Kauan kaivattu kattava golfopas ilmestyi:

*

Hanna Teerijoen (PGA) toinen golfopas Puhdas osuma puumailoilla (Gummerus 2015) ilmestyi toukokuussa ja jatkaa siitä, mihin suosittu Puhdas osuma rautamailoilla (Gummerus 2014) jäi. Kirjaa myydään kirjakaupoissa ympäri Suomen ja Paloheinän tiskiltä hintaan 25 euroa.

Teerijoki neuvoo ainutlaatuisin ja havainnollisin kuvin, mitä ei pidä tehdä ja kuinka lyödä oikein. Oikea golflyönti lähtee liikkeelle putin hartialiikkeestä, joka toistuu myös draivissa. Sen vuoksi Teerijoki ”draivaa” kirjansa kansikuvassa putterilla. Putti on golfin käytetyin lyönti, jonka hiominen on Teerijoen mukaan helpoin tapa parantaa tasoitusta.

Hän opettaa vuosien peli- ja valmennuskokemuksella oikean gripin, lyöntiasennon ja kulman, jolla mailan tulee osua palloon. Kustannusyhtiö Gummeruksen mukaan Teerijoen kirjat ovat klassikkoja jo syntyessään: huippuammattilaisen tekemiä käytännön oppaita, jotka ovat välttämätön apu niin alkaville golfareilla kuin lyöntejään hioville tosipelaajille.

”Olen golfareita kouluttaessani huomannut, että aloittelijoiden lisäksi myös kokeneet golfarit kaipaavat yksityiskohtaista analyysia svingistä, draivista ja putista. Yrityksistä huolimatta en ole löytänyt näiden lyöntien kaikkia vaiheita kuvaavaa opasta, minkä vuoksi päätin tehdä nämä kirjat”, Hanna Teerijoki sanoo.

”Esitän kirjoissani esimerkkikuvien kautta myös yleisimmät virheet, jotka vaivaavat yhtä lailla myös tuhansia kokeneita golfareita.”

Teerijoki on valmistunut golfin ammattivalmentajaksi Vierumäeltä ja vastannut yli kymmenentuhannen golfarin koulutuksesta Helsingin Paloheinässä.

Menestys ja nautinto golfissa perustuu Teerijoen mukaan juuri hallituille lyönneille. ”Puhdas osuma rautamailoilla haluaa vastata golfkentiltä kantautuvaan huutoon, joka on toivottavasti yhä harvemminen Fore! ”, tekijä sanoo. ”Puhdas osuma puumailoilla auttaa laskemaan tasoitusta ja nauttimaan golfin huippuhetkistä.” 

Helsingin Sanomat kirjoitti Teerijoesta (HS 17.3.2014): ”Legendaarinen Hanna Teerijoki, 1990-luvun tähti, on ainoa eurooppalainen urheilija, joka on urheillut kuudessa lajissa maajoukkuetasolla: jääpallossa, jääkiekossa, kaukalopallossa, jalkapallossa, maahockeyssa ja golfissa.”

Teerijoki esiintyy itse molempien kirjojensa kuvissa, jotka ovat grafiikan ohella Osmo Päivisen käsialaa. Golfiin hurahtanut Päivinen on Helsinki City Golfin jäsen. Rautaisena ammattilaisena tunnettu Päivinen on työskennellyt valokuvaajana ja graafikkona useissa Suomen johtavissa aikakaus- ja päivälehdissä.

Golfguru Seppo ”Buddha” Palminen golfpiste.comissa:

”Jos joku aikoo opetella golflyönnin kirjoja lukemalla, tämä ja sen edeltäjä kannattaa hankkia heti ja empimättä. Hanna Teerijoki on pallopelien superlahjakkuus, joka on golfopettajana viitoittanut lajimme pariin yli 10 000 pelaajaa. Tämä on odotettu jatko-osa viime vuonna ilmestyneelle Golf – Puhdas osuma rautamailoilla -kirjalle. Tällä kertaa aiheena ovat puumailat ja putteri. Paljon kuvia, hieman selittävää grafiikkaa eikä liikaa tolkuttavaa tekstiä. Kirja on loistava esimerkki siitä, että kuva puhuu usein paremmin kuin sata tai tuhat sanaa. En voinut olla hymyilemättä itselleni, kun nyt reilut 20 vuotta golfia harrastaneena ja jos jonkinlaisia guruja kuunnelleena viimein tajusin sen ikuisen hokeman: ”Pysy pallon takana!” Hanna näyttää sen yhdellä kuvalla.” 

 
Arvioita Teerijoen Rautamailat-kirjasta:

”Helsingin Paloheinässä tuhansia golfin harrastajia kouluttanut ammattivalmentaja Hanna Teerijoki tietää mistä kirjoittaa. Hän osaa opettaa käytännönläheisesti ja kuvaesimerkein teknisesti oikeita lyöntejä. Hän havainnollistaa selkeästi mös pahimmat tekniikkamokat. Suuret kuvat, napakka teskti ja selkeästi sommiteltu kokonaisuus ovat lukijaystävällisiä. Aloittelijat saa oppaasta tarpeellista lisätietoa, mutta kokenuttakaan pelaajaa ei ole unohdettu.” Kotilääkäri

”Kun aikoinaan kävin Hanna Teerjoen golfkurssin, hän neuvoi lyömään palloa kuin pelaisi lätkää. Nyt Teerijoen oppeja voi lukea myös kirjasta. Golf – Puhdas osuma rautamailoilla on hyvä rautalankaversio kokeneellekin golfaajalle. Suuret kuvat ja napakat tekstit opastavat rautamailoilla pelaamisen saloihin. Jos olet hätäinen ja kärsimätön opasten lukija, tämä on oikea kirja juuri Sinulle.” -Kauneus ja terveys

Iltasanomien juttu Hanna Teerijoesta (PDF)
Hanna Teerijoki MTV3:n uutisissa


Dösällä golfaamaan: HIFK Golfin suositut junnutreenit läpi kesän

HIFK Golfin junnutreenit 2024 on tarkoitettu 5-17 -vuotiaille. Niitä järjestetään kahdesti viikossa taso- ja ikäryhmittäin. Kausihinta 250 € + HIFK Golfin jäsenmaksu 50 €. Voit osallistua treeneihin milloin sinulle sopii.

Vaihdata grippisi, huolla mailasi – Niki hoitaa käden käänteessä

Uudet gripit alkaen 12 €, vaihto sisältyy hintaan. Vaihdot onnistuvat useimmiten odottaessa, useimmat grippimerkit saatavilla. Niki hoitaa myös mailojen pidennykset 20 € per maila, kulmien säädöt 5 €. Lapojen liimaukset ja varsien vaihdot vuorokauden toimitusajalla.


Golf pro Hanna Teerijoen mainiot treenivideot verkossa

Haluatko parantaa peliäsi? Hanna Teerijoen (PGA) uudet golfvideot auttavat sinua verestämään, viilaamaan ja elvyttämään golftaitojasi. Liikkuvaan kuvaan istutettu grafiikka paljastaa pelin hengen.

Anna lahjaksi hyvinvointia ja iloa – golfin lahjakortti!

Edessä syntymäpäivät, häät, valmistuminen oppilaitoksesta, siirtyminen eläkkeelle…? Anna lahjaksi hyvinvointia ja iloa, golfin lahjakortti! Saaja voi käyttää sen haluamallaan tavalla  –  tai antajan valitsemaan tarkoitukseen.