Kullo-Paloheinä (865 €).

Vuokraa pelioikeus?

Voit yhtä lailla lunastaa vuokrapelioikeuden yhdeksi kaudeksi kerrallaan useimmilta suomalaisilta golfkentiltä, jotka kilpailevat keskenään uusista pelaajista. Vuotuinen jäsen-­ ja pelikausimaksu pääkaupunkiseudulla tai sen tuntumassa sijaitsevalla 18­-reikäisellä kentällä on noin 1 000 euroa kaudessa. Pelioikeuden vuokraamisen etuna on, että voit vaihtaa kenttää ja seuraa kunkin kauden jälkeen.

Oma osake – pallo jalassa?

Lähes kaikki suomalaiset golfkentät on rakennettu osakkaiden rahoilla. Ilman näitä pioneerisijoittajia Suomessa olisi vain kahden käden sormin laskettava määrä kenttiä. Osa suomalaisista golfkentistä on kuitenkin ajautunut viime vuosina taloudellisiin vaikeuksiin, mikä on romahduttanut monien kenttien osakkeiden arvon. Osakkeiden hinnat vaihtelevatkin yhdestä eurosta muutamaan tuhanteen, kaikista arvostetuimmilla kentillä aina viisinumeroisiin lukuihin. 

Oma osake oikeuttaa pelaamaan rajattomasti kotikentälläsi. Vaikka et pelaisi, joudut omistajana maksamaan joka vuosi kenttäyhtiöllesi vastikkeen, joka normaalisti vaihtelee 700­-1300 euron välillä. Golfosakkeita myydään esimerkiksi Golfpiste.comin golfpörssissä.